14. mai: Brentford – West Ham

Gtech Community Stadium 14. mai kl. 15.00: Brentford – West Ham United

Søndag møtes West Ham og Brentford til det som blir sesongens siste London-derby for West Hams del. Klubbene møttes også på Brentfords hjemmebane i FA cupens 3. runde og da var det West Ham som strakk det lengste strået og kunne reise hjem med 1-0 seier. Said Benrahma ble matchvinner i den kampen.

Brentford har gjort en meget sterk sesong igjen til tross for at mange spådde de ville møte på «den vanskelige andresesongen» i Premier League. Med kun tre serierunder igjen ligger de på 9. plass med 50 poeng som allerede er 4 poeng mer enn de fikk hele forrige sesong da de ble nummer 13 til slutt.

En av Brentfords beste spillere denne sesongen har vært den spanske keeperen David Raya. Han har imponert så mye at flere av de største klubbene ønsker å signere han i sommer. Dette har ført til at klubben allerede nå linkes til flere andre keepere som mulige erstattere for Raya.

Manager Thomas Frank har klart å bygge et fantastisk lag på Gtech Community Stadium hvor det er få enkeltspillere som markerer seg mer enn andre. Om noen likevel skal nevnes, i tillegg til keeper Raya, så er det klubbens toppscorer Ivan Toney. Han står med hele 22 scoringer denne sesongen og har også spilt seg inn i den engelske landslagstroppen.

På skadelista finner Thomas Frank den svenske stopperen Pontus Jansson, keeperen Thomas Strakosha og danske Christian Norgaard. Kristoffer Ajer har også vært ute, men var tilbake i troppen i 0-1 tapet mot Liverpool forrige lørdag.

West Ham spilte altså Europa Conference League så sent som torsdag kveld hvor de til slutt beseiret AZ Alkmaar med 2-1 på London Stadium. Returoppgjøret spilles torsdag neste uke, altså fire dager etter møtet med Brentford. Med tanke på at ny Premier League-kontrakt er nesten sikret blir det spekulert i om David Moyes kommer til å spare enkelte nøkkelspillere mot Brentford for å unngå unødvendig slitasje før torsdagens kamp i Nederland.

Det som er åpenbart er at det igjen blir keeperbytte fra torsdagens kamp. Areola har stått i cupene mens Fabianski står i Premier League. Nå var ikke Areola helt heldig med baklengsmålet mot AZ Alkmaar heller, men det har neppe noen betydning uansett for hva Moyes velger i denne kampen.

I forsvarsrekka har Thilo Kehrer hatt en voldsom opptur de siste ukene, først som stopper og deretter som høyreback etter at Vladimir Coufal skadet hamstringen. Coufal er ute også mot Brentford, og dersom Moyes skulle velge å la Kehrer få litt hvile vil det by seg en mulighet på høyresiden for Ben Johnson som har fått veldig begrenset med spilletid denne våren. På venstresiden har Cresswell og Emerson spilt litt om hverandre den siste tiden, men Cresswell ser nå ut til å bli valgt i de viktigste kampene. Dette kan bety at Emerson vil få spille på søndag.

I midtforsvaret var det veldig gledelig at Kurt Zouma var tilbake mot AZ etter sin ankelskade. Zouma spilte også en meget god kamp torsdag kveld i par med Aguerd. Det passet også utrolig godt ettersom Angelo Ogbonna var ute med sykdom på torsdag. Ogbonna, som har spilt godt i Zoumas fravær, ser ut til å ha fått de samme symptomene som holdt Rice, Soucek og Aguerd ute mot Manchester City for en drøy uke siden. Det er for øvrig usikkert om hvorvidt Ogbonna blir spilleklar til søndag da han også var syk fredag.

David Moyes har stort sett latt Declan Rice spille samtlige kamper de siste to sesongene og det blir veldig spennende å se hvordan han prioriterer bruken av kapteinen denne gang. Dersom West Ham skal gå videre fra seminialen i Nederland på torsdag så er nok klubben avhengig av å ha Rice i godt slag. Det kan derfor tenkes at han blir plassert på benken mot Brentford, men at han kan komme innpå dersom det blir behov for han utover i andre omgang. Lucas Paqueta har også spilt mye den seneste tiden og har vist fantastisk form med både scoringer og målgivende pasninger.

En spiller som så litt sliten ut mot AZ var Jarrod Bowen. Han gir alltid 100% og er en av favorittene til Moyes, men nå kan det kanskje være smart å la hurtigtoget på høyrekanten få litt etterlengtet hvile. Spillere som kan få komme inn denne gang er Pablo Fornals, Flynn Downes og kanskje til og med Manuel Lanzini. Sistnevnte har fått overraskende få sjanser denne sesongen, selv om han stort sett leverer på godt nivå når han først får spille. Helt på topp var Antonio tom for krefter og ble byttet ut med 12-13 minutter igjen mot AZ. Han ventes likevel å være spilleklar på søndag. Selv om Antonio skulle bli erklært kampklar kan det likevel være at Moyes velger å spille med Danny Ings fra start.

David Moyes not safe yet but Jarrod Bowen makes timely return to form in  crucial West Ham win | Evening Standard

Premier League-kontrakten foran neste sesong er ennå ikke matematisk sikret for West Ham og det er mulig vi spekulerer i overkant i retning av endringer i lagoppstillingen her. Mye skal imidlertid gå galt om West Ham igjen skal bli involvert i nedrykksstriden de siste ukene av sesongen og kanskje er både Leeds og Leicester hektet av etter denne helgen. Vi krysser likevel fingrene for at West Ham klarer å beseire Brentford for første gang i Premier League i «The Bees’» andre sesong på øverste nivå. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar