16/10: Southampton – West Ham

St Marys Stadium 16. oktober kl. 15:00: Southampton – West Ham United

Ny søndagskamp for West Ham når de tar turen til sørkysten og Southampton søndag ettermiddag. Forrige sesong endte tilsvarende møte målløst i en kamp hvor Michail Antonio fikk rødt kort på overtid.

Southampton har slitt i åpningen av inneværende sesong og ligger i øyeblikket på den utsatte 17. plassen med kun 7 poeng etter 9 spilte kamper. Tabellsituasjonen betyr at det automatisk blir spekulert i om manager Ralph Hassenhuttl sitter utrygt i jobben, men han har gjennom sin femårige karriere i Southampton hatt flere tunge perioder hvor han har klart å få laget til å reise seg igjen.

Etter seieren mot Chelsea 30. august har Southampton gått på fire strake tap i serien og på de kampene har de kun scoret ett mål. Che Adams har to mål hittil mens norske Mohammed Elyounoussi ennå ikke har tegnet seg på scoringslista denne sesongen.

Southampton hentet noen spennende spillere i sommer som den tyske stopperen Armel Bella-Kotchap. Han er bare 20 år gammel og har allerede debutert for det tyske landslaget. I tillegg kom Romeo Lavia fra Manchester City, Joe Aribo fra skotske Rangers og den kroatiske stopperen Duje Caleta-Car som har vært linket til West Ham i flere overgangsvinduer. Sistnevnte har ikke spilt mer enn en kamp så langt (mot Everton hjemme) og var ubenyttet reserve i siste Premier League-kamp mot Manchester City.

Spillere som forlot St Marys denne sommeren var keeperen Fraser Forster (Tottenham), Shane Long (Reading), Nathan Tella (Burnley på lån), Oriol Romeu (italienske Girona), Jack Stephens (Bournemouth på lån) og Jan Bednarek (Aston Villa).

Midtbanespilleren Moussa Djenepo er usikker foran søndagens viktige kamp etter å ha slitt med sykdom den siste uka. Romeo Lavia er på vei tilbake fra skade, men neppe klar på søndag mens backen Tino Livramento er langtidsskadd.

West Ham har totalt fire strake seire etter siste landskamppause (to i ligaen og to i Europa) og det er mye som ser bedre ut enn i starten av sesongen. Mot Anderlecht sist torsdag ble det en komfortabel 2-1 seier i det som burde vært større seierssifre. David Moyes hadde valgt å gjøre åtte endringer fra laget som startet mot Fulham fire dager tidligere og det så ikke ut til å være noen svekkelse utfra hva som ble presentert fra avspark.

Det var morsomt å se Said Benrahma mot Anderlecht. Etter at han åpnet sesongen sterkt har han blitt benket den siste tiden, men var tydelig innstilt på å vise seg frem fra sin beste side. Han scoret et flott mål fra frispark og viste mye annet positivt hvor han blant annet satt opp sine medspillere i gode scoringsposisjoner ved flere anledninger. Andre som imponerte og som nærmer seg en plass på «Premier League-laget» til Moyes var Flynn Downes nok en gang, Emerson og Areola (selv om sistnevnte hadde lite å gjøre i akkurat denne kampen).

West Ham 2-1 Anderlecht: Jarrod Bowen and Said Benrahma send West Ham into  next round | LiveScore

Lucas Paqueta, Jarrod Bowen og Aaron Cresswell var de tre som har startet både mot Fulham og Anderlecht den siste uka. På torsdag fikk Paqueta spille en omgang mens både Bowen og Cresswell fikk en drøy time på banen før de ble tatt av.

Det som bekymrer etter torsdagens Europacup-kamp er de skadene som kom på Ogbonna og Dawson. Ogbonna måtte ut tidlig i første omgang med det som lignet en strekkskade. Dawson kom da inn og erstattet Ogbonna, men måtte selv forlate banen i andre omgang etter å ha fått seg en smell. Ogbonna er nok ikke aktuell mot Southampton, men det kan hende at Dawson blir spilleklar. David Moyes var imidlertid ikke klar på hva vi kan forvente angående disse to på pressekonferansen før kampen.

Kurt Zouma, Michail Antonio og Thilo Kehrer var ikke i troppen mot Anderlecht. De to førstnevnte har slitt med sykdom mens Kehrer ble hvilt da det har vært mye spilletid på han den siste tiden. Det meste tyder imidlertid på at alle disse tre er spilleklare til søndag.

Det blir spennende å se hva West Ham kan få med seg fra denne viktige bortekampen. Kun tre dager senere venter en ny vanskelig bortekamp mot Liverpool og vi krysser fingrene for at Rice & co kan få med seg en god opplevelse og ytterligere selvtillit fra søndagens kamp. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar