16. sep: Aston Villa – West Ham

Villa Park 16. september kl. 21.00: Aston Villa – West Ham United

Etter landskamppausen forrige helg er det endelig klart for Premier League igjen og West Ham tar turen til Birmingham for å møte Aston Villa til «Monday Night Football». Villa er nyopprykket denne sesongen etter å ha slått Derby i Play-off finalen i mai. Sist gang de to klubbene møttes var i West Hams siste sesong på Upton Park 2015/2016. Den gang ble resultatet på Villa Park 1-1 mens West Ham vant 2-0 i London.

Etter fire serierunder så langt ligger Aston Villa på 18. plass med 3 poeng. Forrige hjemmekamp endte med 2-0 seier mot Everton mens de tapte 1-0 borte mot Crystal Palace i siste ligarunde før landskamppausen. Seieren mot Everton var meget sterk og spesielt imponerte den store spissen Wesley.

Manager Dean Smith har utvilsomt gjort en god jobb på Villa Park etter at han tok over i oktober 2018. Med seg som assistent har han den tidligere stopperkjempen og Chelsea-legenden John Terry. Foran come-back sesongen i Premier League har det vært stor aktivitet på overgangsmarkedet hos Villa. En av de som ble hentet i sommer er nevnte Wesley. I tillegg kom stopperen Tyrone Mings fra Bournemouth for hele 20 mill pund, midtbanespillerne Douglas kom fra Manchester City, Ngoyo fra Brentford, egyptiske Trezeguet og Jota fra Birmingham. Stopperen Bjørn Engels kom fra Reims mens venstrebacken Targett ble hentet fra Southampton. Det som kanskje kan vise seg å være den smarteste signeringen er den rutinerte keeperen Tom Heaton fra Burnley. Den norske landslagskeeperen Ørjan Håskjold Nyland var uheldig og pådro seg en langvarig skade forrige sesong og har etter det ikke spilt førstelagsfotball. Islendingen Birkir Bjarnason var sammen med Alan Hutton, Mile Jedinak og Micah Richards blant de spillerne som ikke fikk fornyet kontrakten etter forrige sesong.

Skadelista til Aston Villa består i øyeblikket av spissen Jonathan Kodija som har skadet kjevebeinet på trening, mens forsvarsspillerne James Chester og Matt Targett er tilbake i trening etter sine skadefravær. Kantspilleren Trezeguet fikk rødt kort mot Crystal Palace sist og er dermed utestengt mot West Ham.

West Ham var inne i en god periode før landskamppausen med seire mot både Watford, Newport og Norwich i løpet av en uke. I cupkampen mot Newport og i ligakampen mot Norwich holdt forsvaret også tett noe som er viktig for selvtilliten til Diop & co.

Sebastien Haller fikk mye oppmerksomhet etter tre scoringer på to kamper og det var også vel fortjent. I tillegg til Haller var det også flere andre av de offensive spillerne som imponerte. Både Manuel Lanzini og Felipe Anderson har vært gode og spesielt sistnevnte viste mot Norwich at han har et stort register å spille på. At Andrey Yarmolenko scoret West Hams andre mål var veldig morsomt og alle kunne se hvor mye det målet betydde for den blide ukraineren.

Kaptein Mark Noble har vært tilbake de to siste ligakampene etter å ha slitt med skade i sesonginnledningen. Selv om det forventes mye av Jack Wilshere og at han utvilsomt har et stort potensiale er det ingen tvil om at Noble har vært i klart bedre form så langt i høst. Det er derfor ventet at Noble og Declan Rice fortsetter i de sentrale midtbanerollene mot Villa på mandag.

Forsvarsrekka vil nok se lik ut som mot Norwich, dvs Fabianski i mål, Fredericks og Masuaku på backene mens Diop og Ogbonna danner stopperpar. Spesielt Masuaku var strålende mot Norwich.

Pellegrini har heldigvis ingen lang skadeliste i øyeblikket. Michail Antonio er operert etter den kraftige strekkskaden han pådro seg i cupkampen mot Newport og han vil være ute noen måneder fremover. I tillegg er Winston Reid fremdeles ute. Hvor lenge det vil ta før vi kan forvente å se Reid tilbake i spill er i øyeblikket meget vanskelig å spå noe om.

Å møte Aston Villa på bortebane er aldri enkelt og West Ham har kun vunnet to av de siste 16 kampene på den arenaen. På den annen side har Pellegrini & co ikke tapt på bortebane så langt i sesongen og om de fortsetter å spille som mot Norwich er det ingen umulighet å få med seg tre poeng på mandag. Mandag kveld er alltid morsomt med Premier League fotball og forhåpentligvis vil vi denne gangen også få oppleve at West Ham gjør en bra kamp. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar