Forhåndsomtale 21/5: Burnley – West Ham

Bilderesultat for west ham burnley

Turf Moor 21. mai kl. 16.00: Burnley – West Ham United

West Ham reiser til Burnley for å spille sesongens siste seriekamp på Turf Moor. Ettersom Burnley var en snartur innom Championship forrige sesong må vi tilbake til oktober 2014 for å finne siste gang West Ham besøkte denne stadion. Den gang vant West Ham 3-1 etter scoringer av Diafra Sakho, Enner Valencia og Carlton Cole. Oppgjøret på London Stadium i desember endte 1-0 etter at Mark Noble scoret på returen fra sitt eget straffespark. West Ham har faktisk vunnet de fire siste møtene med Burnley og vi må tilbake til desember 2011 for å finne sist Burnley vant innbyrdes.

For Burnley har sesongen vært delt i to; på hjemmebane har de spilt strålende og vunnet 10 av 18 kamper, mens de på bortebane kun har kapret 7 poeng. Sist helg måtte de reise hjem fra Bournemouth med 1-2 tap. Burnleys toppscorer er Andre Gray og Sam Vokes som begge står med 9 mål. Klubbens beste spillere denne sesongen har vært keeper Tom Heaton og stopperen Michael Keane. Begge de to har også vært innom Englands landslagstropp i løpet av sesongen.

Foran siste serierunde ligger Burnley trygt plassert på 15. plass med 40 poeng. Manager Sean Dyche har utvilsomt gjort en meget god jobb med små ressurser. I siste overgangsvindu hentet han Robbie Brady fra Norwich mens Burnley også ønsket seg Robert Snodgrass som altså valgte å skrive under for West Ham.

På skadelista til søndagens hjemmelag finner vi forsvarsspilleren Ben Mee og midtbanespilleren Dean Marney. De to spiller ikke på søndag. I tillegg er den gode stopperen Michael Keane tvilsom, men kan rekke å bli spilleklar. Foruten de skadde er Joey Barton utestengt i langt tid etter å ha blitt dømt for å ha gamblet på en rekke kamper hvor han selv var involvert.

West Ham kom raskt ned på jorda etter den fantastiske kampen mot Tottenham. Liverpool ydmyket Bilic og hans mannskap i sesongens siste hjemmekamp og det stod hele 0-4 på resultatlista til slutt. Selv om West Ham var noe uheldig med avgjørende dommersituasjoner underveis var det ikke tvil om at Liverpool var det beste laget denne dagen og det ble en skuffende sesongavslutning for Hammers-fansen.

Før den siste serierunden ligger West Ham plassert på 12. plass med 42 poeng og klubben har vært sikret ny Premier League-kontrakt noen uker. Det vil likevel være plasseringer å spille om på sesongens siste kampdag hvor West Ham har mulighet til å klatre en plass med seier mot Burnley. Dersom det imidlertid skulle bli tap på Turf Moor vil søndagens motstander Burnley passere West Ham på tabellen og hvem hadde trodd det før sesongstart i august?

West Ham sliter voldsomt på skadefronten i øyeblikket. Før sist helg var Kouyate og Noble de to siste som ble meldt skadet hvor begge hadde gjennomgått en operasjon. Den siste uka er det Winston Reid som er blitt «lagt under kniven» etter at han visstnok har slitt i lang tid med en kneskade. Fra før vet vi at også Pedro Obiang, Michail Antonio og Diafra Sakho er ute med langtidsskader mens Andy Carroll og Arthur Masuaku har slitt med mindre skader. Carroll er definitivt ute også mot Burnley mens det er tvilsomt om Masuaku blir spilleklar.

Det blir derfor spennende å se om Bilic velger å gi en eller to unggutter sjansen til å vise seg frem i siste serierunde. For eksempel hadde det vært interessant å se «årets unge spiller» i West Ham, Declan Rice, i stopperposisjonen som Reid har hatt de siste kampene. Da vil han få muligheten til å spille i spann med rutinerte Fonte og Collins, samtidig som kampen ikke har annen verdi enn noen plasser på tabellen (som selvsagt har økonomisk betydning for klubben). En annen spiller som det hadde vært spennende å se på førstelaget er spissen Toni Martinez. Den unge spanjolen scoret likegodt begge målene i play-off finalen til U23 laget tidligere i uken da unggutta sikret opprykk fra sin divisjon, men hans utlånsavtale med Oxford United denne våren har en form som gjør at han ikke er spilleberettiget for West Hams førstelag denne sesongen.

På midtbanen hadde ikke Nordtveit og Fernandes noen god dag på jobben mot Liverpool. Det blir derfor spennende å se om Bilic velger å la de to få en ny mulighet i den sentrale midtbaneposisjonen denne gang. Sofiane Feghouli hadde et positivt innhopp sist og vil muligens få muligheten fra start nå. Robert Snodgrass er en annen spiller som svært gjerne vil ha mer spilletid enn hva han har fått de siste ukene. Ellers har Manuel Lanzini fremstått som West Hams klart beste offensive spiller denne våren, mens Andre Ayew har spilt gradvis bedre etter å ha slitt med skade nesten hele høsten. Selv om Ayew misset et par gigantiske målsjanser mot Liverpool sist har han vist at han kan bli en verdifull spiller for West Ham fremover.

Det har vært en lang og krevende sesong for West Ham. Forhåpentligvis kan vi oppleve en positiv avslutning med seier mot Burnley. Deretter er det bare å glede seg til en sommer med masse spekulasjoner om spillere inn og ut, pre-season og ny sesong som starter i august. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar