13. april FA CUP: West Ham – Manchester United

Boleyn Ground 13. april kl. 20.00, FA CUP kvartfinale omkamp: West Ham United – Manchester United

Det er klart for historiens siste cupkamp på Upton Park og ingen ringere enn Manchester United kommer på besøk til kvartfinale-omkamp. Når det i tillegg er midtuke og kveldskamp så ligger det til rette for at det kan bli en magisk stemning på ærverdige Boleyn Ground.

Alle husker selvsagt hvordan det gikk i den første kampen på Old Trafford for nøyaktig en måned siden. Etter Dimitri Payets fantastiske frisparkscoring klarte hjemmelaget å utligne på tampen ved Anthony Martial etter at West Hams keeper Darren Randolph helt tydelig var blitt hindret på ulovlig vis av Bastian Schweinsteiger i forkant av scoringen.

Manchester United fikk til slutt kraftig juling mot Tottenham på White Hart Lane sist søndag i ligaen. Etter at oppgjøret lenge var målløst klarte hjemmelaget å sette tre baller bak keeper David De Gea i løpet av seks minutter og kampen var avgjort. Hva det betyr for cupkampen på onsdag for «de røde djevlene» er vanskelig å si, men de har hatt en dag mindre til å restituere seg enn onsdagens motstander.

Til tross for at manager Luis van Gaal har fått mye kritikk gjennom sesongen har han også fått skryt for å ha gitt mange unggutter tillit på førstelaget. Nå sist var det forsvarsspilleren Timothy Fosu-Mensah som imponerte stort helt til han ble skadd og måtte forlate banen rett før Tottenhams scoringer. I tillegg har både Jesse Lingard og Marcus Rashford fått mye spilletid og til tider også imponert med både scoringer og godt spill. Anthony Martial er heller ikke mer enn så vidt fylt 20 år, men har spilt seg til fast plass på laget allerede første sesongen etter rekordovergangen i august.

På skadelista til van Gaal finner vi fremdeles Wayne Rooney, selv om han skal være på vei tilbake om kort tid. I tillegg er Bastian Schweinsteiger ute etter å ha pådratt seg en skade på landslagssamling mens Luke Shaw fremdeles er ute etter sitt stygge beinbrudd i høst. Det er også usikkert om nevnte Fosu-Mensah rekker å bli spilleklar etter smellen han pådro seg mot Tottenham.

West Ham har spilt syv ligakamper på rad uten tap og selv om de tre siste kampene kun har gitt tre poeng har det vært mye å glede seg over spillemessig. Lørdagens lokaloppgjør mot Arsenal var en fantastisk forestilling hvor Andy Carroll var kampens store spiller med tre scoringer. Forsvarsspillet var ikke på topp i første omgang sist og det var tydelig at James Tomkins var «rusten» etter sitt skadefravær. Bilic valgte å ta av Tomkins i pausen og flyttet Antonio tilbake som back hvor han har imponert de siste ukene.

Dimitri Payet får veldig mye oppmerksomhet etter storspill hele sesongen og noen helt fantastiske frisparkscoringer både på klubb- og landslag. Motstanderne gjør det de kan for å «demme opp» mot Payets kreativitet og det er derfor veldig godt å se at en spiller som Manuel Lanzini blomstrer mer og mer i West Ham-trøya. Både Payet og Lanzini er dessuten målfarlige – en utrolig verdifull egenskap. Når klubben har målfarlige midtbanespillere gir det avlastning på spissen(e) og gjør at motstanderne må forholde seg til enda flere dimensjoner i West Hams angrepsspill. Når Chris Smalling & co på onsdag vil ha et ekstra øye til Andy Carrolls luftstyrke vil det trolig danne rom for de to nevnte teknikerne.

Skadelista til West Ham er i øyeblikket ikke avskrekkende og både James Collins og Sam Byram er tilbake i full trening. Byram er som kjent ikke spilleberettiget i FA-cupen og spiller derfor definitivt ikke på onsdag. Collins vil nok heller ikke være i startoppstillingen, men kan være i troppen. Det er derfor ventet at Michail Antonio fortsetter som høyreback med Reid, Ogbonna og Cresswell som de øvrige i backfireren. Slaven Bilic har startet med Darren Randolph i samtlige cupkamper så langt og det er ingenting som tyder på at han vil endre på akkurat det nå. Adrian får derfor «hvile» seg på benken denne kvelden.

Fremover på banen er Diafra Sakho småskadd og er ikke i troppen. Det betyr at Andy Carroll fortsetter på topp og forhåpentligvis fortsetter han der han slapp på lørdag. På midtbanen vil vi finne Mark Noble, Cheikou Kouyate, Dimitri Payet, Manuel Lanzini og muligens Emmanuel Emenike. Det kan derimot være en mulighet for at Bilic velger å starte med Enner Valencia eller Victor Moses fremfor Emenike.

Onsdag kveld skal det avgjøres hvilken av de to klubbbene som skal møte Everton til semifinale på Wembley 23. april. Alle med hjerte for West Ham husker selvsagt godt hvordan det endte forrige gang West Ham spilte omkamp på Upton Park. Angelo Ogbonna ble stor matchvinner den gang da han headet inn seiersmålet mot Liverpool i 5. runde ett minutt for andre ekstraomgang var ferdigspilt. Er det lov å håpe på noe tilsvarende på nytt? Lykke til alle West Ham-fans der ute. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar