14/1: Wolves – West Ham

Molineux Stadium 14. januar kl. 16.00: Wolverhampton Wanderers – West Ham United

Etter uavgjort mot Leeds i siste seriekamp og seier mot Brentford i cupen sist helg reiser West Ham til Wolverhampton til en real bunnkamp. Klubbene møttes på London Stadium i oktober hvor West Ham vant 2-0 etter scoringer av Scamacca og Bowen. Forrige sesongs møte på Molineux endte med 1-0 seier til hjemmelaget da Raul Jimenez ble matchvinner.

Wolves har hatt en svak første halvdel av sesongen og manager Bruno Lage fikk sparken etter tapet mot West Ham i oktober. Etter en periode med midlertidig manager ble spanske Julen Lopetegui ansatt samtidig som VM startet i november. Det betyr at han så langt kun har ledet klubben etter VM-pausen og i Premier League har det resultert i en seier, en uavgjort og et tap. Forrige helg imponerte de i FA-cup kampen mot Liverpool som endte 2-2 mens de onsdag denne uka måtte se seg slått av Nottingham Forest i ligacupens kvartfinale etter straffesparkkonkurranse.

Med kun elleve scoringer på atten kamper er Wolves den klubben som har scoret færrest mål i Premier League så langt. Tidligere i høst hentet de den gamle storscoreren Diego Costa, men så langt har den tidligere Chelsea-spilleren slitt med å finne nettmaskene. De er fortsatt dominert av spillere fra Portugal hvor den rutinerte midtbanespilleren Joao Moutinho og keeper Jose Sa fortsatt er sentrale. I tillegg er mexikanske Raul Jimenez den som skal score målene, men han har ikke blitt helt den spilleren han var etter den stygge hodeskaden han pådro seg for et par sesonger siden.

Til møtet med West Ham på lørdag er den raske kantspilleren Pedro Neto, midtbanespilleren Boubacar Traore og spissen Sasa Kalajdzic ute med skader, mens Diego Costa har vært ute de siste kampene og er usikker denne helgen. Matheus Cunha, også han spiss, gjorde et bra innhopp i ligacupen i midtuka og kan få sjansen fra start denne gang.

Mens Wolves har spilt ligacup har West Ham hatt en uke til trening etter cupseieren mot Brentford forrige lørdag. Cupseieren på bortebane mot en sterk motstander var en solid opptur for Moyes & co. Noen spillere fikk vist seg skikkelig fram som målscorer Said Benrahma, Declan Rice, Nayef Aguerd og Lucasz Fabianski.

Gianluca Scamacca scoret et fint mål i siste ligakamp mot Leeds, men måtte stå over cupkampen sist etter å ha pådratt seg en liten skade på trening. Han er mest sannsynlig klar igjen nå og går da rett inn på laget på bekostning av Michail Antonio. Det er også ventet at Said Benrahma starter mot Wolves etter han gode innhopp og matchvinnerscoring sist.

Det har de siste dagene kommet frem at nettopp Wolves har forsøkt å kjøpe Craig Dawson fra West Ham. Det er ingen hemmelighet at Dawson lengter til familien sin som bor langt unna London, men så langt holder West Ham han i troppen og så lenge Kurt Zouma er skadet vil Dawson fortsatt være en meget sentral spiller på førstelaget.

Craig Dawson set to stay at West Ham - BBC Sport

Vladimir Coufal spilte en meget god kamp mot Leeds, men pådro seg en smell i andre omgang. Denne skaden holdt han utenfor mot Brentford i cupen, men han kan være tilbake nå. En som definitivt fortsatt er ute med skade er Maxwell Cornet.

Det er alltid vanskelig å møte et lag som har ny manager og Wolves er intet unntak i så måte. I tillegg befinner de seg på nedrykksplass med 14 poeng som er ett poeng bak West Ham. Da er viktigheten av kampen understreket og forhåpentligvis har Declan Rice & co en god dag på jobben. Etter denne serierunden er sesongen halvspilt og vi vil helst unngå å se West Ham under nedrykksstreken når vi tar fatt på andre halvdel. Vi krysser fingrene for at alle med hjerte for West Ham får en fin lørdagsettermiddag og -kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar