15/9: Silkeborg – West Ham

Europa Conference League, Jysk Park 15. september kl. 21.00: Silkeborg IF – West Ham United

Utsettelsen av helgens ligarunde skaper selvsagt problemer for gjennomføringen av Premier League-sesongen da kampprogrammet allerede er ekstremt tøft, men for West Ham var det et beleilig tidspunkt å få noen dager ekstra hvile på. Torsdag er det igjen kamp i Conference League og denne gang er det bortekamp mot danske Silkeborg.

I den danske toppserien ligger Silkeborg på en foreløpig 4. plass med 16 poeng på ni kamper. Det er plassen bak West Hams play-off motstander Viborg. Sist helg ble det 1-0 seier mot AGF fra Aarhus mens det ble 0-1 tap borte mot Anderlecht i den første gruppespillkampen i Conference League sist torsdag. Silkeborg var egentlig kvalifisert til Europa League, men røk der ut mot finske HJK med 1-2 sammenlagt over to kamper i august.

Klubbens toppscorer i hjemlig seriespill er Nicklas Helenius med fire mål mens spisskollega Tonni Adamsen står med tre fulltreffere så langt. Helenius var også klubbens mestscorende forrige sesong med ti mål på nitten kamper. En annen spiller det er verdt å se opp for er midtbanespilleren Sebastian Jørgensen. Han er også målfarlig og i lokaloppgjøret mot AGF på søndag ble han kåret til banens beste spiller.

Silkeborg-trener Kent Nielsen har en skadeliste som består av Robert Gojani, Niclas Holm Pedersen, Gustav Dahl og Alexander Lind.

Mot FCSB forrige uke måtte David Moyes gjøre bytter allerede i pausa og tidlig i andre omgang for å få med seg poeng fra kampen. West Hams utligning kom ikke før i det 69. spilleminutt etter et noe billig straffespark. Derfra og ut kampen var det imidlertid ikke tvill om hvem som var best og West Ham vant til slutt komfortabelt.

Ettersom West Hams seriekamp mot Newcastle sist helg ble utsatt har spillerne fått en uventet, men etterlengtet, spillepause. Det var nok en strek i regningen for Moyes sist torsdag at han måtte bytte inn Antonio, Paqueta og Bowen allerede ved pause. Derfor passet det nok ekstra godt med spilleopphold i helgen.

David Moyes har uttalt før kampen mot Silkeborg at det kun er Nayef Aguerd og Ben Johnson som er ute med skade. Craig Dawson og Aaron Cresswell har også slitt med skader, men begge er tilbake i full trening. Maxwell Cornet som måtte ut etter å ha blitt påført en smell i nakkeregionen er friskmeldt. Ettersom kampen spilles på kunstgress kan det være noen hensyn å ta dersom klubbens medisinske apparat finner det nødvendig av hensyn til enkeltspillere.

David Moyes dismisses Craig Dawson concerns over after failed West Ham exit  | Evening Standard

Det blir spennende å se hvilke elleve som entrer banen for West Ham torsdag kveld. Det eneste som er så godt som 100% sikkert er at Areola vokter målet. Uansett hvordan Moyes velger å komponere laget er West Ham favoritter og bør kunne beseire danskene. Så blir også spørsmålet om West Ham kan dra nytte av at Silkeborg har hatt en tøff seriekamp den siste uka mens Rice & co har fått hvile siden seieren mot FCSB forrige torsdag. Dette er altså andre, av totalt seks, gruppespillskamper og med seier her vil klubben igjen være på god vei mot avansement fra gruppespillet. Come on you Irons!

 

Legg igjen en kommentar