1. jan: West Ham – Bournemouth

London Stadium 1. januar 2020 kl. 18.30: West Ham United – Bournemouth

Nytt år, ny manager og nye muligheter. Det er vel kanskje en grei oppsummering før West Ham tar imot Bournemouth til hjemmekamp på London Stadium første nyttårsdag. Dette er nok de to lagene med svakest form i Premier League når vi ser på de siste to månedenes resultater og Bournemouth er faktisk hakket svakere enn West Ham. På de tre møtene disse klubbene har hatt siden West Ham flyttet til London Stadium har det faktisk blitt en hjemmeseier, en uavgjort og en borteseier. Borteseieren kom forrige sesong da klubbene møttes allerede i andre serierunde og sluttresultatet ble 1-2. Klubbene møttes på Vitality Stadium i Bournemouth for kun tre måneder siden og da ble sluttresultatet 2-2. Målscorere for West Ham i det oppgjøret var Aaron Cresswell og Andriy Yarmolenko.

Etter en brukbar start på sesongen har det blitt blytungt for Bournemouth de siste par månedene. De er i øyeblikket svært skadeplaget og idet vi runder nyttår ligger de på 16. plass med 20 poeng, to poeng over nedrykksstreken. Etter at de beseiret Manchester United med 1-0 første helgen i november har de spilt ni seriekamper hvorav syv av dem har endt med tap. Sist lørdag ble det 0-2 borte mot Brighton i en ganske tannløs forestilling fra Eddie Howes menn.

En av årsakene til Bournemouths svake form kan helt sikkert tilskrives klubbens mange skader. Eddie Howe har uttalt at dette er den vanskeligste perioden han har vært gjennom som manager i klubben. Den siste på skadelista er Joshua King som måtte gå av banen mot Brighton med en kjenning av en strekk bak i låret. Andre spillere som er ute er den solide stopperen Nathan Ake, Adam Smith og forrige sesongs komet David Brooks. I tillegg til King gikk Jack Stacey av med en ankelskade mot slutten av oppgjøret mot Brighton. Det er usikkert om Stacey må stå over mot West Ham. En annen som er usikker er Simon Francis.

De siste sesongenes toppscorer for Bournemouth, Callum Wilson, er imidlertid tilbake etter skadeavbrekk og han danner nok spisspar sammen med Dominic Solanke. Sistnevnte står uten scoringer hittil i sesongen og forhåpentligvis vil det forbli sånn også etter onsdagens kamp. Den løpssterke midtbanespillere Ryan Fraser har også vært skadeplaget, men er nå tilbake i spill.

I West Ham har David Moyes tatt over ansvaret etter at Manuel Pellegrini måtte gå lørdag kveld. Det blir spennende å se hva Moyes har klart å få spillerne til å tro på i løpet av kun et par dager sammen. Moyes virket ihvertfall offensiv på sin første pressekonferanse og det er utvilsomt et godt utgangspunkt. De siste dagene har også Mark Noble vært ute og gitt sin fulle tillit til Moyes samtidig som han ber fansen støtte laget uansett hvem som sitter i managerstolen.

Ettersom det kun er 19 måneder siden David Moyes sist hadde det sportslige ansvaret i West Ham kjenner han en del av spillerne godt fra den forrige perioden i klubben. De han ikke kjenner fra tidligere som Haller, Anderson, Yarmolenko, Fornals og Fredericks blir det spennende å se reaksjonen fra på banen. Moyes fikk i sin tid det beste ut av en spiller som Arnautovic og hvis han kan bruke de samme egenskapene til å få maksimalt ut av de ovennevnte spillerne har vi mye å glede oss til.

Det blir uhyre spennende å se hvilke elleve som løper ut på London Stadium for hjemmelaget første dagen i 2020. Lukasz Fabianski var tilbake mellom stengene sist og starter igjen om ikke noe helt uforutsett skulle skje. Aaron Cresswell var utestengt mot Leicester, men er spilleklar igjen nå. Cresswell har hatt en brukbar sesong, men om Moyes velger å starte med han eller Masuaku er uvisst. Det er også uvisst hvem han velger å bruke i midtforsvaret. Issa Diop var tilbake på lørdag mens Winston Reid var på benken for første gang på veldig lang tid. Det vil være veldig moro om Reid kommer tilbake i godt gammelt slag.

Fremover på banen er Jack Wilshere fremdeles ute med skade, men utenom han er det en skadefri tropp Moyes kan velge fra. Mark Noble var satt på benken sist og erstattet av Carlos Sanchez. Det byttet var ikke spesielt vellykket og det er ventet at kaptein Noble er tilbake fra start på onsdag sammen med Declan Rice. Hvem som blir foretrukket på kantene og helt fremme er usikkert, men både Anderson, Lanzini, Fornals, Antonio, Yarmolenko og Haller er klare for spill.

Vi har lagt 2019 bak oss. Et år med varierende resultater for West Ham og dessverre ble avslutningen på året veldig svakt. Vi krysser fingrene for at vi får en god start på det nye året og at klatringen på tabellen kan starte. Godt nytt år til alle og lykke til med West Ham det kommende året. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar