1/10: West Ham – Wolves

London Stadium 1. oktober kl. 18.30: West Ham United – Wolverhampton Wanderers

Så er det endelig klart for Premier League igjen og West Ham tar imot Wolverhampton på London Stadium. Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør 1-0 til West Ham etter scoring av Tomas Soucek i andre omgang.

Wolves ligger før helgens serierunde på 17. plass med 6 poeng etter syv kamper. Klubbens eneste seier hittil kom i siste hjemmekamp hvor Southampton ble beseiret med 1-0 mens det ble 0-3 tap borte mot Manchester City i siste kamp før landskamppausen. De har scoret tre ligamål så langt hvor Daniel Podence har vært sist på ballen ved to av de anledningene.

Det har skjedd noen utskiftinger i spillerstallen på Molineux også denne sommeren. De som har kommet inn er stopperen Nathan Collins fra Burnley, Goncalo Guedes (Valencia), Matheus Nunez (Sporting) og spssen Sasa Kalajdzic fra Stuttgart. I tillegg hentet manager Bruno Lage inn den tidligere Chelsea- og Athletico Madrid spissen Diego Costa da han sto klubbløs etter at overgangsvinduet var stengt.

De mest kjente som har forlatt klubben i sommer er Romain Saiss (Besiktas), Conor Coady (Everton på lån), Morgan Gibbs-White (Nottingham Forest), Willy Boly (Nottingham Forest) og Leander Dendoncker som gikk til Aston Villa.

Foran møtet med West Ham har Wolves litt problemer på stopperplass ettersom Nathan Collins pådro seg rødt kort mot City sist og må stå over de neste tre kampene. I tillegg er spissen Kalajdzic og og kantspilleren Chiquinho langtidsskadd. Med Collins ute er det litt tynt i rekken av stoppere og det spekuleres i om midtbanedirigenten og klubbens kaptein Ruben Neves blir trukket tilbake. Dette har blitt gjort med hell tidligere.

West Ham har ikke fått det til å stemme i serieåpningen og ligger før helgen på 18. plass, to poeng bak Wolves. Kampen mot Everton rett i forkant av landslagspausen var tam og sjansefattig. Selv om West Ham hadde fortjent et poeng etter blant annet Benrahmas langskudd i stanga så ble det tap og med kun tre scoringer i Premier League er West Ham den klubben med færrest scoringer sammen med lørdagens motstander.

Mange av spillerne har nå vært avgårde på landslagsoppdrag og forhåpentligvis er flere av dem tilbake med økt selvtillit. Både Rice, Paqueta, Scamacca, Areola, Coufal og Soucek har fått bra med spilletid mens Bowen har vært i Englands tropp uten å få spilletid denne gangen.

Alphonse Areola believes West Ham 'can go far in every competition' after  Carabao Cup progress | The Independent

På skadelista har vi de siste ukene hatt Nayef Aguerd og Ben Johnson. Sistnevnte er nå tilbake i full trening og kan være spilleklar allerede mot Wolves. Når det gjelder Aguerd så har også han så vidt begynt å bevege seg ute med ball, men han er fortsatt et stykke unna å være aktuell for spill.

Det blir nok en gang spennende å se hvordan Moyes velger å komponere startelleveren. Mot Everton var Benrahma og Cornet friske da de kom inn og begge var veldig nær scoring. Tar Moyes «sjansen» på å starte med begge de to i kveld? Og hva med keeperplassen? Kan Areola som har spilt for Frankrike nå få sjansen fra start også i ligaen for West Ham? Mange ønsker å se Flynn Downes sammen med Rice på midten, men Moyes er veldig fan av Soucek og det spørs vel om ikke den store tsjekkeren får tillit igjen.

Dette blir utrolig spennende og det er en viktig kamp for begge lag. Nå kommer igjen kampene tett fremover for West Ham hvor Anderlecht er motstander i Belgia allerede torsdag i neste uke. Vi krysser fingrene for at West Ham står igjen med poengene etter møtet med et portugisisk-dominert Wolves lørdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar