13/10: West Ham – Anderlecht

London Stadium 13. oktober kl. 21.00, Europa Conference League gruppe B: West Ham United – Anderlecht

For andre gang på en uke møtes West Ham og Anderlecht i gruppespillet av Europa Conference League. Forrige ukes møte i Belgia endte som kjent med 1-0 seier til West Ham etter scoring av Gianluca Scamacca. Det betyr at etter halvspilt gruppespill har West Ham tatt 9 av 9 mulige poeng og leder gruppa klart foran Anderlecht på 4 poeng. En seier her vil bety at West Ham kanskje er gruppevinnere allerede med to kamper igjen.

Anderlecht har spilt en seriekamp etter forrige ukes møte med West Ham og der vant de 3-1 borte mot Mechelen på søndag. Her kom den 18-årige midtbanespilleren Mario Stroeykens inn ved pause og scoret like godt to mål. Den talentfulle spilleren som er fra Hviterussland scoret med det sine første mål for sesongen. Det siste målet ble satt inn av klubbens toppscorer Fabio Silva.

Kampen i Belgia forrige uke endte med en fortjent seier til West Ham, men det var kun en feberredning av Alphonse Areola like før slutt som hindret nevnte Silva i å utligne. Foran denne torsdagens møte har Anderlecht noen fravær hvor midtbanespilleren Majeed Ashimeru og den israelske spissen Lior Refaelov er ute med sykdom mens midtbanespillerne Marco Kana og Julien Duranville er skadet. Sistnevnte er for øvrig bare 16 år. Kanskje får vi se norske Kristian Arnstad på banen for Anderlecht også denne gangen.

Etter den siste landslagspausen for to uker siden har West Ham spilt tre kamper og står med tre seire og 6-1 i målforskjell. Mot Fulham på søndag ble det en fullt fortjent seier etter at bortelaget hadde tatt en tidlig ledelse. Spillere som Scamacca og Paqueta blir bedre og bedre for hver kamp de får og førstnevnte har for alvor begynt å vise hva han kan produsere av scoringer. Målet han satte inn mot Fulham oste av kvalitet.

Mot Anderlecht for en uke siden hadde Moyes valgt å gjøre ni endringer fra laget som startet mot Wolverhampton noen dager tidligere og det var kun Bowen og Dawson som startet begge de kampene. Matchvinnerscoringen kom imidlertid ikke før ti minutter før slutt da stjernespillerne Scamacca, Paqueta og Rice hadde kommet på banen.

Det er ventet at det blir store endringer på laget også til torsdagens kamp. Areola kommer selvsagt inn igjen og nå kan det etter hvert bli mer aktuelt enn tidligere og la han også slippe til i Premier League. Fabianski leverte en solid kamp mot Fulham igjen, men scoringen han slapp inn i det 5. spilleminutt var vel ikke utagbar? Craig Dawson har nå spilt alle de tre kampene etter landslagspausen og kanskje får han hvile denne gangen. Ogbonna kommer mest sannsynlig inn i midtforsvaret igjen og hvem som starter sammen med han gjenstår å se. Kanskje blir det Ben Johnson? På backene får vi nok se Coufal og Emerson mens Flynn Downes, Manuel Lanzini og Said Benrahma temmelig sikkert også starter.

Mandatory Credit Photo by Paul Currie Shutterstock (13442641ge) Ben Johnson  of West Ham applauds th

Michail Antonio har vært syk i starten av denne uka og derfor ikke vært på treningsfeltet. Det er usikkert om han er frisk nok til å starte på torsdag. Foruten Antonio er det kun Aguerd og Cornet som fremdeles er uaktuelle da de trener seg tilbake fra skade.

Anderlecht er definitivt ingen enkel motstander og West Ham må være skikkelig påskrudd om det skal bli seier torsdag kveld. Det er definitivt ingen ulempe at det vil være spillere i claret & blue på banen som har veldig lyst til å vise seg frem fra en positiv side og derigjennom gjøre seg aktuelle for spill i Premier League. Det hadde vært veldig morsomt om alle tre poengene blir igjen i London denne kvelden og kanskje sikrer gruppeseier og direkte plass i åttedelsfinalen allerede nå. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar