Forhåndsomtale 4. feb: Southampton – West Ham

Bilderesultat for west ham vs southampton

St Marys Stadium 4. februar kl. 16.00: Southampton – West Ham United

West Ham gikk på et stortap i midtuka mot Manchester City, men heldigvis er det ny kamp igjen bare tre dager senere. Slaven Bilic tar med sine spillere en kort tur til sørkysten for å møte Southampton på St Marys. Da klubbene møttes på London Stadium i september endte det med 3-0 seier til bortelaget. Den kampen var i en periode av sesongen hvor West Ham viste spesielt svak form samtidig som Southampton opplevde det motsatte.

Foran helgens ligarunde ligger Southampton på 12. plass i Premier League, kun ett poeng bak lørdagens motstander. De seks siste ligakampene har gitt en seier og fem tap. Tirsdag denne uka måtte «The Saints» reise hjem fra Wales med 1-2 tap mot Swansea. Siste hjemmekamp var imidlertid en opptur for Claude Puels gutter da de kunne sende regjerende ligamester Leicester hjem med 0-3 tap.

Southampton var en av få Premier League-klubber som virkelig åpnet bankkontoen i forrige måneds overgangsvindu. Den store signeringen ble spissen Manolo Gabbiadini som på overgangsvinduets siste dag signerte for hele 17 mill euro fra Napoli. Gabbiadini er italiensk landslagsspiss og det stilles store forventninger til han hos Southamtons tilhengere. Italieneren vil nok være i troppen på lørdag, men det er foreløpig usikkert om han vil spille fra start.

Klubbens kaptein Jose Fonte ble som kjent solgt til West Ham i januar for 8 mill pund. Fonte har vært en bauta i Southamptons midtforsvar i flere sesonger og det kom nok overraskende på mange at han valgte å forlate klubben nå.

Fontes stopperkollega i Southampton Virgil van Dijk har vært jaktet av flere storklubber denne sesongen, men etter at han for et par uker siden pådro seg en ankelskade har oppmerksomheten rundt han blitt betydelig roligere. Klubben bekrefter at van Dijk er ute i 2-3 måneder og vil derfor ikke være spilleklar før i april. I tillegg til van Dijk er spissen Charlie Austin ute med en skulderskade, mens både Jay Rodriguez og James Ward-Prowse skal være spilleklare etter å ha slitt med skader.

West Ham gikk altså på en real smell i midtuka og ble i store deler av kampen mot Manchester City utspilt. Etter to strake seire var det skuffende at hjemmelaget ikke maktet å gi stjernegalleriet til City mer motstand enn hva som ble vist denne kvelden.

Som nevnt har West Ham hentet Jose Fonte fra lørdagens motstander Southampton. Fonte fikk sin debut i West Ham-trøya på onsdag og det var alt annet enn en god debut fra den rutinerte portugiseren. Hurtigheten er ikke Fontes styrke og han ble stadig fraløpt av Citys raske spisser. Forhåpentligvis vil Jose Fonte vise seg fra en bedre side mot sine tidligere lagkamerater.

Afrikamesterskapet går mot slutten for denne gang og ettersom Senegal ble utslått forrige helg er Cheikou Kouyate tilbake i England og spilleklar for West Ham på lørdag. Om Kouyate er med fra start mot Southampton gjenstår å se, men hverken Mark Noble eller Pedro Obiang hadde noen heldig opptreden i midtuka og Kouyates duellstyrke var sårt savnet i det oppgjøret.

Robert Snodgrass som ble kjøpt fra Hull forrige uke kom inn den siste halvtimen mot City på onsdag. Selv om kampen i realiteten var avgjort da «Snoddy» kom inn klarte han å bevise at han innehar kvaliteter med ball som helt sikkert vil gjøre nytte for seg i West Ham-trøya. Snodgrass er dessuten en målfarlig spiller, spesielt på dødballer noe West Ham absolutt trenger. Det er derfor naturlig å tro at West Hams nye spiller nummer 11 starter på bekostning av Sofiane Feghouli som var svak sist.

Sam Byram pådro seg uheldigvis en liten hamstring-skade og er usikker mot Southampton. Dersom Byram ikke blir spilleklar og Håvard Nordtveit fremdeles er skadet vil muligens Edmilson Fernandes spille på høyreback. Andre skader i West Ham-troppen er fortsatt Diafra Sakho, Arthur Masuaku, Alvaro Arbeloa og Gokhan Tore. Andre Ayew er ennå ikke tilbake fra Afrikamesterskapet ettersom hans Ghana spilte semifinale så seint som torsdag denne uka. Et oppgjør som for øvrig endte med 2-0 tap mot Kamerun.

West Ham har ennå ikke vunnet på St Marys Stadium og de syv siste bortekampene mot Southampton har endt med 3 tap og 4 uavgjorte. Den siste seieren til West Ham på sørkysten i Southampton kom helt tilbake i 2000 da Harry Redknapp ennå var manager i klubben.

Vi håper West Ham raskt finner tilbake til den gode følelsen og klarer å komme fra St Marys med poeng på lørdag. Det er ikke langt opp til 8. plassen, men heller ikke langt ned til de klubbene som følger på plassene bak på tabellen. Vi er derfor inne i en viktig fase av sesongen og Southampton er en klubb West Ham bør ta poeng fra om det skal være realistisk å tro på en plass på tabellens øvre halvdel. Come on you Irons!

West Hams sannsynlige startoppstilling:

Legg igjen en kommentar