Før kampen 16/9: West Brom – West Ham

Bilderesultat for west ham huddersfield

The Hawthorns 16. september kl. 16.00: West Bromwich Albion – West Ham United

Femte serierunde spilles førstkommende lørdag og West Ham reiser til Birmingham for å møte West Bromwich. Forrige sesongs møte på The Hawthorns ble et lite mareritt for West Ham da hjemmelaget ledet 4-0 før det var spilt en time. West Ham fikk to trøstemål av Antonio og Lanzini i andre omgang slik at sluttresultatet ble 4-2 og en skuffet gjeng kunne reise tilbake til London.

West Bromwich gjorde en solid sesong sist og åpnet denne sesongen sterkt med to seire. Deretter har det blitt ett poeng på de to siste kampene, men 7 poeng på 4 kamper betyr at Tony Pulis’ menn ligger på 9. plass før denne serierunden. Sist helg ble det tap 1-3 borte mot Brighton, mens siste hjemmekamp endte 1-1 mot Stoke.

I løpet av sommeren har West Bromwich gjort noen interessante signeringer som kan vise seg å være smarte. De har blant annet kjøpt den målfarlige spissen Jay Rodriguez fra Southampton. Rodriguez scoret masse mål da han spilte for Burnley frem til sommeren 2012, men har vært svært skadeplaget i sin tid hos Southampton. Han var en periode med i den engelske landslagstroppen og talentet har det aldri vært noe å si på. Dersom Rodriguez holder seg skadefri kan det vise seg å være et kupp til 12 millioner pund. Så langt står han med ett ligamål og en scoring i ligacupen. En annen interessant signering er rutinerte Gareth Barry fra Everton. Selv om Barry etter hvert har blitt 36 år kan han ha en eller to gode sesonger i kroppen fortsatt. I tillegg har også klubben kjøpt venstrebacken Kieran Gibbs fra Arsenal, mens midtbanespilleren Oliver Burke kom for hele 15 millioner pund fra RB Leipzig. Så langt har ikke Burke spilt fra start i ligaen for WBA. På overgangsvinduets siste dag ble det også signert en låneavtale med Paris St Germain-spilleren Grzegorz Krychowiak. Han er polsk landslagsspiller og imponerte under fjorårets EM-sluttspill. Når vi i tillegg husker forrige sesongs gode signeringer som Jake Livermore og Matt Phillips forteller det litt om at West Bromwich er et lag som trolig blir å finne rundt midten av tabellen også denne sesongen.

Det har også forsvunnet noen spillere ut av troppen til West Bromwich denne sommeren. Forrige sesongs kaptein og midtbaneanker Darren Fletcher valgte å gå til Stoke etter at kontrakten hans hadde utløpt på The Hawthorns. I tillegg ble den dribleglade kantspilleren Callum McManaman solgt til Sunderland.

På skadelista til Pulis har den rutinerte stopperen Gareth McAuley slitt med en strekk som har holdt han utenfor førstelaget i åpningen av sesongen. Selv om han den siste uka har fått spilletid for U-23 laget er det tvilsomt om han går rett inn i startoppstillingen mot West Ham. I tillegg har James McClean slitt med sykdom mens Oliver Burke og Nacer Chadli har hatt småskader som gjør de usikre til lørdagens kamp.

West Ham fikk sin etterlengtede seier på mandag i hjemmekampen mot Huddersfield. Kampen viste en gjeng spillere som var svært revansjesugne og som spilte med «hjertet utenpå drakta». En god førsteomgang hvor West Ham var klart best ble etterfulgt av en noe jevnere andre omgang. Likevel var det svært fortjent at poengene ble igjen i London denne mandagskvelden.

Slaven Bilic valgte å spille med en trebacks-linje sist og det er liten grunn til å tro at han vil endre på det denne helgen. Winston Reid var tilbake og han er viktig. Med seg hadde han Jose Fonte og James Collins. Alle de tre spilte solid og vil ventelig starte igjen på lørdag. På kantene løp Pablo Zabaleta og Aaron Cresswell «sokkene av seg» som engelskmenn ville sagt det. Spesielt var Zabaleta svært aktiv og la for dagen en innsats som sto til toppkarakter.

Fremover på banen startet både Antonio, Carroll og Chicharito mot Huddersfield. Sentralt på midtbanen spilte Pedro Obiang og Cheikou Kouyate. De to sistnevnte vil nok spille igjen ettersom Mark Noble fremdeles er ute med en liten skade. Antonio var banens beste sist og selv om Chicharito ikke hadde sin beste dag på jobben er han selvskreven i startoppstillingen. Andy Carroll kriget i alle dueller som vi er vant med å se han. Det skal derfor være vanskelig for Bilic å sette ut noen av de som startet sist. Det som gjør at han nå har et aldri så lite luksusproblem i laguttaket er at Marko Arnautovic er tilbake fra karantene og det at Andre Ayew gjorde et meget bra innhopp og scoret mål sist.

Foruten Mark Noble består West Hams skadeliste av Edimilson Fernandez og Manuel Lanzini. Sistnevnte er tilbake i spill om en til to uker mens Fernandez er litt lengre unna. Noble kan være på banen allerede i ligacupen mot Bolton tirsdag neste uke.

Med tre strake bortetap så langt i sesongen er det viktig for West Ham å få med seg et godt resultat fra Birmingham lørdag. Selvtilliten bør ha fått seg et realt oppsving etter mandagens kamp og med Chicharito, Carroll og Antonio muligens på banen samtidig også denne gang vil West Bromwich sitt forsvar få en god del å bryne seg på. God helg og lykke til! Come on you Irons.

 

Legg igjen en kommentar