West Ham i Spania

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Førstkommende helg spilles 5. runde av FA-cupen og ettersom West Ham er utslått av den cupen er det spillefri for Pellegrinis tropp.

For å få avveksling fra hverdagen og bedre temperatur å trene under reiste West Hams førstelagstropp til spanske Marbella denne uka. Manuel Pellegrini har poengtert at dette langtfra er noen ferie og at treningene vil bli brukt godt til å legge et godt grunnlag for resten av sesongen. De rapportene som hittil er kommet fra treningsoppholdet tyder på en spillergruppe med god stemning.

Neste kamp seriekamp er kveldskamp på London Stadium fredag 22. februar mot Fulham. Til den kampen kan skadesituasjonen se betydelig lysere ut enn hva den har gjort på en god stund. Ifølge rapportene er både Samir Nasri, Manuel Lanzini og Fabian Balbuena i trening og alle tre kan være i spillertroppen om en ukes tid. Selvom alle disse har vært savnet og vil bli ønsket velkommen tilbake på banen i West Ham-drakt så knytter det seg spesielt stor spenning til hva Lanzini kan få til ettersom han har vært ute med kneskade og ennå ikke spilt en eneste kamp denne sesongen.

God helg til alle West Ham-fans der ute!

Før kampen 9. feb: Crystal Palace – West Ham

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Selhurst Park 9. februar kl. 16.00: Crystal Palace – West Ham United

Fem dager etter en veldig sterk hjemmekamp mot Liverpool reiser West Hams spillere og ledere til den sørlige delen av hovedstaden for å møte Crystal Palace. Selhurst Park er en vanskelig arena å komme til med den spesielle stemningen som alltid er tilstede på den gamle stadion som ligger midt i en bakke. Forrige sesong ledet West Ham 2-0 i tilsvarende kamp etter scoringer av Andre Ayew og Chicharito, men Crystal Palace kjempet seg tilbake i kampen og fikk sin fortjente utligning i siste minutt av den tillagte overtiden. Kampen mellom de to klubbene på London Stadium i desember endte 3-2 til West Ham etter at Palace ledet 0-1 til pause.

Crystal Palace opplevde en merkelig fjorårssesong da de etter en katastrofal start og managerskifte etter kun noen få kamper startet klatringen sakte men sikkert. Den nye manageren Roy Hodgson fikk etter hvert fart på laget og de endte på trygg plass ved sesongslutt. Denne sesongen har de hele tiden vært over nedrykksstriden, men samtidig på nedre halvdel av tabellen.

Wilfried Zaha er en nøkkelspiller også denne sesongen på Selhurst Park. Han åpnet sesongen meget sterkt, men har ikke vært like god de siste par månedene. Mot Southampton for to serierunder siden fikk han rødt kort etter å ha applaudert dommerens avgjørelse på ironisk vis. Han fikk to kampers karantene for utvisningen, men klubben har nå lagt inn en klage på karantenens lengde, Så lenge klagen er under behandling er Zaha spilleberettiget noe som betyr at han kan spille mot West Ham.

Om Zaha spiller er selvsagt avhengig av om Hodgson mener han fortjener å komme rett inn på laget igjen. I siste kamp hvor Palace spilte uten Zaha vant de rød-blå 2-0 mot Fulham og Ayew / Benteke dannet spisspar.

Toppscorer hos Palace denne sesongen er Milivojevic og Andros Townsend, begge med syv mål. Milivojevic tar straffesparkene som for øvrig Palace får ganske mange av mens Townsend står for de spektakulære scoringene. Hans volleyskudd fra langt hold mot Manchester City vil nok komme høyt opp når sesongens vakreste scoring skal kåres i mai.

I motsetning til West Ham hentet Crystal Palace inn en spennende forsterkning på overgangsvinduets siste dag i januar da den belgiske spissen Michy Batshuayi kom på lån fra Chelsea. Batshuayi kom inn på tampen av oppgjøret mot Fulham sist og var sterkt delaktig i den andre scoringen. Om han starter mot West Ham er usikkert, men han har nok ikke kommet til Palace for å sitte på benken veldig mange kamper.

Foran helgens ligarunde sliter Crystal Palace med skader på de to tidligere West Ham-spillerne Cheikou Kouyate og James Tomkins. I tillegg er keeper Julian Speroni, Pape Souare og den svært skadeutsatte spissen Connor Wickham ute.

Som nevnt gjennomførte West Ham en meget solid kamp mot Liverpool mandag kveld. Uavgjort mot ligalederen føltes som en seier og det kunne også endt med 3 poeng om linjedommeren hadde sett den soleklare offsiden i forkant av Liverpools scoring.

Alle West Hams spillere la for dagen en innsats som har vært mangelvare de tre foregående kampene som endte alle endte med tap. Det er moro å se en spiller som Michail Antonio som helt tydelig er i betydelig bedre fysisk form enn hva han kunne vise til tidlig i sesongen. Selv om det en periode så ut som han var helt sluttkjørt så fortsatte han og fullførte samtlige 90 minutter pluss tillegg.

Ryan Fredericks spilte høyreback i stedet for Pablo Zabaleta mot Liverpool. Det er mulig Pellegrini gjorde det uttaket basert på Fredericks hurtighet, men uansett skal det bli vanskelig å skyve den tidligere Fulham-backen ut av laget nå. Angelo Ogbonna som har vært gjenstand for massiv kritikk de siste ukene spilte også en sterk kamp mot noen av Premier Leagues beste angrepsspillere på mandag og plutselig var ikke savnet av skadde Balbuena så prekært som det har virket den siste tiden.

Marko Arnautovic slet med skaden han pådro seg mot Wolves sist, men han skal være spilleklar igjen nå. Om han starter som spiss mot Palace gjenstår å se. Chicharito la ned en heroisk innsats mot Liverpool, men det ble etter hvert en svært utakknemlig oppgave da bortelaget etter hvert presset på for et seiersmål den siste halvtimen. Det blir spennende å se om Pellegrini velger å starte med Arnautovic mot de fysisk sterke stopperne til Palace.

Det var ventet at Samir Nasri nå skulle være klar etter sin strekkskade, men han trenger ennå noen dager før han er spilleklar. Det betyr mest sannsynlig at de samme spillerne som sist starter på midtbanen, dvs Noble, Rice, Anderson, Snodgrass og Antonio.

I tillegg til nevnte Nasri og Balbuena inneholder West Hams skadeliste navn som Yarmolenko, Sanchez, Reid og Wilshere. Når det gjelder Manuel Lanzini som har vært ute siden VM-oppkjøringen med Argentina i sommer så er han nå nær å gjøre come-back. Pellegrini har uttalt at han forventer å ha Lanzini i troppen som møter Fulham 22. februar. Den lille argentineren har vært savnet og vi gleder oss til å se West Hams nummer 10 tilbake i spill.

Det avgjørende for West Ham nå er å fortsette med samme innstilling og innsats som ble vist mot Liverpool også når de skal møte lag som ligger under eller rundt dem på tabellen. Crystal Palace har en bra spillertropp og om de i tillegg er i det rette humøret er de svært vanskelig å spille mot. De har blant annet vunnet borte mot Manchester City for drøyt to måneder siden. Vi krysser fingrene for at West Hams spillere legger ned minst like mye innsats og vilje som mot Liverpool for da skal det være gode muligheter for å ta med 3 poeng tilbake til Øst-London. Før helgens runde ligger klubben vår på 12. plass, men her skal det være fullt mulig å kjempe om alt fra 7. plass ut sesongen. Come on you Irons!!!

Før kampen 4. feb: West Ham – Liverpool

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

London Stadium 4. februar kl. 21.00: West Ham United – Liverpool

25. serierunde i Premier League avsluttes mandag med kveldskamp på London Stadium mellom West Ham og ligaleder Liverpool. Møtet mellom klubbene på Anfield i sesongpremieren endte med 4-0 seier til de røde i en trist affære for West Hams del. Siste møte mellom de to på London Stadium endte 1-4 og Manuel Lanzini var West Hams målscorer. Lanzini er dessverre ikke på mandag, men forhåpentligvis vil vi likevel få et bedre resultat denne gang.

Liverpool har imponert stort denne sesongen og står med kun ett tap på de første 24 seriekampene. Før møtet med West Ham er de to poeng foran Manchester City som ligger på andre plass men som også har spilt en kamp mer. Liverpool er også med i Champions League hvor 8-delsfinalene starter om 10 dager.

I januar 2018 forsterket Jurgen Klopp Liverpools forsvarsledd ved å hente den nederlandske stopperkjempen Virgil van Dijk fra Southampton. Han har innfridd og blitt en favoritt blant fansen på Anfield. I sommer hentet klubben også den brasilianske landslagskeeperen Allison. Også den signeringen har vist seg å være en god investering. Klubben slipper inn betydelig færre mål denne sesongen enn hva de har gjort tidligere.

Det er imidlertid i angrepsrekka Liverpools store styrke ligger og Mohammed Salah fortsetter å score mål denne sesongen. Han er i øyeblikket toppscorer i Premier League med 16 mål mens Sadio Mane og Roberto Firmino også er solide bidragsytere på scoringslista.

I midtuka viste Liverpool at de er til å komme på talefot med da de måtte slite for å få uavgjort mot Leicester. Før den kampen vant de 4-3 mot Crystal Palace og 1-0 mot Brighton etter å ha innledet det nye året med tap mot Manchester City og Wolverhampton (sistnevnte i FA-cupen).

Sammenlignet med mandagens motstander har ikke Liverpool noe store skadeproblemer, men i forsvarsrekka sliter de litt. Med både Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez ute, samtidig som de har sendt Nathanial Clyne på lån til Bournemouth har det vært tynt på høyre backplass. Mot West Ham spiller mest sannsynlig James Milner på den posisjonen etter han sonet karantene sist mot Leicester. Lenger frem på banen er det kun Alex Oxlade-Chamberlain som er ute med en langvarig kneskade. Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at Jurgen Klopp kommer til å sende sine elleve antatt beste på banen fra start på London Stadium mandag kveld.

Etter en meget godt gjennomført kamp og sterk seier mot Arsenal 12. januar har ikke West Ham klart å følge opp noe i nærheten av den kampen. Tap mot Bournemouth og Wolverhampton i ligaen samt Wimbledon i FA-cupen har gitt fansen grunn til bekymring for resten av sesongen. De tre siste kampene har alle vært spilt på bortebane så forhåpentligvis vil spillerne vise seg fra en betydelig bedre side når de nå igjen løper ut på hjemmebanen i Stratford.

Det har vært sagt og skrevet mye om Marko Arnautovic og urolighetene rundt hans fremtid i klubben. Nå er overgangsvinduet stengt og forhåpentligvis vil dette å ha roet seg slik at både Marko og lagkameratene kan legge denne saken bak seg og konsentrere seg om å levere 110% for drakta med det fine emblemet på brystet.

Bortekampen mot Wolverhampton i midtuka var en trist affære sett med West Ham-øyne. Det var lite glød og vilje til å «blø for drakta» slik vi ønsker å se spillerne som er så heldige å få spille fotball med den fine West Ham-trøya på seg. Nevnte Arnautovic var langtfra den spilleren vi så tidligere i høst hvor han løp på alt som kom av baller fremover på banen og til og med tok noen tunge løp tilbake for å hjelpe til i forsvar. Forhåpentligvis har Pellegrini fått spillerne til å forstå hvordan de må opptre for å ha mulighet til å hente poeng mot Liverpool på mandag. Det betyr i såfall at prestasjonen må heves mange hakk fra det som ble vist på tirsdag og i de to kampene forut for det.

Den spilleren som kunne få godkjent mot Wolves var keeper Lukasz Fabianski som vartet opp med flere kvalifiserte redninger. Uheldigvis pådro han seg en skade i armen da han ofret seg i en duell med en motspiller sent i kampen. Det meste tyder heldigvis på at Fabianski er spilleklar på mandag. Vi trenger polakken i storform om det skal bli poeng på West Ham her.

En spiller som dessverre ikke blir spilleklar til mandag er Samir Nasri. Han sto over cupkampen mot Wimbledon og ligakampen mot Wolves sist og rekker dessverre ikke å bli 100% frisk nå heller. Han er imidlertid mest sannsynlig klar til møtet med Crystal Palace neste helg.

Marko Arnautovic pådro seg en skade i beinet i andre omgang mot Wolves og forlot banen med tilsynelatende sterke smerter. Han kan imidlertid rekke å bli kampklar til mandag og om han også er «påskrudd» mentalt så vil Marko kunne gjøre en forskjell i en kamp som dette. Aaron Cresswell har også stått over de siste kampene med en liten skade, men forhåpentligvis vil han være klar mot Liverpool. Arthur Masuaku har spilt venstreback i Cresswells fravær, men defensivt er utvilsomt Cresswell den som er mest til å stole på av de to.

De som har slitt med langtidsskader er dessverre fremdeles et stykke unna come-back for førstelaget. Det som er mest «kritisk» i øyeblikket ser ut til å være fraværet av Fabian Balbuena på stopperplass. Angelo Ogbonna har ikke vært stabil nok og det kan også virke som om Issa Diop blir påvirket av at han har Ogbonna ved sin side i stedet for Balbuena. Forhåpentligvis har Ogbonna en god kamp på mandag mot laget han sendte ut av FA-cupen med scoring i siste minutt av ekstraomgangene for tre sesonger siden.

Det er ikke mange som levner West Ham store sjanser til å ta poeng på mandag, men vi minner om at det ikke er mer enn noen få dager siden Newcastle slo Manchester City så hvorfor kan ikke West Ham vinne mot Liverpool? Alle elleve som Pellegrini sender ut på banen må levere en topp kamp og kanskje vi trenger noen marginer også, men uansett krysser vi fingrene for at dette blir en kamp under flomlysene som vi vil minnes i lang tid. Lykke til folkens og come on you Irons!!!

Før kampen 29. jan: Wolverhampton – West Ham

Mats Pettersen Nyheter 1 Comment

Molineux 29. januar kl. 20.45: Wolverhampton Wanderers – West Ham United

Kampene kommer tett nå og West Ham avslutter januar måned med bortekamp mot Wolverhampton. Møtet mellom de to på London Stadium 1. september endte med West Hams fjerde strake serietap etter at Adama Traore scoret kampens eneste mål på overtid. Heldigvis var det slutten på den fryktelige sesongstarten for West Ham.

Wolves har imponert stort som nyopprykket til Premier League denne sesongen. I øyeblikket ligger de pent plassert på 8. plass med 32 poeng, ett poeng foran tirsdagens motstander fra Øst-London. Manager Nuno Espirito Santos gjør utvilsomt en bra jobb på Molinoux og de har i flere kamper denne sesongen vist at det er en god lagånd i troppen. I siste ligakamp mot Leicester ble de hentet inn både til 2-2 og 3-3, men klarte likevel til slutt å vinne kampen 4-3. Mot Tottenham på Wembley i romjula kom de også tilbake fra 0-1 og vant til slutt kampen 3-1.

I FA-cupen denne helgen var det nære på at Wolves gikk på en stjernesmell mot Shrewsbury som til daglig spiller i League One. Wolves lå under 0-2 med snaut 20 minutter igjen å spille, men scoringer av Jimenez og Doherty (sistnevnte langt på overtid) var nok til å sikre omkamp om retten til å spille 5. runde.

Det er flere spillere som har imponert hos Wolves første halvdel av sesongen. Den portugisiske landslagskeeperen Rui Patricio har vært solid mens back-/kantspilleren Matt Doherty har vært svært delaktig i det offensive med både scoringer og assists. På midtbanen har Joao Moutinho vist at han fortsatt har noe å gi selv om han har fylt 35 år. Ruben Neves har imponert så mye at Manchester City skal være interessert i å skaffe seg portugiseren mens mexicanske Raul Jimenez er klubbens toppscorer og en trussel mot de fleste midtstopperne i Premier League. Mot Leicester i siste ligakamp var det en annen spennende spiller, Diego Jota, som ble kampens store spiller med tre scoringer.

Wolves har ingen skadeproblemer, men stopperen Willy Boly soner sin siste av tre kampers karantene etter at han ble utvist mot Manchester City 14. januar. I cupkampen på lørdag valgte manager Nuno å spare enkelte nøkkelspillere som Patricio, Moutinho, Jonny, Jota og Jimenez, men sistnevnte kom altså inn og bidro med en scoring.

Etter lørdagens cuptap mot Wimbledon har de sosiale medier rundt West Ham nærmest vært på kokepunktet hvor det er meninger om blant annet enkeltspilleres holdninger og ferdigheter, managerens laguttak, hvilke spillere det skal satses på videre og hvilke posisjoner det er behov for å styrke laget på. Meningene ble ikke færre av at det like i etterkant av lørdagens kamp ble offentliggjort at Marko Arnautovic har skrevet under på en forlengelse av kontrakten med West Ham og lagt andre tanker bak seg. Uten å utdype noen meninger om verken det ene eller andre her så er det utvilsomt behov for Markos kvaliteter som fotballspiller og målscorer i West Hams lag.

Selv om West Ham stilte med et lag som burde vært mer enn godt nok til å ta seg greit videre på bekostning av Wimbledon på lørdag er det også 6-7 spillere som ble hvilt helt eller delvis på lørdag som vil starte mot Wolves på tirsdag. I mål vil Fabianski være tilbake mens både Zabaleta og Cresswell ble spart sist og bør være uthvilt. Declan Rice som har spilt samtlige kamper hittil i sesongen var ubenyttet reserve mens Felipe Anderson spilte 2. omgang. Samir Nasri var heller ikke i troppen mot Wimbledon, i likhet med nevnte Arnautovic.

Ryan Fredericks spilte 2. omgang av cupkampen og var en av få som viste noe i nærheten av hva som kunne forventes. Etter en lengre skadeperiode var det gledelig å se Fredericks tilbake og forhåpentligvis vil han oppleve en positiv siste halvdel av sesongen. Ny spiller på skadelista til Pellegrini foran midtukekampen mot Wolves er Lucas Perez. Perez scoret ett mål på den omgangen han fikk mot Wimbledon, men fikk seg også en smell. De langtidsskadde Lanzini, Yarmolenko, Wilshere, Balbuena, Reid og Sanchez er alle et stykke unna come-back, men Lanzini er i så vidt i gang og trener med førstelaget. Han er trolig i spill om en måneds tid.

Vi tipper at Pellegrini sender følgende 11 på banen fra start tirsdag: Fabianski – Zabaleta, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice, Noble – Antonio, Nasri, Anderson – Arnautovic.

Det blir veldig spennende å se hvilken respons Pellegrini får fra spillerne bare tre dager etter den bedrøvelige cupkampen. Forhåpentligvis vil det være en svært revansjesugen spillergruppe som går ut på Molineux tirsdag kveld og tar med seg poeng hjem til London. Come on you Irons!

FA cup 4. runde: AFC Wimbledon – West Ham

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Kingsmeadow Stadium 26. januar kl. 20.45, FA cup 4. runde: AFC Wimbledon – West Ham United

4. runde av FA-cupen spilles denne helgen og West Ham reiser den korte veien til AFC Wimbledon, den samme klubben som var motstander i ligacupens 2. runde denne sesongen. Den gang vant West Ham 3-1 etter at Wimbledon ledet 1-0 til pause. Scoringer av Issa Diop, Angelo Ogbonna og Javier Hernandez snudde kampen i andre omgang.

AFC Wimbledon som ble startet på nytt da det «gamle» Wimbledon endret navn til MK Dons og etablerte seg på et helt annet sted i London. AFC Wimbledon har på imponerende vis klart å etablere seg i ligasystemet igjen, men denne sesongen sliter de tungt helt sist i League One. De har ikke vunnet i ligaen siden andre juledag og har den siste uka gått på to stygge hjemmetap (1-4 mot Barnsley og 0-3 mot Fleetwood Town). Fleetwood Town var for øvrig klubben som måtte se seg slått av Wimbledon i forrige runde av FA-cupen. Da kunne Wimbledon reise hjem med 3-2 seier etter at spissen Kwesi Appiah ble matchvinner på overtid.

Vi har vært i kontakt med Endre Kleiven som er leder for den norske supporterklubben til AFC Wimbledon, Norsedons:

AFC Wimbledon sliter i ligaen denne sesongen. Hva mener du er hovedårsaken til at klubben befinner seg i bunnen av tabellen så langt?
Økonomi og lojalitet. Vi er ein klubb eigd av fansen, som dermed påverkar størrelsen på pengesekken. Med særs gode resultat siste åra, som f.eks opprykk til League one, så blei lojaliteten til manageren sterk, men til slutt måtte Ardley vike plass for ny manager, også han tidlegare spelar, i håp om å redde plassen. 
Hva er klubbens målsetting for denne sesongen slik du vurderer det?
Vi må ta fleire poeng enn kamper spelt, det vil statistisk sett ofte vere nok til å halde plassen. I år må vi kanskje klare to-tre poeng meir enn det. Skal bli tøft. 

Hvilke spillere er de viktigste hos dere for å kunne få til et godt resultat på lørdag?
Pigott scora mot West Ham i august, blir viktig sjølvtillit å ha mot eit forsvar som sjeldan klarer å halde nullen. 

Tror du klubben deres vil hente noen forsterkninger nå i januar-vinduet?
Vanskeleg økonomisk for ein klubb som oss å handle spelarar som kan gje resultater umiddelbart. 

Hva vet du om West Ham denne sesongen? Disse to klubbene har jo møtt hverandre en gang allerede tidligere i høst. 
Følger West Ham ein del analytisk gjennom Fantasy. Arnautovic ødela min OR (overall ranking på 462 i haust). Eg kontrollerer også fadern sitt lag som akkurat no er nummer 156, med Fabianski i mål. Felipe Anderson er på radaren, han vil treffe form på nytt, burde scora mot Arsenal. 

Hva tror du resultatet blir på lørdag?
1-1!

Før lørdagens kamp får Wimbledon tilbake nevnte Appiah fra skade, det samme er tilfelle med den tidligere Charlton-spilleren Scott Wagstaff. To som definitivt er ute med skader er forsvarsspilleren Rob McDonald og spissen James Hanson, mens stopperen Steve Seddon ikke får lov til å spille FA-cup ettersom han er utlånt fra Stevenage.

West Ham har opplevd en varierende januar-måned så langt med alt fra den strålende kampen mot Arsenal til en heller svak opptreden mot Bournemouth sist helg. Forrige runde i FA-cupen var solid gjennomføring da Birmingham ble beseiret komfortabelt på London Stadium.

Fansen er sulteforet på cupsuksess og med 39 år siden forrige cuptriumf hadde det smakt utrolig godt med en ny pokal i 2019. Så langt har i hvert fall trekningen vært gunstig for West Ham, selv om ingen cupkamper i England er enkle. Dersom Wimbledon beseires på lørdag er det kun 15 andre lag igjen i turneringen og da kan vi så smått starte å drømme igjen.

For West Ham sin del er det to ligakamper også kommende uke med Wolves borte på tirsdag og Liverpool hjemme neste mandag. Dette vil nok bety at Pellegrini vurderer ekstra nøye hvordan han komponerer førsteelleveren til Wimbledon-kampen.

Det som er rimelig sikkert er at Adrian vokter målet, som han har gjort i de tidligere cupkampene denne sesongen. I backrekka er Ryan Fredericks endelig tilbake etter skaden han har hatt i beinet og han spilte en omgang av en treningskamp mot Gillingham tidligere denne uka. Fredericks vil nok ganske sikkert være i troppen på lørdag, men om han starter er mer usikkert. Det vil helt sikkert være gunstig om Zabaleta får hvile og om ikke Fredericks starter vil kanskje Antonio igjen bli trukket ned som back. På venstreback er det naturlig å tro at Masuaku starter nå ettersom Cresswell har spilt de siste ligakampene i den posisjonen. I midtforsvaret er det få alternativer til Diop og Ogbonna, dersom det ikke skulle være duket for Reece Oxford.

Lenger frem på banen er det grunn til å tro at begge de to ungguttene Diangana og Silva får spilletid. Om Nasri får hvile frem mot tirsdag gjenstår å se og kanskje også Rice skal få slippe å spille 90 minutter for en gangs skyld. Det er mange som mener at laget må toppes for å satse på FA-cupen i år, men på den annen side bør spillerstallen være god nok til at noen av de som vanligvis starter på benken ikke skal svekke laget vesentlig.

Det er knyttet stor spenning til om Marko Arnautovic vil spille helgens cupkamp. Han var ikke i troppen mot Bournemouth sist helg, men det er nå mange rykter som går på at han likevel ikke vil forsvinne fra West Ham i dette overgangsvinduet. Dersom Arnautovic er aktuell for spill vil Pellegrini har både han, Chicharito, Carroll, Perez og Silva å velge mellom som spisser.

Kampen spilles lørdag kveld og vises på Viasport 1. Vi krysser fingrene for at West Ham er påskrudd fra start og går i duellene med spillerne fra to divisjonsnivåer lenger ned. En sånn type kamp vil ikke kunne vinnes om spillerne ikke går ut med 100% innsats. Pellegrini går helt klart offensivt ut og sier at FA-cupen er et mål denne sesongen. Da kan vi ikke risikere å bli gjenstand for 4. rundes store overraskelse. Vi satser på at West Ham er i hatten når 5. runde trekkes på mandag.

Før kampen 19. jan: Bournemouth – West Ham

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Vitality Stadium 19. januar kl. 16.00: Bournemouth – West Ham United

Lørdag tar Manuel Pellegrini med seg sin tropp til sørkysten og Premier Leagues minste arena. Vitality Stadium i Bournemouth har en kapasitet på drøyt 11 300 tilskuere, men stemningen der er normalt meget god. West Ham-fansen har både hatt gode og dårlige opplevelser her de tre gangene de har reist hit etter at Bournemouth rykket opp til Premier League i 2015. I fjor ble sluttresultatet 3-3 etter at dommeren feilaktig hadde godkjent hjemmelagets utligningsmål på overtid.

Bournemouth har imponert på nytt denne sesongen og har hele høsten befunnet seg i midtsjiktet av tabellen. I øyeblikket er de nummer 12 med 27 poeng. Eddie Howe gjør en meget god jobb med et budsjett som naturlig nok ikke er i nærheten av de virkelig store lagene. Etter å ha avsluttet 2018 med et par stygge tap (0-5 mot Tottenham og 1-4 mot Manchester United) har de åpnet det nye året med 3-3 hjemme mot Watford og 0-2 tap borte mot Everton. I FA-cupen ble det også tap, 1-3 mot Brighton. Det er med andre ord et lag som er litt ute av form og som slipper inn mange baklengsmål som West Ham skal møte denne gang.

Joshua King er som de siste sesongene en sentral spiller hos Bournemouth, men den norske kraftspissen har slitt en del med skader denne høsten og det er andre spillere som har bidratt i større grad til å skaffe sørkyst-laget poeng. Callum Wilson er klubbens toppscorer og har i tillegg fått sin engelske landslagsdebut denne sesongen. I tillegg har unggutten David Brooks imponert med totalt 5 scoringer, det samme som den offensive midtbanespilleren Ryan Fraser har oppnådd.

Andre nøkkelspillere hos Bournemouth er keeper Asmir Begovic, den sterke stopperen Nathan Ake og den tidligere West Ham-vingen Junior Stanislas. Bournemouth er også en av de klubbene som har vært ute og hentet spillere i januar. Spissen Dominic Solanke ble kjøpt fra Liverpool for 19 mill pund mens backen Nathaniel Clyne har kommet på lån fra samme klubb.

Før helgens kamp er nevnte Solanke ute med en strekkskade og han har ennå ikke fått sin debut i Bournemouth-drakt. I tillegg er Simon Francis, Adam Smith og Lewis Cook ute med langtidsskader. Toppscorer Wilson var ute mot Everton sist og han er usikker før lørdagens kamp mot The Hammers.

West Ham gjennomførte en meget solid kamp mot Arsenal sist helg og vant til slutt fullt fortjent. Declan Rice var en av banens absolutte giganter og scoret sitt første mål i Premier League, men hele laget gjennomførte en imponerende forestilling.

Denne uka har Marko Arnautovic vært den West Ham-spilleren som har fått desidert mest oppmerksomhet grunnet måten han forlot banen på mot Arsenal og alle ryktene som verserer om en mulig overgang til kinesisk fotball. All denne støyen har ført til at Arnautovic denne helgen ikke er i West Hams spillertropp som møter Bournemouth. Meningene om dette er delte blant West Ham-fansen, men flere understreker at klubben i desember hadde 4 seire på rad mens Arnautovic var ute med skade store deler av denne perioden. Hva som konkret skjer med Arnatuovic nå er uvisst, men vi stoler på at Pellegrini gjør de grepene som er best for klubben.

Mens det «stormer» rundt Arnautovic er det imidlertid gledelig at Chicharito er tilbake i full trening etter å ha vært ute etter smellen han fikk mot Watford 22. desember. Han er i troppen som har reist til Bournemouth og mest sannsynlig starter han på benken. Hvem som begynner kampen som spiss når Arnautovic er ute er litt usikkert, men i tillegg til Chicharito er både Andy Carroll, Lucas Perez og Michail Antonio aktuelle i den posisjonen.

Den sterke prestasjonen mot Arsenal gjør at Pellegrini trolig gjør minimalt med endringer i startoppstillingen. Bortsett fra at Arnautovic ikke spiller så vil nok de andre som startet sist igjen være på banen når kampen blåses i gang i Bournemouth. Pablo Zabaleta fylte 34 år denne uka, men han slutter ikke å imponere. En ny sterk kamp av den rutinerte argentineren sist og han er selvskreven på høyre back. Det er likevel veldig positivt at Ryan Fredericks også er tilbake i trening, noe som på sikt vil bedre dagens situasjon ettersom Zabaleta en god stund nå har vært klubbens eneste friske høyreback. Angelo Ogbonna spilte også meget bra sist mens han stopperpartner Issa Diop må være en av Premier Leagues beste signeringer denne sesongen.

På midtbanen starter nok Mark Noble sammen med Rice igjen mens det blir spennende å se om Samir Nasri orker enda mer enn de 70 minuttene han var på banen sist. Det er viktig å ikke matche Nasri for hardt ettersom han har vært ute lenge. Han var nesten sensajonelt god sist og forhåpentligvis blir han bare enda bedre fremover. Michail Antonio og Felipe Anderson tar de to kantplassene om da ikke Antonio blir plassert som spiss. I sistnevnte tilfelle får vi nok se Snodgrass eller Diangana på høyre kant. Det er uansett positivt at Pellegrini fortsatt har valgmuligheter til tross for de mange skadene han sliter med.

De som fremdeles er ute med langtidsskader er Manuel Lanzini, Andrey Yarmolenko, Jack Wilshere, Carlos Sanchez, Winston Reid og Fabian Balbuena. Fredericks er heller ikke kampklar ennå.

West Ham ligger i øyeblikket på 9. plass og med Bournemouth tre plasser og fire poeng bak sier det seg selv at denne kampen er viktig med tanke på plasseringene på øvre halvdel av tabellen. For begge disse klubbene er 7. plass det som er mulig å oppnå realistisk sett og for West Ham skiller det bare ett poeng opp til Watford som innehar den posisjonen nå. Vi håper de spillerne som tar på seg West Hams fine bortedrakter på lørdag har lagt støyen med Marko Arnautovic fra seg og at de spiller med hjertet utenfor drakta gjennom 90 minutter. Da vil det i såfall være gode muligheter for å ta med 3 nye poeng tilbake til Øst-London lørdag kveld. Lykke til og come on you Irons!

Før kampen 12. jan: West Ham – Arsenal

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

London Stadium 12. januar kl. 13.30: West Ham United – Arsenal

SkySports har valgt ut London-derbyet mellom West Ham og Arsenal som «tidlig-kampen» denne lørdagen. I tillegg til at det er en viktig kamp for begge lag med tanke på tabellplassering så er det også et oppgjør med flere poenger. Blant annet er både Samir Nasri og Jack Wilshere tidligere Arsenal-spillere som nå tilhører Øst-Londons stolthet, selv om Wilshere dessverre ikke er tilgjengelig for spill. Forrige sesongs kamp på London Stadium endte målløst mens bortelaget vant stort i lagenes første møte på West Hams nye arena. Kampen på Emirates i nord-London tidlig denne sesongen ble vunnet 3-1 av Arsenal, men der West Ham fort kunne fått med seg poeng etter at Marko Arnautovic hadde gitt bortelaget ledelsen i første omgang.

Arsenal har hatt en litt ujevn sesong. Etter to tap innledningsvis gikk de 14 strake kamper uten tap i ligaen. I desember ble det to tap og mange baklengsmål slik at de har mistet litt kontakt med den desiderte toppstriden. I øyeblikket er de nummer 5 med 41 poeng. Det er for så vidt bare 3 poeng bak Chelsea på 4. plass, men samtidig hele 13 poeng bak ligaleder Liverpool.

Manager Unai Emery blir ansett som sterk på det taktiske og det blir spennende å se hvordan han klarer å utvikle «The Gunners» videre. Han har i hvert fall fått inn en bra kultur for å snu kamper ettersom de kun unntaksvis har vært i ledelsen til pause i kampene denne høsten, men likevel plukket bra med poeng.

Klubbens mest målfarlige spiller Pierre-Emerick Aubameyang er så langt Premier Leagues toppscorer sammen med Harry Kane. Han er alltid en trussel mot motstandernes forsvar og må passes godt på kampen gjennom. I tillegg er Alexandre Lacazette også målfarlig selv om han denne sesongen har gått mange kamper i strekk uten å få nettkjenning.

Av andre sentrale spillere har både Mesut Özil og Aaron Ramsey vært mye ute av laget denne høstsesongen. Begge to er imidlertid klassespillere og målfarlige når de først er på banen. Den langhårede midtbanespilleren Matteo Guendouzi og sveitsiske Granit Xhaka har imponert så langt og vil mest sannsynlig spille sentralt på lørdag. Henrik Mkhitaryan og Alex Iwobi er de mest offensive av midtbanespillerne i troppen til Emery, men førstnevnte sliter i øyeblikket med en skade i foten.

På keeperplass har den tyske nykommeren Bernd Leno skjøvet Petr Cech ut av laget etter flere gode kamper i høst, mens det i forsvarsrekka for øvrig har vært en del endringer underveis. Den franske kapteinen Laurent Koscielny har vært tilbake etter et langt skadeavbrekk, men har ikke vært helt på topp ennå. Klubbens mest solide stopper denne sesongen har vært Shkodran Mustafi mens Sokratis som ble hentet i sommer også har vært god. På høyreback spilte Hector Bellerin veldig godt frem til han ble skadet mens Sead Kolasinac har vært veldig god på den andre backplassen, spesielt den siste måneden. Bellerin er i full trening etter skaden, men om han starter på lørdag gjenstår å se. Begge backene til Arsenal er ekstremt offensive og bidrar med både scoringer og målgivende pasninger.

Det er vanskelig å spå Arsenals lagoppstilling på lørdag. De som har slitt med skader den siste måneden, men som nå er i trening igjen er Mesut Özil, Laurent Koscielny, Hector Bellerin, Nacho Monreal, Skhodran Mustafi og Konstantinos Mavropanos. Det er imidlertid ikke sikkert Emery anser dem å være aktuelle for spill ennå. De som definitivt er ute er Rob Holding, Henrik Mkhitaryan og spissen Danny Welbeck.

West Ham gikk greit videre i FA cupen sist og noen av de mest sentrale spillerne fikk hvile. Som følge av de mange skadene måtte imidlertid flere av de som har spilt stort sett hver kamp i høst også spille cupkampen. Både Issa Diop, Declan Rice og Marko Arnautovic startet kampen. Sistnevnte måtte ut med en liten smell allerede etter 20 minutters spill, men han er heldigvis kampklar igjen nå. Arnautovic scoret for øvrig West Hams første mål mot Birmingham mens han scoret begge hjemmelagets mål i 2-2 kampen mot Brighton uka før.

En dårlig nyhet i West Ham-leiren denne uka er at Fabian Balbuena måtte gjennom en operasjon som følge av kneskaden han pådro seg mot Watford rett før jul. Han vil derfor være ute av spill i ytterligere 6-8 uker. Med Winston Reid ute hele sesongen begynner det å bli tynt på stopperplass i øyeblikket. Reece Oxford kan være et alternativ, men det er ikke noen tegn så langt på at han er i nærheten av førstelagsspill dessverre. Mot Arsenal vil Diop og Ogbonna danne stopperpar og den som mest sannsynlig er nærmest å steppe inn dersom en av disse også blir skadd er nok Declan Rice. Rice har vært meget god på midtbanen hele sesongen og det skal nok mye til før Pellegrini velger å flytte Rice lenger bak i banen.

Fabianski starter selvsagt i mål og mest sannsynlig blir det Zabaleta og Cresswell på backene. På midten blir det nok Noble som starter sammen med Rice etter hans gode innhopp mot Brighton mens Anderson og Snodgrass trolig tar hver sin kant. Arnautovic starter selvsagt på topp og muligens får han med seg Antonio. Det spekuleres også i om Samir Nasri kan komme til å starte mot sin tidligere arbeidsgiver. Da vil han i såfall trolig ta en av plassene bak Arnautovic. Diangana har vist positive takter den siste tiden og Xande Silva var frisk da han fikk spille fra start i FA cupen. Andy Carroll gjorde også mye bra mot Birmingham hvor han både reddet mål og scoret sitt første siden april 2018. Nå vil nok Andy være best den siste halvtimen hvor han kan komme ferdig utvilt fra benken mot laget han har scoret fire mål på de to siste gangene han har vært i startoppstillingen til West Ham mot nettopp dem. Hvem husker ikke Carrolls hat-trick i 3-3 kampen på Upton Park i 2016?

West Ham sliter fremdeles med en skadeliste som i tillegg til Balbuena og Reid inneholder Manuel Lanzini, Yarmolenko, Sanchez, Fredericks og Wilshere. I tillegg er heller ikke Chicharito spilleklar riktig ennå etter smellen han fikk i ryggen for et par uker siden.

Det kan bli en underholdende kamp på London Stadium lørdag. Arsenal scorer mange mål, men slipper også inn en del flere enn de setter pris på. I tillegg har West Ham vist mye positivt angrepsspill hvor Anderson og Arnautovic er spesielt viktige. Vi håper vi får se et positivt hjemmelag som tar tak i kampen og som kan sende naboene fra nord-London hjem uten poeng. Det bør absolutt være mulig med det mannskapet West Ham sender på banen lørdag. Lykke til folkens. Come on you Irons!

Protokoll årsmøte 2018

Remy Kongsvoll Nyheter Leave a Comment

Protokoll fra årsmøte i Scandinavian Hammers 22.12.2018

Sted:     Oslo, Kurveien 28(hjemme hos Erik)

Dato:     22.12.18

Kl.:         14:00 – 16.00

Til behandling foreligger:

1.Konstituering
A) Valg av møteleder som også er ordstyrer

Som møteleder ble valgt: Erik T. Dammen


B) Godkjennelse av de stemmeberettigete

Det var 9 medlemmer tilstede, hvorav 8 kunne stemme. Akse Elvenes, 3 år var nummer 9.

C) Valg av referent og minst et medlem som protokollvitne

Referent: Erik T. Dammen

Protokollundertegnere: Geir Osvald Storengen

Aleksander Nielsen


D) Godkjennelse av møteinnkallingen

Erik redegjorde for innkalling og at denne er gjort via nettsiden og facebookgruppen vår.

2. Årsberetning og regnskap for 2017

Styrets årsberetning er en kortfattet oppsummering av supporterklubbens aktivitet i 2017. Vi ga ut to nummer av vårt medlemsblad, Bubbles. En utgave på vinteren og en utgave på høsten. Styret utgjør fortsatt et slags redaksjonskollektiv der styrets leder har tatt hovedansvaret.

I april 2017 var i overkant av 40 medlemmer med på fellestur der vi bl.a. hadde felles samling med middag på fredagen, var på pre-match event på EHWMC med Mathew Etherington og Mark Ward. Høydepunktet var selvsagt kamp på London Stadium!

Juni var det i tradisjon tro supportercup, arrangert av supporterunionen for britisk fotball. Vi stilte og tapte alt som vanlig. Etter cupen ble det en fin samling hjemme hos Erik, med pizza spandert fra supporterklubben.  

Gjennom sommeren jobbet vi med å kunne lansere vår egen Scandinavian Hammers trøye. Dette ble en stor suksess og ble sendt ut sen sommer/høst til de som hadde kjøpt. Nettbutikken vår kom da for alvor i gang. Etter hvert tok vi inn et parti med ølglass med vår egen logo. Dette ble svært populært og solgte ut raskt.

Høsten 2017 inngikk vi en hotellavtale med nystartede Moxy i Stratford. Der fikk vi en fastprisavtale med vår egen bestillingslink.

Vi har fortsatt og utvikle nettsiden vår og oppdatere den med nyheter og holde aktiviteten oppe på Facebook og Twitter.  

Styret har hatt ukentlig kontakt på WhatsApp(meldingstjenste) gjennom hele året. Dette erstatter mere formelle styremøter. Vi har i tillegg hatt styremøte over telefonløsning.  

3.Regnskap for 2017

Økonomiansvarlig, Øyvind Smith, gikk gjennom nøkkeltall i regnskapet. Saldobalanse, resultatrapport og balanserapport er vedlagt.

Vedtak: Årsregnskapet med resultat på – 9.581,- ble godkjent

Kommentarer til regnskap 2017:

  • Regnskapet viser et underskudd på kr 9542 for 2017. Resultatet for 2016 ga et overskudd på kr 77468
  • Dette skyldes i stor grad nedgang i medlemskontingenter. Nedgang av kontingenter skyldes innbetalinger kom i stor grad i starten av 2018. På grunn av kontantprinsippet er ikke disse kontingentene periodisert inn i 2017 regnskapet
  • Salg supportereffekter viser et klart overskudd. Dette skyldes at supporterklubben aldri mottok faktura for solgte klubbtrøyer
  • Supporterturer viser en klar nedgang i salgsinntekter fra 2016, dette skyldes i stor grad at det ble avholdt 1 fellestur i året, mot 2 turer året før. Denne turen hadde et underskudd på ca 22000 kr. Et viktig bidrag til dette var at styre fikk refundert noen reisekostnader til denne turen
  • Supporterblad, kostnad for trykking og utsendelse for 2 utgivelser var på ca 59000 kr. Dette gav en mindre økning fra 2016
  • For kostnader generelt var det ellers ingen større avvik fra 2016 til 2017
  • Bankbeholdning, supporterklubben hadde en saldo på ca 201000 kr pr 31.12.20107
  • Selskapskapital, supporterklubben hadde pr 31.12.2017 en opparbeidet selskapskapital på ca 155000 kr. Dette er akkumulert resultat av driften gjennom alle år.
  • Gjeldspost, Supporterklubben har en gjeldspost i balansen på ca 47000 kr. Dette er innbetalte midler for avholdt fellestur våren 2018

4. Valg av medlemmer til styret
A) Valg av leder(velges for 2 år)
B) Valg av styremedlemmer(velges for ett år)

Nestleder er ikke på valg(valgt for 2 år i 2017)

Sittende styret stilte til gjenvalg. Det var ingen andre som stilte til valg.

Erik redegjør for situasjonen i styret og at det er ingen som har meldt interesse for å stille til valg. Pr. i dag er det ikke noen en valgkomite i Scandinavian Hammers.

Vedtak: Leder Erik Thoresen Dammen valgt enstemmig for to nye år. Sittende styremedlemmer gjenvalgt for et nytt år.

5. Evt. innkomne saker

Ingen innkommende saker. Imidlertid vil Erik skrive et vedlegg til protokollen med en gjennomgang av temaer som ble diskutert i etterkant av det formelle møtet.

Oslo, 05.01.2019

Styret i Scandinavian Hammers

Erik T. Dammen

Mats Pettersen

Remy Kongsvoll

Alex Middleton

Jostein S. Køhn

Øyvind Smith

Vedlegg til årsmøte 2018

Styret i SH vil beklage at vi ikke har gjennomført årsmøtet tidligere, og at det har vært krevende pga. flere private årsaker for styrets medlemmer å prioritere SH høyt nok i høst, slik at vi fikk plass til årsmøtet. Vi i styret beklager det seine årsmøtet, og vil bestrebe å få årsmøtet neste år på et mer vanlig tidspunkt.

På tross av overnevnte har hele det sittende styret valgt å stille til gjenvalg. Vi velger å skrive litt om styremedlemmenes tanker om det kommende året:

Styrets leder, Erik Thoresen Dammen: Jeg skriver dette selv så omtaler meg selv i «jeg form». Den siste halvåret som leder har min primære innsats ligget på jubileumsturen. Et samlivsbrudd i høst har tatt en del krefter. Jobbskifte med mye mer ansvar tar også mye tid som har gått utover energien til dugnadsjobbing. Jeg stilte allikevel til gjenvalg med en målsetning om å kunne øke min innflytelse på alle områder i vår organisasjons utvikling. Årsmøte for 2019 skal avholdes i mai/juni 2019. Om min motivasjon eller tid ikke strekker til vil jeg trekke meg ved det møtet oppgaven med å jobbe for å finne min etterfølger. Mer om styrets prioriterte oppgaver i året som kommer vil jeg overlate til en egen uttalelse etter vi har fått jobbet frem noen innsatsområder i løpet av januar 2019.

Økonomiansvarlig Øyvind Smith: Øyvind informerer om at han ikke stiller til gjenvalg ved neste årsmøte. Øyvind har jobbet i 10 år for Scandinavian hammers og hatt stålkontroll på vår økonomi. Han er etterhvert klar for å overlate dette ansvaret videre. Vi vil derfor jobbe for å finne gode kandidater til dette frem mot neste årsmøte.

Resterende medlemmer i styret vil vurdere på helt vanlig måte vil på helt ordinær måte vurdere om de vil være med videre når vi kommer til valg ved neste årsmøte.

Innspill fra Ingvar Frostad på www.scandinavianhammers.com sitt forum 20.12.18(innspillet ble ikke sett eller vurdert før årsmøte ble avholdt):  

«Har tidligere vært valgkomite som har fremmet forslag til styremedlemmer. Har styret mottatt noe fra valgkomiteen? Er det innkommet forslag fra medlemmene til representanter til styret? Er de styremedlemmer som er på valg villig til å sitte en ny periode? Er det innkommet saker som skal behandles? jfr. pkt. 4.»

Svar: Per i dag er det ingen valgkomite i Scandinavian Hammers. Det bør evt. fremmes et forslag om at det utnevnes en valgkomite i 2019. Det var så vidt vi er bekjent en valgkomite i forbindelse med at Gjermund Holt skulle erstattes som leder. Denne komiteen var også involvert når Tore Søyland ble erstattet av Erik. T. Dammen. Etter dette har ingen valgkomite vært aktiv, nevnt eller vært etterspurt før nå. Styret er imidlertid positive til en valgkomite, og dette vil diskuteres frem mot neste årsmøte. Det kom ikke inn saker til årsmøtet 2018 som skulle behandles.

«Tidligere har årsmøtet ofte blitt holdt i London i forbindelse med fellesturer. Hvorfor har styret nå valgt å avholde årsmøtet tett opptil jul lokalt i Oslo?»

Svar: Styret ønsket å avholde årsmøte under supportercupen i juni 2018. Imidlertid klarte vi ikke å få ferdigstilt regnskapet. Regnskapet i Scandinavian Hammers har de siste 10 årene vært svært profesjonelt utført, av Øyvind Smith. Han fører et helproft regnskap etter standarder fra det man vil kreve i det ordinære næringslivet. Vi har vært svært heldig med å ha denne ressursen i SH, som utfører denne jobben uten at det koster oss noe. Kapasitet hos både Øyvind og styreleder gjordet at regnskapet ble forsinket i år. Det er grunnen til at årsmøtet ble avholdt så sent. Grunnen til at møtet ble avholdt i Oslo er at både styreleder og ansvarlig for regnskapet bor i Oslo. Vi har hatt et en ide om at det er viktig at minst en av oss deltar på møte, så det er gjort av rent praktiske årsaker knyttet opp til hvor vi bor. Når vi fikk denne tidsnøden, så vi ingen annen løsning.

«Grunnen til at jeg stiller disse spørsmål er at jeg oppfatter det som viktig at SH ikke blir for dominert lokalt i Oslo og at det er åpenhet rundt arbeidet. Det er av stor betydning med rekrutering i hele nedslagsfeltet, og at vi ikke blir en gubbeklubb.»

Svar: Styrets geografiske plassering er pr. i dag:

Erik: Oslo

Øyvind: Oslo

Jostein: Telemark

Mats: Østfold

Remy: Møre og Romsdal

Alex: Rogaland

Vi føler i hvert fall at styrets sammensetning ikke gir noe grunnlag for at supporterklubben skal bli dominert lokalt i Oslo. Vi ønsker alle initiativ velkomne fra hele Scandinavia. For å få en levende supporterklubb utenom Bubbles og vår nett og Facebook side er vi helt avhengig av at våre medlemmer tar initiativer og helst publiserer disse initiativene via våre felles plattformer. F.eks. kan arrangementer opprettes på Facebook og de kan publiseres på nettsiden vår. Saker som skal legges ut på nettsiden kan sendes webmaster@scandinavianhammers.com. Om man vil bidra regelmessig på nett kan vi ordne med tilgang til publisering på nettsiden.

«Jeg håper styret sin vurdering med å legge årsmøtet til Oslo 22.desember 2018 fører til at flere medlemmer stiller enn det som har vært vanlig ved tidligere årsmøter i London.»

Svar: Her må vi være helt ærlige å si at vi ikke hadde stor tro på stort oppmøte på vårt årsmøte i 2018. Interessen har tradisjonelt vært generelt lav for dette og valg av tid og sted er tidligere forklart. Vi har et ønske om å legge årsmøte til offisielle SH arrangementer som samler mange medlemmer. Samtidig ser vi også at et større fokus på engasjement opp mot et årsmøte fra styrets side helt sikkert kan være med på å øke interessen. Digitale løsninger kan også gjøre at vi kan publisere et årsmøte ut til alle med nettilgang, men denne type løsninger krever også menneskelige dugnadsressurser fra folk som har tid og ønske til å være med på å få det gjort.

Styret vil takke Ingvar for innspillene. Vi tar alle innspill med oss og vurderer disse opp i mot tiltak vi kan gjøre for å bedre supporterklubben. Vi gjør dette på ren dugnadsånd. Det er en ikke kommersiell supporterklubb og vi har ingen andre interesser i dette enn gleden ved å spre interessen for Scandinavian hammers i Scandinavia og gi de som ønsker å være medlem noen produkter og  fordeler ved å være med i en organisert supporterklubb.

Ønsker du å bidra for Scandinavian Hammers, ta kontakt med erik@scandinavianhammers.com Vi er i år spesielt avhengig av, og søker etter, en person som kan være en dedikert redaktør med ansvar for Bubbles. Samtidig må vi rekruttere en ny økonomiansvarlig. I tillegg til dette har vi alltid et stort behov for bidragsytere til Bubbles og nettsiden vår!

Angående spørsmål fra Henning Elvenes og Geir Osvald Storengen knyttet opp mot billetter til West Ham sine borte og hjemmekamper

Årsmøte, sammen med Geir og Henning var enige i at dette ikke skulle behandles som en årsmøtesak, men at det var fint med en generell diskusjon og at vi ville ta imot forslag og innspill videre i styret.

Geir foreslår at styret kan forespørre klubben om et fast antall billetter til alle hjemmekamper, utenom våre sesongkort. Geir sier seg villig til å administrere en slik ordning. Ordningen forutsetter at vi kan si fra oss billetter som det ikke er etterspørsel på. Dette vil komme i tillegg til være sesongkort og være aktuelt når alle sesongkort er i bruk. Erik informerer om at en liknende ordning er diskutert i styret, men at vi aldri har kommet dit at vi har forespurt klubben om dette. Erik vil ta saken videre med styret.

Henning lurer på om vi kan gå i ny dialog med klubben med hensikt å sikre våre medlemmer muligheter for bortebilletter. Vi hadde tidligere en kontakt i klubben som ga oss fortrinn på bortebilletter kjøpt via sesongkortene i «poolen» til SH. Dette har vi ikke lenger og vi stiller på lik linje med andre sesongkortholdere. West Ham har svært mange reisende supportere og det er stor rift om bortebilletter. Billettene tildeles etter lojalitetspoeng på det enkelte sesongkort. Lojalitetspoengene bygges opp ved antallet bortekamper du har kjøpt til siste to sesonger. Vi besluttet i fjor at vi ikke kunne hjelpe medlemmer med bortebilletter via våre sesongkort. Dette fordi West Ham tidvis ikke klarer å sende billettene til Norge i tide slik at vi får dem før avreise til England. I disse tilfellene kan man oftest få ut en duplikat billett ved hjemmelagets billettkontor. I fjor opplevde vi ved noen anledninger at det ikke ville skrives ut duplikat når du ikke kunne legitimere deg som «rette kjøper», altså som den som opprinnelig eier sesongkortet. Dette førte til at medlemmer vi hadde hjulpet ikke kom inn på kamp. Dette kunne vi ikke risikere videre, derfor har vi kuttet denne praksisen helt. Erik vil sammen med styret se på muligheter og kontakte klubben vedrørende bortebilletter.

Avslutningsvis diskuterte vi litt løst rundt organiserte supporterklubber vårt ønske om at Scandinavian Hammers skal være viktig og meningsfull organisasjon å være medlem i for West Ham supportere i Scandinavia.  Utviklingen fra Rune Jensen stiftet SH i 1988 frem til i dag er stor. Særlig etter internettet og etter hvert sosiale mediers inntog mot slutten av 2000 tallet har forutsetningene for å motta informasjon om West Ham endret seg betydelig. Med sosiale medier kan man også enkelt samles eller diskutere i mer uformelle West Ham grupper på Facebook, rundt Instagram kontoer, Twitter kontoer osv. Vi har ønsket å være der, slik at vi i SH fortsatt skal gjøre oss gjeldende når vi nå har kommet inn i 2019. Vi var spesielt enige om at dette trolig er helt avgjørende for å nå, og engasjere, nye og yngre supportere.


West Ham – Birmingham 2-0

Remy Kongsvoll Nyheter Leave a Comment

West Ham tok tidlig ledelsen, og var aldri truet, selv om vi heller ikke skapte mye. Carroll fikk endelig sitt første mål for sesongen. Viktigste er at vi er trygt videre i cupen.

Før kampen 5. jan: West Ham – Birmingham

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

London Stadium 5. januar kl. 13.30, FA cup 3. runde: West Ham United – Birmingham City

Første helgen i januar spilles som vanlig 3. runde i FA-cupen og det markerer også at det er den første runden hvor lagene fra Premier League og Championship kommer inn i turneringen. West Ham tar imot Birmingham City på London Stadium og det er fantastisk at det ventes over 50 000 tilskuere også til denne kampen. Sist de to klubbene møtte hverandre var i Championship i sesongen 2011/12 og da endte det 3-3 på Upton Park. Målscorere for West Ham den gang var Carlton Cole og Ricardo Vaz Te (2).

Birmingham vant 3. runde-oppgjøret mot Burton Albion forrige sesong, men måtte se seg utslått av Huddersfield etter omkamp i 4. runde. West Ham på sin side gikk også ut i 4. runde forrige sesong da Wigan ble for sterke. Sist de to klubbene møttes i FA-cupen var i 1984 da Birmingham vant hele 3-0.

Etter noen strevsomme sesonger hvor klubben har slitt for å berge plassen i Championship har Birmingham denne høsten gjort det meget bra og i øyeblikket ligger klubben på 8. plass, kun fem poeng bak play-off plass til Premier League. Den tidligere Swansea-spiller og -manager Garry Monk er nå sjef på St Andrews og har fått skikk på laget.

Spissene Che Adams og Lukas Jutkiewicz har scoret hhv 12 og 10 mål denne sesongen og er to spillere West Hams stoppere må se opp for. Andre nøkkelspillere i Birmingham-troppen er den rutinerte keeperen Lee Camp som har en fortid i bl.a. Norwich, Derby og QPR, de solide stopperne Harlee Dean og Michael Morrison, samt midtbane-/kantspilleren Jota som ble hentet fra Brentford for rekordsummen £5,8 mill i 2017.

På skadelista finner Monk før lørdagens cupkamp den danske backen Kristian Pedersen og spissen Omar Bogle mens en annen spiss, Isaac Vassell, er tilbake i trening etter et langvarig skadeavbrekk. Vassell er riktignok ikke i kampform ennå.

West Ham har lagt en sterk desember-måned bak seg med fem seire, men har opplevd en liten nedtur den siste uka med kun ett poeng etter møtene med Burnley og Brighton. Selv om Pellegrini uttaler at han ønsker å satse på FA-cupen så vil han likevel gjøre en del endringer på laget fra sist kamp for at enkelte nøkkelspillere skal få etterlengtet hvile etter et tett kampprogram.

Det som er rimelig sikkert er at Adrian vil stå i mål denne gang. Han har også stått ligacupkampene denne sesongen og trenger kamptrening etter en lang høst med mye benkesliting.

Hvem som ellers starter er vanskelig å spå, men at spillere som Diop, Rice, Anderson og Arnatuovic nå får hvile ligger nok i kortene, i tillegg til Fabianski selvsagt. Med en skadesituasjon som er uendret siden sist så er ikke troppen større enn at en del av de som har spilt mer eller mindre fast den siste tiden likevel vil bli å se på banen på lørdag. For eksempel var Michail Antonio og Mark Noble svært pigge da de kom inn i andre omgang mot Brighton og begge de to vil sannsynligvis spille. I tillegg vil Andy Carroll få nødvendig spilletid igjen for å bygge seg enda mer opp etter skadeavbrekket, mens unggutten Grady Diangana rimelig sikkert også er med hele eller deler av kampen.

Både West Ham-fansen og store deler av fotball-England er svært spent på å se hva Samir Nasri kan by på i sitt come-back etter karantenen på 18 måneder. Ifølge Pellegrini er han i god form etter å ha trent med West Ham i mer enn en måned og han vil få sin debut på lørdag, enten fra start eller som innbytter i løpet av kampen.

Selv om Pellegrini vil rotere på mannskapet og la noen av de som har spilt mest den siste tiden få hvile vil West Ham sende en sterk ellever på banen. Det er også nødvendig om det skal bli avansement mot et sterkt Championship-lag. Birmingham ønsker å overraske West Ham i sin første kamp på London Stadium. Forhåpentligvis kommer ikke en av lørdagens overraskelser her. Vi krysser fingrene for en god «cup-run» for West Ham i 2019. Come on you Irons!