Før kampen 4. jan: Tottenham – West Ham

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Bilderesultat for west ham tottenham

Wembley Stadium 4. januar kl. 21.00: Tottenham Hotspur – West Ham United

Kampene kommer tett i det nye året og kun to dager etter den deilige seieren mot West Bromwich reiser David Moyes og hans mannskap den korte turen til Wembley for å møte Tottenham til lokaloppgjør. Denne kampen var opprinnelig satt opp nyttårsaften, men som følge av kapasitetsutfordringer knyttet til transport av tilskuere og tilhørende sikkerhet ble kampen flyttet til torsdag 4. januar hvor det visstnok skal være forsvarlig å ta imot flere mennesker.

Tottenham ligger før kveldens kamp på 5. plass med 40 poeng. I likhet med West Ham spilte også de kamp tirsdag kveld da Swansea ble beseiret 2-0 i Wales. Harry Kane ble spart største delen av den kampen etter at han hadde slitt med sykdom i romjulen. I hans fravær scoret «vikaren» Fernando Llorente mot sin tidligere arbeidsgiver før han ble erstattet av nettopp Kane drøyt 20 minutter før slutt. Før den korte sykdomsperioden har Harry Kane vist fantastisk form og målene nærmest renner inn for han om dagen. Det blir derfor avgjørende for West Ham-forsvaret å stoppe Kane i kveld om det skal bli poeng på bortelaget.

Mauricio Pochettino har ikke de helt store skadebekymringene før dagens kamp. Stopperen Toby Alderweireld er ute med strekk mens Danny Rose og Moussa Dembele sliter med småskader. Sistnevnte kan bli kampklar mot West Ham. Pochettino har så vidt hintet om at det kan bli roteringer i lagoppstillingen fra sist, og Victor Wanyama er en spiller som kan komme til å starte for første gang på lenge etter å ha vært ute med skade.

Tottenham og West Ham har møtt hverandre to ganger tidligere denne sesongen. Spurs vant 3-2 i ligaen på London Stadium mens West Ham vant med samme sifre på Wembley i ligacupen. Cupkampen var svært underholdende da hjemmelaget ledet 2-0 ved pause før West Ham kom tilbake og gikk videre etter scoringer av Andre Ayew (2) og Angelo Ogbonna.

West Ham spilte også kamp for kun to dager siden og opplevde en fantastisk opptur under flomlysene på London Stadium. Etter å ha ligget under 0-1 ved pause kom de tilbake og vant til slutt 2-1 etter to scoringer av Andy Carroll, hvorav det siste tre minutter inn i tilleggstiden.

Noe av det mest gledelige i tirsdagens kamp var nøkkelspillerne som gikk foran både med og uten ball. Mark Noble kom inn ved pause og viste hvor viktig han er med pasninger og taklinger fra sin midtbaneposisjon. Noble var for øvrig også svært sentral i cupkampen mot Tottenham i høst. Det virker som han elsker disse London-derbyene. I tillegg til Noble var både Lanzini, Arnautovic og Carroll meget gode mot West Bromwich.

Aaron Cresswell fikk seg en smell og måtte ut i andre omgang på tirsdag. Det er noe usikkert hvorvidt han blir spilleklar til kveldens kamp, men Declan Rice gjorde et meget solid innhopp sist og han kan komme til å vikariere igjen. Andre Ayew sliter med en liten strekk og nylig hjemvendte Reece Oxford har forstuet en ankel og er ikke spilleklar i kveld. Foruten disse består West Hams skadeliste fremdeles av Jose Fonte, Sam Byram, Edimilson Fernandes, Michail Antonio og James Collins. De to sistnevnte har kun småskader og er spilleklare om kort tid.

Til tross for at det skiller hele 19 poeng mellom lagene på tabellen må kveldens kamp sies å være relativt åpen i utgangspunktet. Det er et lokaloppgjør og er det noe West Hams spillere elsker å gjøre så er det å slå Tottenham. Vi krysser fingrene for at Noble & co fortsetter den gode starten på 2018 og tar med seg poeng også hjem fra Wembley. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar