14. des: Southampton – West Ham

St Marys 14. desember kl. 18.30: Southampton – West Ham United

Det er hardt å være West Ham-supporter om dagen. Trøsten får være at det er kort tid mellom kampene i desember og «ny kamp – nye muligheter». Øst-Londons stolthet reiser denne helgen en kort tur til sørkysten for å møte Southampton på deres hjemmebane, St Marys. Vi må være så ærlige å si at dette i øyeblikket er en bunnkamp i Premier League. West Ham er nummer 16 mens Southampton ligger på den utsatte 18. plassen, kun poenget bak de vinrøde. Viktigheten at kampen sier seg dermed selv.

Forrige sesong var tung for «The Saints» og det tok ikke veldig lang tid før Mark Hughes ble erstattet av Ralph Hasenhuttl i managerstolen. Klubben fikk, som vanlig er, en boost i forbindelse med managerbyttet, men klarte aldri å klatre veldig langt oppover tabellen. De berget likevel plassen i Premier League mens det fortsatt var et par kamper igjen av sesongen.

Foran inneværende sesong hentet klubben Birminghams storscorer Che Adams. Han har imidlertid ennå til gode å score i Southampton-trøya og sliter nå med å få spilletid. I tillegg kom Kevin Danso fra Augsburg mens Moussa Djenepo ble hentet fra Standard Liege. Begge disse sliter også med å ta en fast plass på laget. De mest kjente som forlot sørkysten og den rød/hvit stripete drakta i sommer var Charlie Austin, Jordy Clasie, og Matt Target. I tillegg har Mohammed Elyonoussi, Wesley Hoedt, Mario Lemina og Fraser Forster gått på sesonglange lån. Spesielt sistnevnte har det vært spekulert i om klubben kom til å kalle tilbake fra utlånet i Celtic, men Hasenhuttl avkrefter dette og kommer til å fortsette med McCarthy og Dunn som sine keepervalg til tross for at begge har vist klare svakhetstegn denne høsten.

Formspilleren og toppscoreren til Southampton er Danny Ings. Han scorer nærmest mål på bestilling for tiden og er den som West Hams stoppere må passe ekstra godt på. I tillegg er Nathan Redmond og James Ward-Prowse nøkkelspillere på midtbanen sammen med den danske lagkapteinen Pierre-Emile Højbjerg.

Hasenhuttl har ikke de store skadeproblemene å bekymre seg for. Stopperen Yan Valery har slitt med sykdom og blir neppe spilleklar denne helgen. I tillegg sliter den elegante midtbanespilleren Sofiane Boufal med en skade i foten og er usikker før møtet med West Ham.

West Ham gikk altså på et nytt tap på mandag da alt så ut til å gå veien frem til det var spilt en time mot Arsenal. At laget klapper helt sammen når motstanderen scorer er bekymringsfullt og noe som ikke kan fortsette om det skal være håp om å snu den vonde trenden med dårlige resultater.

I sosiale medier hevdes det at Manuel Pellegrini vil være ferdig i West Ham om det blir et nytt tap på lørdag. Sist de samme påstandene verserte ble det en høyst overraskende borteseier mot Chelsea så kanskje vil spillerne kunne mobilisere en tilsvarende kamp denne helgen?

Pellegrini valgte å starte med samme lag mot Arsenal som hadde tapt for Wolves noen dager tidligere, bortsett fra på spissplass hvor Michail Antonio var tilbake og forviste Sebastien Haller til innbytterbenken. Antonio fortsetter mest sannsynlig også på lørdag om han er frisk og om han denne gang får med seg Haller kan det bli en slagkraftig angrepsrekke West Ham stiller med. I såfall blir muligens Antonio plassert på kanten fra start, en plass på banen hvor han muligens også er best. Robert Snodgrass er en spiller som jobber og sliter, men han har ikke vært på topp de to siste kampene. Kanskje blir den sympatiske skotten plassert på benken denne gang?

Aaron Cresswell måtte ut med en liten skade i andre omgang mot Arsenal og ble erstattet av Arthur Masuaku. Sistnevnte slet voldsomt med Pepe og det var tydelig å se at det var lenge siden Masuaku hadde spilt kamp. Cresswell har trent godt hele uka og er klar igjen på lørdag. Om Pellegrini velger å gjøre endringer i midtforsvaret gjenstår å se, men muligens vil Diop kunne erstatte Balbuena som har slitt de siste to kampene.

Lukasz Fabianski og Manuel Lanzini er ikke langt unna å gjøre come-back. Det snakkes om at Fabianski vil være tilbake i romjula, men inntil videre står David Martin i mål. Winston Reid har også trent en stund med førstelaget, men han er tydeligvis ikke helt i kampform ennå ettersom Pellegrini fortsatt lar han vente på å få være i kamptroppen. Den mest skuffende nyheten på skadefronten denne uka er nok Jack Wilshere som visstnok nå sliter med lyskeproblemer. Det ser ut til å gjenta seg gang på gang at den tidligere landslagsspilleren pådrar seg en ny skade når vi venter på at han endelig skal bli spilleklar.

Denne kampen er Skys utvalgte kveldskamp på lørdag og det betyr at den vises direkte på TV2s betalingskanaler. Vi har opplevd mange skuffelser denne høsten, men vi gir ikke opp og kanskje kan vi få en opptur denne gang? Tilsvarende møte forrige sesong ble spilt i romjula og West Ham vant 2-1 etter to scoringer er Felipe Anderson. Kanskje brasilianeren nå kan få sitt første mål denne sesongen på banen han storspilte på for et år siden? Som West Ham-fans har vi opplevd tunge perioder tidligere men vi kommer alltid tilbake. Vi krysser fingrene for at den vonde trenden snur denne helgen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar