11. aug: Bournemouth – West Ham

Vitality Stadium 11. august kl. 16.00: AFC Bournemouth – West Ham United

Så er det endelig klart for ny Premier League-sesong og West Ham er ute etter å revansjere forrige sesongs skuffende ligaprestasjon hvor de til slutt endte nede på 14. plass. Motstander i åpningskampen er Bournemouth som endte på plassen bak med ett poeng mindre enn West Ham forrige sesong. Møtet på Vitality Stadium i april endte med 4-0 seier til West Ham i en meget sterk kamp av bortelaget.

Bournemouth gjorde de flestes tips til skamme og berget ny Premier League-kontrakt forrige sesong med relativt grei margin. De startet forrige sesong med Scott Parker som manager etter at han hadde tatt klubben til opprykk sesongen før, men etter kun få kamper fikk Parker sparken etter at de hadde tapt 0-9 mot Liverpool og Parker hadde kritisert klubbens transfer-policy offentlig. Han ble da erstattet av nok en tidligere West Ham-spiller Gary O’Neil. O’Neil gjorde sine saker meget bra og høstet mange lovord. Likevel valgte klubben å ansette en ny manager i sommer mens O’Neil denne uka ble klar som ny manager i Wolves. Bournemouths nye manager heter Andony Iraola og har ledet spanske Rayo Vallecano med suksess de tre siste sesongene, hvorav den siste endte med 11. plass i Spanias øverste divisjon.

Av nye spillere har Bournemouth i sommer hentet ettertraktede Alex Scott fra Bristol City, backen Max Aarons (Norwich), Romain Favre (Lyon), Justin Kluivert (Roma), Hamed Traore (Sassuolo) og Milos Kerkez (AZ Alkmaar) mens Ionut Radu har kommet på lån fra Inter. Det har også forsvunnet flere spillere ut fra Vitality denne sommeren og de mest kjente er Jefferson Lerma (Crystal Palace), ex-Hammer Junior Stanislas som er frigitt og keeperen Mark Travers som er gått på lån til Stoke City.

På skadelista til «The Cherries» finner vi midtbanespillerne Marcus Tavernier og Antoine Semenyo, nyinnkjøpte Alex Scott, samt tidligere West Ham-back Ryan Fredericks. I tillegg er det usikkerhet rundt om Adam Smith og Lloyd Kelly blir spilleklare. Dominic Solanke er en av Bournemouths viktigste spillere og han ble spart i siste treningskampen, men skal være spilleklar på lørdag. Det samme er tilfelle med Ryan Christie.

I tillegg til nevnte Solanke var danske Philip Billing en av de mest målfarlige spillerne hos Bournemouth sist sesong og han er definitivt en å se opp for på lørdag. De to vil denne sesongen få bistand offensivt av blant andre Justin Kluivert.

Som alle har fått med seg har West Ham solgt sin viktigste spiller de seneste sesongene, Declan Rice, til Arsenal i sommer. Foruten Rice er også Gianluca Scamacca, Nikola Vlasic og Arthur Masuaku solgt, hvor de to sistnevnte også har vært utlånt den siste sesongen. I tillegg er Manuel Lanzini frigitt etter at hans kontrakt utløp og han befinner seg nå i hjemlandet Argentina hvor han har skrevet kontrakt med River Plate.

Den eneste nysigneringen så langt er Edson Alvarez som kom fra Ajax denne uka. Meksikanske Alvarez er tenkt inn i den defensive midtbanerollen hvor Rice har vært så god. Forhåpentligvis vil Alvarez klare å erstatte kapteinen på en måte som gjør at ingen vil savne han som gikk til klubben fra nord i London, men han vil ikke bli å se på banen lørdag da han ikke er 100% i kampform ennå. I tillegg er det ingen hemmelighet at James Ward Prowse kun er formaliteter unna å bli West Ham-spiller mens Harry Maguire også er veldig nærme å bli en ny «Hammer». Begge de to sistnevnte har landskamper for England og Maguire er fortsatt fast inventar i midtforsvaret som Gareth Southgate velger å bruke for Englands A-landslag.

West Ham welcomes Edson Álvarez, eyes Premier League debut | Marca

Det er heller ingen hemmelighet at Manchester City ønsker å kjøpe Lucas Paqueta fra West Ham, men at klubbene så langt ikke er enige om en overgangssum. Det er derfor ventet at brasilianeren spiller for West Ham mot Bournemouth på lørdag.

Siste oppkjøringskamp for West Ham var mot tyske Bayer Leverkusen sist helg hvor det ble hele 0-4 tap. Forhåpentligvis har Moyes & co brukt tiden på treningsfeltet godt etter den kampen slik at det er et sultent og mer påskrudd West Ham-lag som møter opp til kamp kl 16 norsk tid lørdag.

Det er ingen skader å melde om fra West Ham-troppen og med Alvarez, Ward Prowse og Maguire utilgjengelig til første ligakamp kan vi se for oss at David Moyes velger å starte med følgende lagoppstilling i Bournemouth lørdag ettermiddag: Fabianski – Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson – Soucek, Downes – Bowen, Paqueta, Benrahma – Antonio. De plassene det kanskje er mest usikkerhet rundt er keeperplassen der Areola likegodt kan bli valgt og på spissplassen hvor både Ings og Mubama har spilt relativt mye i Pre-season.

Det hadde smakt veldig godt med poeng, og helst tre, i seriepremieren her. Det kommer tøffe kamper for West Ham fremover med Chelsea som første motstander på London Stadium neste helg og med seier her vil det bli en betydelig enklere inngang til nettopp den kampen enn hva det vil bli om det skulle bli tap denne helgen. Vi krysser fingrene for en god sesongåpning. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar