16. apr: West Ham – Arsenal

London Stadium 16. april kl. 15.00: West Ham United – Arsenal

Søndag er det klart for et London-derby som betyr veldig mye for både West Ham og Arsenal. Da klubbene møttes i romjula tok West Ham ledelsen ved Said Benrahma og gikk til pausen med 1-0 ledelse. I andre omgang ble imidlertid The Gunners for sterke og vant til slutt relativt komfortabelt med 3-1.

Arsenal har hatt en fantastisk sterk Premier League-sesong så langt. De topper tabellen før søndagens kamp med 3 poeng til Manchester City når begge lagene har spilt 30 kamper. Etter å ha vunnet syv seriekamper på rad måtte Martin Ødegaard & co reise hjem fra Liverpool med kun ett poeng sist helg. Arsenal ledet 2-0 på Anfield, men måtte til slutt innse at hjemmelaget fortjente å få med seg poeng fra den svært underholdende kampen.

Det vil bli en krevende og spennende sesongavslutning for Arsenal og selv om de har alt i sine hender så får de mange tøffe kamper. I Europaligaen og FA cupen er de utslått, noe som betyr at Premier League er den eneste turneringen hvor de fortsatt har mulighet til å vinne et trofe. Det betyr også at Arsenals spillere har fått hvile seg siden møtet med Liverpool for en uke siden.

Dersom West Ham skal ha noen forhåpninger om å ta poeng søndag må de stoppe Arsenals offensive nøkkelspillere som Ødegaard, Saka, Martinelli og Jesus. De tre førstnevnte har levert spill på høyt nivå gjennom hele sesongen, mens Jesus har vært ute en stund med skade, men er tilbake nå.

Den solide stopperen Saliba er ute med skade. I hans fravær har Rob Holding vikariert i midtforsvaret sammen med Gabriel. Andre som er ute med skade er backen Takehiro Tomiyasu, midtbanespilleren Mohamed Elneny og spissen Edward Nketiah.

West Hams siste hjemmekamp var 1-5 tapet mot Newcastle og dette er noe spillerne sikkert er veldig tent på å revansjere. Etter den kampen har de vunnet 1-0 borte mot Fulham og sist torsdag spilte de 1-1 borte i kvartfinalen av Conference League mot Gent. Mot Gent ble flere av de som vanligvis er i førsteelleveren spart, men kaptein Declan Rice, Vladimir Coufal og Jarrod Bowen spilte samtlige minutter og er ganske sikkert å finne i startoppstillingen mot Arsenal også.

Selv om underholdningsverdien var svært begrenset mot Fulham sist gjorde West Ham en brukbar defensiv innsats og det er derfor nærliggende å tro at de som dannet den bakre femmer derfor vil få fornyet tillit. Det vil i såfall bety Fabianski – Coufal, Zouma, Ogbonna, Cresswell.

GW2 Differentials: Aaron Cresswell

På midtbanen hadde Rice sin faste makker Soucek på banen mot Fulham mens de fire mest offensive var Bowen, Fornals, Ings og Antonio. Lucas Paqueta var ute med en liten skade i den kampen, men han er frisk igjen nå og fikk noen minutter mot Gent på torsdag. Kanskje får vi mot Arsenal se Rice, Soucek, Bowen, Paqueta og Antonio, mens den siste plassen besettes av enten Benrahma, Fornals eller Ings.

Tenk om West Ham kunne ta poeng fra serielederen. Det ville betydd mye for selvtilliten når vi går inn i en uke med kvartfinale mot Gent og en svært viktig bortekamp mot Bournemouth i ligaen. Her er det få som har tro på at West Ham skal ta poeng og spillerne kan gå på banen med noe lavere skuldre enn mot Fulham sist helg. Vi krysser fingrene for at det kommer en overraskelse på London Stadium denne søndagen i april. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar