10 kjappe med Anton Baker fra Irons United

[Click HERE for English version!]

«10 Kjappe» er en serie korte intervjuer her på scandinavianhammers.com. Hver dag til frem den nye sesongen sparkes i gang, spør vi en ny West Ham-relatert personlighet eller nettsted de samme 10 spørsmålene og presenterer svarene for deg her på vår nettside. I dag hadde vi en prat med Anton Baker som representerer den nye og fremadstormende nettsiden Irons United.

SH: Til de som ikke vet, hvem er du?

AB: Jeg er Anton Baker, medstifter av Irons United. Du kan finne Irons United på Facebook, Instagram og Twitter. Vi lanserer også vår egen YouTube kanal før sesongstart. Link til vår hjemmeside: https://ironsunited.wordpress.com.

SH: Hvorfor holder du med West Ham?

AB: Vel, far ble født og oppvokst i East Ham, et steinkast fra Upton Park. Med andre ord, jeg hadde ikke noe valg i den saken. Faktisk hadde han 6 barn, så vi har vårt eget mini West Ham lag. Jeg antar at det som gjør meg litt unik ved å støtte West Ham, er det faktum jeg bor i Skottland og eier ett sesongkort. Noen tror jeg er gal, men jeg blør «claret & blue» og vil ikke ha det på noen annen måte. Denne sesongen er enda mer spesiell for meg, da jeg sender på fakkelen videre til min 16 måneder gamle sønn som kommer til å bli med meg.

SH: Hvem er din favoritt Hammer gjennom tidene?

AB: Jeg mener, hvordan kunne jeg ikke velge Mr. Julian Dicks. Fyren levde og pustet West Ham. Jeg møtte ham faktisk på hans andre debut, og han kunne ikke vært hyggeligere mot meg. Mannen var absolutt strålende i vårt forsvar og noen av målene han gjorde var utrolige for en venstreback å være. La oss ikke glemme hans «brudd på fartsgrensen- straffer» og åpenbart det tråkket på John Spencer.

SH: Hva er den beste West Ham-kampen du har sett?

AB: Dette er tøft ettersom det har vært en del. De 2 play-off finalene hvor Zamora og VAZ TEEEEEEEEEE henholdsvis scoret vinnerne. Men veldig tilfeldig er det en kamp som stikker seg ut, borte mot Wigan i Championship, Mai 2004. Wigan trengte en seier for å kvalifisere seg til Play-Off sluttspillet. Wigan var laget å slå det året, og ingen ville se dem i play-off’en. Wigan ledet 1-0 som ville bety at vi møtte dem i semifinalen, men så dukket vår veteran-angriper Brian Deane opp og scoret en utligning i siste minutt for å holde Wigan i Championship i et år til. Legg til at West Ham solgte ut alle tildelte billetter til denne kampen. Fansene var uvirkelige, og peset som Wigan-fansen prøvde å gi oss ble skutt i filler da Deane scoret det utligningsmålet. 

Borte mot Newcastle i 1998 hvor vi var i himmelen, vi knuste et av Newcastles sterkeste lag noensinne, 3-0 med et mål fra Sinclair og 2 fra Ian Wright. Og jeg lover, den siste, men hvordan kan jeg la være å nevne den siste kampen på Upton Park. Hele dagen var spesiell. Jeg tok min 7 uker gamle sønn ned til Upton Park flere timer før avspark hvor han møtte masse West Ham-legender. Vi kom til og med på TV – ITV News kl. 10. Min far, meg og min sønn – 3 generasjoner av West Ham. Og selvfølgelig, det resultatet – med atmosfæren som stod i stil. WOW!

SH: Hvilket lag «hater du» mest?

AB: «Hater» for meg et sterkt sterkt ord. Og jeg tillater meg ikke å hate et lag fordi jeg ikke vil gi dem tilfredsheten med det. Men stol på meg når jeg sier at der noen jeg ikke like og jeg liker ikke Tottenham. Jeg føler fra folkene jeg kjenner at de ser ned på West Ham og våre fans. Pluss en borte dag på stadion deres er forferdelig, men det gjøres opp med det faktum at våre fans er helt fantastiske. Vi klarer alltid å snu negative situasjoner til noe positivt.

SH: Har du noen pre-match ritualer og hvordan ser en kampdag ut for deg?

AB: Åh Gud, ja, jeg har noen. Jeg må ha 1 claret og 1 blå sokk (så forskjellige sokker) og jeg må ha på meg mine Claret Calvin Klein boksere. Jeg har hatt en noe gal overtro knyttet til sport og West Ham hele mitt liv som aldri virker, men jeg kan ikke noe for det. Min kampdag består av å stå opp 04.00 om morgenen. Kjører til Glasgow flyplass, flyr til Stansted hvor jeg hopper på en buss til Stratford. Tidligere drakk jeg i Boleyn med noen venner, men i år skal vi variere litt med eventene til «The West Ham Way» og «The Carpenters». Jeg flyr tilbake dagen etter som regel med ekstrem bakrus.

SH: Hva er dine tanker om London Stadion og flyttingen generelt?

AB: Hør, jeg elsket Upton Park. Jeg har noen av min beste, sprøste og værste minner derfra. Men vi går videre, vi forlater alle våre hjem til slutt for å oppsøke større og bedre ting. Det kommer alltid til å være noen barnesykdommer og oppstartsproblemer. Men når vi har funnet oss til rette, må fansen roe seg ned og stille seg bak laget vårt og gjøre denne stadion om til en festning.

I tillegg får jeg flere valg enn Carlsberg og en pai.

SH: 4. plass i ligaen eller FA Cup tittel?

AB: FA CUP hele dagen lang. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om å spille mot lag fra de dypeste skogene i Øst-Europa for å prøve og kvalifisere seg gjennom 3 runder for å til Champions League. Jeg vil ha sølvtøy. Jeg vil kunne si hva min far har sagt. Han opplevde å se 3 fa-cup vinnende lag, et europeisk cup-vinner-cup vinnende lag og selvfølgelig VM. Jeg vil også kunne si det i mitt liv. La oss gå for å vinne FA CUP i år.

SH: Hvis du kunne signert 2 flere spillere til West Ham, hvem ville det vært?

AB: Jeg mener vi trenger en til angriper og et realistisk mål for meg ville være Bacca fra AC Milan. Overbevist på hvert lag han har spilt på i alle land på internasjonalt nivå. Han kan godt ha takket nei til oss i fjor, men vi kan ikke vende nesene våre til en spiss av hans kaliber. Jeg regner med at £16m ville gitt oss ham. Han har scoret over 200 karriere mål, og tanken på han & Chicharito på topp gjør at jeg får vann i munnen.

Deretter ville jeg hentet Jack Wilshire (ja, skadeproblemer) på lån og latt Arsenal betale de store pengene og gi ham litt spilletid når det passer. Han ville vært et kvalitetstillegg i stallen vår!

SH: Hva er dine spådommer for 17/18 sesongen?

AB: Jeg er en veldig optimistisk West Ham-fan. Jeg går inn i hver sesong som om vi skal vinne ligaen. Men med noen få spillere til inn i stallen, la oss utfordre for topp 6. Og bare vinn en Cup, helst FA CUP.

 

Takk Anton, det var virkelig noen gode svar! COME ON YOU IRONS!

Twitter: @irons_united  Facebook: @ironsunited  Instagram: @irons_united  Webside: Irons United

Alexander Middleton

Born a hammer... halvt nordmann, halvt engelskmann med røtter fra Ilford. Vokst opp med sommerferie, påskeferie, juleferie og diverse hos besteforeldre i Ilford. West Ham kamp fast innslag på hver tur så lenge det var innafor sesong.. Come on you irons!

Legg igjen en kommentar