Før kampen 13. jan: Huddersfield – West Ham

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Bilderesultat for west ham huddersfield

The John Smith’s Stadium 13. januar kl. 16.00: Huddersfield Town – West Ham United

West Ham reiser lørdag til Huddersfield for serierunde nummer 23. Huddersfield var den første klubben West Ham tok poeng mot denne sesongen da det ble 2-0 og hjemmeseier på London Stadium i 4. serierunde. Målscorere for West Ham i september var Pedro Obiang og Andre Ayew.

Huddersfield rykket opp til Premier League foran inneværende sesong og hadde en god start på sesongen. På hjemmebane har de imponert og blant annet beseiret Manchester United. Den siste tiden har de imidlertid slitt mer og på de siste 10 ligakampene står de med kun en seier. Sist ble det 0-3 tap borte mot Leicester mens de to siste hjemmekampene har begge endt uavgjort mot hhv Stoke og Burnley. Foran møtet med West Ham befinner Huddersfield seg på 11. plass med 24 poeng.

Manager David Wagner har gjort en imponerende jobb med sitt mannskap og han får definitivt mye ut av et mannskap uten de helt store stjernene. Enkeltspillere som har imponert så langt i sesongen er den danske keeperen Jonas Lössl, midtbanespilleren Aaron Mooy og den belgiske spissen Laurent Depoitre.

I motsetning til West Ham har Huddersfield allerede signert en ny spiller i januar. Den som har kommet inn er midtbanespilleren Alex Pritchard som sist spilte i Norwich. Han er i troppen på lørdag og kan komme til å få sin debut i den blå-hvite trøya.

På skadelista til Wagner foran helgens runde finner vi forsvarsspillerne Chris Löwe og Martin Crainie, midtbanespillerne Jon Stankovic og Elias Kachunga samt spissen Colin Quaner.

Etter en sterk uke med seier mot West Bromwich og uavgjort mot Tottenham på Wembley ble det en nedtur med kun 0-0 mot Shrewsbury i FA-cupen på søndag for West Ham. Sistnevnte kamp var alt annet enn bra fra Moyes’ spillere og selv om det var noen spillere som vanligvis ikke er i førsteelleveren som startet cupkampen burde det blitt prestert bedre.

Det er blitt spekulert i eventuelle nysigneringer fra West Ham nå i januar, men hittil er altså ingenting konkret kommet ut av det. Det betyr at David Moyes har de samme spillerne som tilgjengelig mot Huddersfield denne lørdags ettermiddagen.

Av de spillerne som fikk muligheten til å vise seg frem mot Shrewsbury var Josh Cullen og Joe Hart de som bemerket seg mest positivt. Det er også i Cullens posisjon, sentralt på midtbanen, at det er størst behov for å hente forsterkninger nå i januar. Til tross for en fantastisk scoring mot Tottnham har ikke Pedro Obiang vist noe som skulle tilsi at han vil være den dirigenten laget trenger. Cheikou Kouyate er også langt unna sin beste form og den vi må stole på er kaptein Mark Noble. Han var fantastisk da han kom inn mot West Bromwich og spilte som vanlig med hjerte utenpå drakta også mot Tottenham.

I forsvarsrekka er både Sam Byram og Jose Fonte på vei tilbake fra skade, men helgens kamp kommer likevel for tidlig for begge de to. I tillegg sliter både James Collins og Winston Reid med småskader og er usikre. Declan Rice har imidlertid storspilt de siste ligakampene og starter mest sannsynlig sammen med Ogbonna og Cresswell. Zabaleta og Masuaku spiller mest sannsynlig på hver sin kant mens Adrian fortsetter i mål til tross for en sterk cupkamp fra Hart.

Fremover på banen er Marko Arnautovic tilbake og forhåpentligvis vil han fortsette den fine formutviklingen han har hatt siden starten av desember. Manuel Lanzini spiller selvsagt i den offensive midtbanerollen bak spiss og om Moyes velger å starte med Carroll eller Chicharito i tillegg til Arnautovic gjenstår å se. Diafra Sakho er mest sannsynlig på vei bort fra klubben nå i januar mens Michail Antonio fortsatt sliter noe med sin strekkskade og rekker neppe å bli klar til lørdag.

Hver kamp er viktig på dette stadiet i sesongen og denne er intet unntak. Med seier her vil West Ham gå forbi lørdagens motstander på tabellen. Det har imidlertid kun blitt èn borteseier i ligaen så langt for West Ham (3-0 mot Stoke) og det hadde smakt utrolig godt med borteseier nummer 2 denne helgen. Vi krysser fingrene for at The Hammers lørdag kveld fremdeles er ubeseiret i 2018. Come on you Irons!

 

 

Legg igjen en kommentar