11. feb: West Ham – Chelsea

London Stadium 11. februar kl. 13.30 (norsk tid): West Ham United – Chelsea

Det har vært mange bortekamper for West Ham etter VM-pausen og lørdagens møte med Chelsea blir faktisk bare den tredje hjemmekampen siden 12. november. De to foregående hjemmekampene har endt med 0-2 tap mot Brentford dagen før nyttårsaften og den deilige 2-0 seieren mot Everton for tre uker siden. Forrige sesongs møte med Chelsea på London Stadium ble en minnerik affære med 3-2 seier til West Ham etter lykketreffet til Arthur Masuaku i andre omgang.

Chelsea har hatt en første halvdel av sesongen som har vært langt under forventningene til en av de klubbene som har brukt mest penger på nye spillere det siste året. Høstsesongen var langt fra hva eierne ønsket å se og det endte med at Thomas Tuchel fikk sparken som manager og ble erstattet av Brightons suksess-trener Graham Potter. Den siste tiden har også Potter levd med press og usikkerhet da resultatene har vært svake. I øyeblikket befinner de seg på 9. plass i Premier League og førstkommende onsdag spiller de åttedelsfinale i Champions League mot Borussia Dortmund.

De siste nysigneringene nå januar var Enzo Fernandez, verdensmester med Argentina, som kom fra Benfica og Mykhailo Mudryk som kom fra Shaktar Donetsk. Begge to kom for svimlende overgangssummer hvorav Fernandez sin overgang skal være ny overgangsrekord i Premier League. I tillegg signerte de Joao Felix på lån fra Atletico Madrid og den unge spissen David Datro Fofana fra Molde.

Chelseas toppscorer hittil i sesongen er Raheem Sterling som kom fra Manchester City før sesongstart. Sterling har imidlertid hatt en varierende sesong også han og den som kanskje har vært mest stabil for vestkant-klubben har vært den rutinerte stopperen Thiago Silva. En annen spiller som har stått frem er keeper Kepa Arrizabalaga som har gjort det meget bra etter at han kom inn for Edouard Mendy.

På skadelista til Chelsea før møtet med West Ham finner vi Raheem Sterling, N’Golo Kante, Denis Zakaria, Armando Broja, Wesley Fofana og Mateo Kavacic.

West Ham kommer fra en meget sterk bortekamp mot Newcastle hvor Rice & co kunne ta med seg et fullt fortjent poeng tilbake til London. Mange spillere viste seg frem i den kampen og spesielt må vi trekke fram Rice, Paqueta, Emerson og Nayef Aguerd. Alle disse viste at de har toppformen inne og spesielt morsomt var det at Paqueta fikk vist seg skikkelig frem mot et av topplagene i serien.

Why Brazil's stars are moving to the Premier League after Lucas Paqueta and  Antony arrivals - football.london

Det ser dessverre ikke ut som noen av de skadde spillerne vil være tilbake til denne kampen. Det betyr at både Scamacca, Zouma, Cornet og Areola fortsatt er ute. I tillegg måtte Thilo Kehrer ut med skade etter halvspilt kamp mot Newcastle. At Kehrer ikke kom ut til andre omgang sist var neppe noen svekkelse da Ben Johnson gjorde en minst like god jobb sammen med Aguerd og Ogbonna i midtforsvaret.

Med tanke på skadelista er det ikke forventet at Moyes gjør store endringer i startoppstillingen fra sist. Det betyr i såfall følgende startellever: Fabianski – Coufal, Johnson, Ogbonna, Aguerd, Emerson – Rice, Paqueta – Bowen, Benrahma, Antonio. På benken vil vi i så fall finne blant andre Cresswell, Downes, Fornals, Lanzini, Soucek og Danny Ings. En sterk spillertropp til tross for skader på enkelte nøkkelspillere.

Kampen mellom disse to klubbene tidlig i høst endte med 2-1 seier til Chelsea etter noen dramatiske sluttminutter hvor Cornets scoring ble feilaktig annulert av VAR før Chelsea i stedet scoret seiersmålet på overtid. Denne gangen krysser vi fingrene for at marginene er på West Ham sin side og at poengene blir igjen i Stratford. En vikitg kamp for begge lag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar