Jubileumstur – UTSOLGT (venteliste)!

Alexander Middleton Nyheter 8 Comments

Hold av helgen 19-22 Oktober – we’re all having a party!

I oktober i år blir Scandinavian Hammers hele 30 år, det er dermed med stor glede vi kan avsløre at det blir jubileumstur til Øst London og London Stadium til høsten!

Read More

Wimbledon – West Ham 1-3

Remy Kongsvoll Nyheter Leave a Comment

West Ham kom under før det var spilt 2 minutt, men etter dette styrte vi spillet helt. Det var likevel tungt å trenge gjennom, men når Diop utlignet halvveis ut i 2 omgang, så var det bare tidsspørsmål før vi snudde kampen. Deilig med første seier denne sesongen, og avansement.

Read More

Forhåndsomtale 18. aug: West Ham – Bournemouth

Mats Pettersen Nyheter 1 Comment

Etter en tung sesongstart er det heldigvis klart for ny kamp allerede denne lørdagen da Bournemouth tar den korte turen fra sør-kysten av England til Øst-London. Tilsvarende kamp forrige sesong endte 1-1 etter at bortelaget tok ledelsen ved Ryan Fraser før Chicharito utlignet direkte etter 0-1 scoringen.

Bournemouth slutter ikke å overraske og endte forrige sesong på 12. plass (plassen foran West Ham). Manager Eddie Howe har gjort en fantastisk jobb i en relativt liten klubb og med begrensede ressurser sammenlignet med de fleste andre i Premier League. De har handlet fornuftig samtidig som de sikkert gjør mye riktig på treningsfeltet og får mye ut av det spillermaterialet de råder over.

I ligaåpningen sist helg måtte nyopprykkede Cardiff City reise hjem fra Liberty Stadium i Bournemouth med 0-2 tap etter scoringer av Fraser og Callum Wilson. Joshua King var også med fra start, men denne gangen måtte han gå av banen uten scoring.

Sommerens overgangsvindu var ikke fullt så travelt for Bournemouth sin del som den var for lørdagens motstander. Howe & co hentet midtbanespilleren Jefferson Lerma fra spanske Levante for rekordsummen 25 mill pund. I tillegg kom forsvareren Diego Rico Salguero fra Leganes mens David Brooks (midtbanespiller) ble kjøpt fra Sheffield United. Det var bare sistnevnte av de nye som spilte i ligapremieren. Rico Salguero er suspendert og ikke spilleklar før 1. september mens Lerma ikke ble vurdert som helt kampklar.

En av de siste sesongenes sentrale midtbanespillere, Harry Arter, er lånt ut til Cardiff mens spissen Lewis Grabban har flyttet til Nottingham og Adam Federici har signert for Stoke. Den lille teknikeren Max Gradel har også forlatt Liberty og reist til Frankrike og Toulouse.

Det er ikke de store skadeproblemene for Howe å slite med før lørdagens kamp. Den tidligere West Ham-spilleren Junior Stanislas er ute med en kneskade og det er uvisst når han kan spille igjen. I tillegg er som nevnt Rico Salguero suspendert mens Jefferson Lerma er usikker.

Til tross for et ærlig forsøk har vi dessverre ikke lykkes å komme i kontakt med Bournemouth sin supporterklubb i Norge der vi ønsket å få svar på noen spørsmål både om deres supporterklubb og om klubben og laget som lørdag løper ut på London Stadium.

West Ham gikk som kjent på et stortap sist mot Liverpool. Selv om Liverpool er ventet å kjempe helt i toppen denne sesongen var det en skuffelse at sifrene skulle bli så store i første kamp. Pellegrini understreker at det tar tid å spille inn et lag med så mange nye spillere, men innrømmer også at søndagens kamp var svak.

Forsvaret hadde klare mangler sist og backene Fredericks og Masuaku fikk kjørt seg mot hurtige angrepsspillere hos Liverpool. Spesielt var Masuaku svak og dersom Aaron Cresswell er spilleklar denne gang er det ventet at han går inn på laget. Cresswell var ikke i troppen sist, men han er ikke av de Pellegrini nevner på skadelista før helgens kamp så derfor ventes han å være spilleklar.

De to stopperne Balbuene og Ogbonna var heller ikke på topp sist. Om det er nok til at en av dem denne gang blir ofret til fordel for Issa Diop gjenstår å se. De sentrale midtbanespillerne Rice, Noble og Wilshere slet tungt og spesielt kunne vi se at Rice fortsatt har et stykke igjen før han matcher tempoet til de beste midtbanespillerne i Premier League. Muligens er det bare tilstrekkelig mye kamperfaring som skal til for å ta det nivået, men det spørs hvor lang tid Pellegrini har tenkt til å gi unggutten i denne omgang. Rice ble byttet ut ved pause sist og erstattet av Robert Snodgrass. Det vil ikke være noen stor overraskelse om Rice blir å finne på benken på lørdag og at Snodgrass eller Obiang tar en plass på midten sammen med Noble og Wilshere (litt avhengig av hvilke roller de to sistnevnte er tiltenkt i den kampen).

Felipe Anderson var en av fem debutanter fra start for West Ham sist. Anderson viste flere eksempler på hva West Ham kan forvente av ham. Han er hurtig og innehar et stort fintereportoar. Dette gleder vi oss stort til å se mer av fremover. På den andre kanten startet Michail Antonio som også viste en del positivt. Andriy Yarmolenko kom inn for Anderson et stykke ut i andre omgang og også han vil bidra med mye fremover. Hvem av disse som starter mot Bournemouth gjenstår å se, men både Anderson og Antonio var blant West Hams mest positive sist og har ikke spilt seg direkte ut av laget.

Relatert bilde

Helt på topp hadde Marko Arnautovic en nesten håpløs oppgave på Anfield. Chicharito kom inn i andre omgang uten at han heller fikk utrettet noe. Pellegrini har uttalt at Chicharito vil være en viktig spiller for West Ham fremover og det blir derfor veldig spennende å se hvor mye spilletid han gir den målfarlige mexicaneren. Det blir nok i såfall neppe på bekostning av Arnautovic denne gangen.

På keeperplassen ble Fabianski foretrukket sist og han gjorde seg på ingen måte bort. Fabianski vil derfor spille igjen denne gang mens Adrian må innfinne seg med en plass på innbytterbenken.

På skadelista til West Ham finner vi kun de langtidsskadde Andy Carroll, Manuel Lanzini og Winston Reid. For førstnevnte er det nå signalisert at han vil være spilleklar igjen en gang i november mens Lanzini vil være tilbake utpå vårparten en gang.

I West Hams første sesong på London Stadium for to år siden var også Bournemouth første motstander i ligaen. Den gang vant hjemmelaget 1-0 etter en sen scoring av Antonio. Vi tar gjerne en reprise på det resultatet nå for det vil definitivt være viktig å få med seg poeng, og helst tre, i første hjemmekamp for sesongen. Come on you Irons!

West Ham møter Wimbledon i ligacupen

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Trekningen av 2. runde i Carabao Cup ble foretatt torsdag og West Ham får bortekamp mot AFC Wimbledon. Kampen spilles i uke tirsdag 28. august kl. 20.45 norsk tid. Carabao Cup er årets offisielle navn på ligacupen som kun består av klubbene som befinner seg i det engelske ligasystemet.

AFC Wimbledon spiller til daglig i League One og har en seier og en uavgjort etter to serierunder. I første runde av Carabao Cup beseiret de Portsmouth med 2-1.

Forrige sesong endte West Hams ferd mot cuptriumf i kvartfinalen da Arsenal ble for sterke på Emirates.

Finalen i årets turnering spiller for ordens skyld 24. februar.

Forhåndsomtale: Liverpool – West Ham 12. aug

Mats Pettersen Nyheter Leave a Comment

Anfield 12. august kl. 14.30: Liverpool – West Ham United

Så er det endelig klart for en ny Premier League-sesong. Etter mye turbulens på og rundt London Stadium forrige sesong har det skjedd store endringer hos West Ham i løpet av sommeren. Først ble det klart at David Moyes ikke fikk forlenget sin manager-kontrakt i klubben, til tross for at han klarte å unngå nedrykk i mai 2018. Ny manager ble Manuel Pellegrini som har en fortid som manager i blant annet Manchester City.

Bilderesultat for manuel pellegrini west ham

Pellegrini har hentet inn mange nye spillere og noen sentrale spillere fra de siste sesongene er forsvunnet ut. James Collins ble ikke tilbydt ny kontrakt, til stor frustrasjon for deler av fansen. I tillegg har Cheikou Kouyate forlatt klubben til fordel for Crystal Palace etter fire sesonger i West Ham mens Patrice Evra ikke fikk forlenget sin kontrakt med klubben. De nye spillerne er presentert gjennom sommeren på supporterklubbens nettsider, men navnene er Jack Wilshere, Felipe Anderson, Lukasz Fabianski, Ryan Fredericks, Fabian Balbuena, Issa Diop, Andriy Yarmolenko, Carlos Sanchez og Lucas Perez.

Ligaåpningen kunne knapt vært vanskeligere for West Ham da tapende Champions League finalist Liverpool er verter på søndag. Til tross for finale i Champions League endte Liverpool ikke høyere enn på fjerde plass i hjemlig liga forrige sesong. De sto for en offensiv fotball hvor nysigneringen fra Roma, Mohammed Salah, ble sesongens store spiller og toppscorer i Premier League.

I sommer har også de røde fra Beatles-byen forsterket spillerstallen betydelig. Etter de siste sesongenes utfordringer på keeperplass ble den brasilianske landslagskeeperen Allison Becker hentet for den rekordstore overgangssummen 67 mill pund. I tillegg har de styrket midtbanen med Naby Keita fra Red Bull Leipzig, Fabinho fra Monaco og sveitseren Xherdan Shaqiri fra Stoke. Emre Can har forlatt klubben til fordel for italienske Juventus. Tyskeren er den eneste av dem som har forlatt Anfield som har mye spilletid for førstelaget og totalt sett har de gjort et godt overgangsvindu, noe som bekreftes av supporterleder for Liverpool i Norge, Pål Christian Møller.

Vi har for øvrig vært i kontakt med Møller og stilt noen spørsmål foran ligastarten:

 • Hvordan er dere fornøyd med oppkjøringen til sesongen?
  Nysigneringene – «Meget fornøyd. De to største manglene i fjor var at stallen var for tynn og at vi trengte ny keeper. Nå er begge deler på plass.»
  Pre-season kamper – «Kunne nesten ikke vært bedre. Uten at man skal legge for mye i treningskamper, har de vært veldig solide.»
  VM-spillere som ikke har fått være med på hele sesongoppkjøringen – «Det viktigste med VM er å unngå skader, samt at ingen briljerer så mye at de blir kjøpt av andre J. Kan ikke se noen problemer her.»
 • Hvilke forventninger har dere til kommende sesong?
  «Vi bør være med å kjempe helt i i toppen. Husk også at Van Dijk bare var med siden januar forrige sesong.»
 • Dere har jo fått frem unggutter som Alexander-Arnold de siste sesongene. Er det noen nye unggutter som dere tror vil få sitt gjennombrudd kommende sesong?
  «Det er ekstremt vanskelig. Ser ut som om de satser på å låne ut de mest talentfulle for å gi dem erfaring.»
 • Hvilke 11 spillere tror du Liverpool vil starte med mot West Ham 12. august?
  «Allison, Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson, Keita, Henderson, Fabinho, Mane, Firmino, Salah»
 • Hva tror dere om West Hams muligheter kommende sesong?
  «Bør normalt havne omtrent midt på tabellen. West Ham er et lag jeg liker og som jeg så spille første gang i London i 1977.»
 • Dersom det er en spiller dere frykter hos sesongens første motstander, hvem er i såfall det?
  «Kan ikke si noen spesielle.»

Liverpool sliter med noen skader i forsvarsrekka. Både Ragnar Klavan og Joel Matip er ute mens Dejan Lovren nylig kom tilbake fra ferie etter VM-sluttspillet og vil mest sannsynlig ikke være kampklar denne helgen. Det er derfor ventet at Joe Gomez danner stopperpar med Van Dijk. I tillegg vil det bli tatt en avgjørelse nærmere kampstart på om den nyinnkjøpte brasilianeren Fabinho blir spilleklar etter å ha slitt med en liten skade.

West Ham har også gjort det bra i oppkjøringskampene og i siste kamp ble franske Angers beseiret 1-0. Det er mange nye spillere i West Ham-troppen og resultatene vil nok variere som følge av at laget må samkjøres.

Det er totalt ni spillere som i teorien kan få sin West Ham-debut på søndag. Det vil nok ikke skje, men mange av de nye vil få spilletid. Hvem som starter i mål av Adrian eller Fabianski er veldig åpent. Adrian har stått flest kamper i oppkjøringen, men det kommer vel så mye av at Fabianski var opptatt med VM-spill for Polen og av den grunn kom seint i gang med pre-season. Vi tør derfor ikke spå hvem av de to som står i West Hams mål på Anfield.

Pellegrini uttaler selv at han på samtlige plasser nå har minst to spillere å velge mellom. Dette har ikke vært tilfelle i forsvarsrekka de siste sesongene og det blir spennende å se hvem som starter i første ligakamp. På høyreback er det ventet at Ryan Fredericks starter til fordel for Zabaleta. Fredericks har høyere fart enn den rutinerte argentineren og det vil nok være avgjørende for laguttaket her mot spillere som Mane og Salah. Den siste høyrebacken i troppen, Sam Byram, har for øvrig i dag gått på utlån til Nottingham Forest i Championship. På venstreback anser vi det som sannsynlig at Cresswell starter på bekostning av Masuaku da «Cressy» er den av de to som er best defensivt. I midtforsvaret er Winston Reid uaktuell på grunn av skade og de to startplassene vil bekles av Ogbonna, Diop eller Balbuena. Det blir nesten vill gjetning, men vi tror Pellegrini velger Ogbonna og Balbuena.

På sentral midtbaneplass kjemper både Obiang, Wilshere, Noble og Sanchez om de to plassene. Vi tror Wilshere og Noble starter. På de offensive midtbaneplassene og på spissplass er det også hard kamp om å få starte. Arnatuovic starter garantert og om han blir plassert som en litt tilbaketrukket spiss vil nok Chicharito starte helt på topp. Det er for øvrig åpent om hvem av Anderson, Yarmolenko, Antonio og Snodgrass som starter i de offensive midtbane-/kantposisjonene.

I tillegg til nevnte Winston Reid er Andy Carroll, Manuel Lanzini og Edimilson Fernandes uaktuelle på grunn av skader. Det har vært spekulert i om enkelte av de nye som Yarmolenko ikke var helt klar for Premier League rent fysisk ennå, men Pellegrini bekrefter i dag at alle er spilleklare bortsett fra de fire skadde som er nevnt over.

Det er tre sesonger siden West Ham brøt en barriere ved å vinne mot Liverpool på Anfield. Den gang ble seieren hele 3-0 etter scoringer av Lanzini, Noble og Sakho, men forrige sesong ble det til slutt 4-1 til hjemmelaget i en kamp hvor West Ham egentlig aldri var i nærheten av å hente poeng.

Alt annet enn hjemmeseier i dette oppgjøret vil nok være en overraskelse for den nøytrale tilskuer. Vi ser likevel ikke bort fra at West Ham vil kunne få med seg noe fra Anfield på søndag. Manuel Pellegrini har tidligere vist at han er en smart manager og hva han finner på her blir uhyre spennende å se. I tillegg har West Ham en spiller som Marko Arnautovic, som kan gjøre ting på egenhånd med sin fart og styrke. Marko har fortsatt der han slapp i vårsesongen og tegnet seg flittig i målprotokollen gjennom sommerens oppkjøringskamper.

Bilderesultat for marko arnautovic west ham

Søndag ettermiddag er det bare å ta på seg den fineste West Ham-drakta dere har i skapet og heie på laget i «claret & blue». Lykke til med ny sesong folkens – Come on you Irons!!!