Før kampen 26. aug: Newcastle – West Ham

Bilderesultat for bilic og benitez

St James Park 26. august kl. 16.00: Newcastle United – West Ham United

Slaven Bilic tar med seg sin tropp og reiser til nord-England for å møte nyopprykkede Newcastle lørdag ettermiddag. Sist gang klubbene møttes var januar 2016 da Newcastle vant 2-1 på St James Park. En fryktelig start på kampen ødela for West Ham den gangen da hjemmelaget ledet 2-0 allerede etter 15 minutter. Nikica Jelavic reduserte for Hammers tidlig i andre omgang, men et av kroatens få mål i West Ham-trøya ble et rent trøstemål den gang.

Det ble kun en sesong i Championship for Newcastle etter nedrykket for et drøyt år siden. Rafa Benitez ble med klubben ned en divisjon og har med det blitt en meget populær mann hos fansen. Han gjorde store endringer i spillerstallen etter nedrykket og flere av spillerne han hentet viste seg å være gode investeringer. Dwight Gayle som slet med å få spilletid i Crystal Palace ble like godt toppscorer i Newcastle og har vist seg som en virkelig måltyv så lenge han får være skadefri. Kritikerne vil nok hevde at Gayle ennå ikke har vist at han scorer mål regelmessig i Premier League, og tiden vil vise om han klarer det for Newcastle denne sesongen. I tillegg ble Matt Ritchie kjøpt fra Bournemouth foran fjorårssesongen mens tidligere West Ham-spiller Mo Diame kom fra Hull. Disse klassespillerne var sentrale da opprykket ble sikret i mai og spesielt Gayle og Ritchie er spillere West Ham må se opp for på lørdag.

Etter to ligakamper denne sesongen er Newcastle poengløse og uten scoringer. Tottenham (0-2) og Huddersfield (0-1) har vært motstandere så langt. I tillegg røk klubben ut av ligacupen denne uka etter tap for Nottingham Forest. Det er nok derfor en gjeng spillere som er revansjesugne samtidig som de gjerne skulle hatt større selvtillit før helgens serierunde. Hvordan den kombinasjonen slår ut er selvsagt aldri enkelt å spå.

Foran denne sesongen har Newcastle også gjort noen spennende nysigneringer. Joselu kom fra Stoke, Florian Lejeune fra spanske Eibar, Javi Manquillo fra Atletico Madrid mens kantspilleren Jacob Murphy ble hentet fra Norwich rett før ligastart. De mest kjente som har forsvunnet ut døra på St James Park i sommer er Sammy Ameobi, Emmanuel Riviere (Metz), Vurnon Anita (Leeds), Yoan Guffran (Goztepe) og Daryl Murphy (Nottingham Forest). Med en uke igjen av overgangsvinduet er det fremdeles mange spekulasjoner om spillere som vil skifte klubb. En spennende spiller som er linket til Newcastle er den tidligere Manchester City-spissen Stevan Jovetic. Her vil de imidlertid få konkurranse fra blant annet Monaco og Brighton. En spiller som kan forsvinne den neste uka er den nederlandske spissen Siem de Jong.

Den sentrale midtbanespilleren Jonjo Shelvey pådro seg et dumt rødt kort i første ligarunde og han soner derfor sin siste av totalt tre kampers karantene mot West Ham. Spillere som er ute med skade er forsvarsspillerne DeAndre Yedlin og Paul Dummett, keeper Karl Darlow og Florian Lejeune. I tillegg er kantspilleren Rolando Aarons usikker og vil bli testet nærmere kampstart.

West Ham sikret seg sesongens første seier med 2-0 mot Cheltenham i ligacupen onsdag denne uka. Selv om det ikke var noen storspill i midtuka så var det godt for troppen å få en seier etter de to ligatapene mot Manchester United og Southampton. Etter at Chicharito åpnet scoringskontoen med to mål mot Southampton var det positivt at også Diafra Sakho og Andre Ayew kom på scoringslista mot Cheltenham. Det er alltid godt for angrepsspillere å score mål.

Slaven Bilic valgte å stille et sterkt lag i cupkampen på onsdag, samtidig som flere spillere som ikke har fått mye spilletid i ligaen nå fikk verdifull kamptrening. Spesielt morsomt var det å se at Cheikou Kouyate var tilbake i spill da han kom inn i andre omgang. «Cheik» kan fort ta en startplass på midtbanen lørdag ettersom hans løpsstyrke har vært savnet så langt i høst. Sam Byram, James Collins, Adrian og Diafra Sakho var også blant de som fikk bra med spilletid.

Som nevnt har Newcastles Shelvey karantene etter en dum utvisning. Det samme kan sies om West Hams Marko Arnautovic som soner sin andre av tre kampers karantene etter det røde kortet han pådro seg sist helg. Foruten Arnautovic er Winston Reid den eneste som er helt uaktuell for spill etter skaden han pådro seg under oppvarmingen sist. Det betyr at både Manuel Lanzini og Andy Carroll er i full trening. Lanzini vil mest sannsynlig være i troppen og kan få et innhopp på lørdag. Når det gjelder Andy Carroll så er det grunn til å tro at Bilic velger å la han få hvile enda litt ettersom det er to uker til neste kamp etter denne helgen. Alle kjenner Big Andys skadehistorikk og selv om vi er «desperate» etter å se han spille i spann med Chicharito kan det nok være smart å la han få enda et par ukers trening før han er i spill for førstelaget.

Selv om Adrian holdt nullen i midtuka er det rimelig sikkert at Joe Hart vokter målet igjen denne gang. I forsvarsrekka starter nok Zabaleta og Cresswell igjen på backene mens det er mer usikkert på stopperplass. Jose Fonte var ikke på topp sist, og det samme må kunne sies om Ogbonnas prestasjon. Kanskje kan James Collins komme inn etter å ha imponert i ligacupen. På midtbanen er det kamp om plassene sentralt mellom Obiang, Noble, Rice og Kouyate mens Antonio og Ayew vil støtte Chicharito fremover i banen. Dersom to av de fire førstnevnte får en startplass vil den siste plassen kunne stå mellom Sakho, Fernandez eller Masuaku, avhengig av hvilken kampplan West Ham velger inn mot kampen.

Begge lagene står altså med 0 poeng før kampen og det vil være veldig tungt for den klubben som eventuelt går inn i landslagspausen med tre strake tap. Vi krysser fingrene for at det er Benitez og ikke Bilic som vil ha det tøffeste presset på seg etter denne helgen. Come on you Irons!

Kommentarer

  1. Petter Ulriksen
    Petter Ulriksen

    Herlig lesning! Gleder meg til å se kampen, som forøvrig skal vises på TV2 ser jeg :-)

Legg igjen en kommentar