17. aug: Brighton – West Ham

AMEX stadium 17. august kl. 16.00: Brighton & Hove Albion – West Ham United

Manuel Pellegrini tar lørdag med seg sitt mannskap den korte veien til Englands sørkyst for å møte Brighton på deres stadion. Forrige gang de to klubbene møttes på AMEX ble sluttresultatet 1-0 til hjemmelaget etter at den rutinerte spissen Glenn Murray ble matchvinner. Murray har for øvrig gjort livet surt for West Hams forsvar ved flere anledninger de siste årene og han blir derfor ekstra viktig å passe på denne gangen.

Brighton reddet til slutt plassen i Premier League sist sesong hvor de endte som nummer 17 og det siste laget som ikke rykket ned. Dette var ikke tilstrekkelig for at manager Chris Hughton fikk fortsette i jobben og han ble i sommer erstattet av Graham Potter. Potter kommer sist fra managerjobben i Swansea hvor han har vært et års tid og før det var han ansvarlig for de sportslige resultatene i svenske Østersund i hele 8 år. Hans første obligatoriske kamp for Brighton endte med en meget sterk 3-0 seier borte mot Watford i seriepremieren forrige helg.

Potter var ganske aktiv på overgangsmarkedet i sommer og hentet midtbanedynamoen Aaron Mooy fra Huddersfield, forsvarsspillerne Romaric Yapi fra PSG og Adam Webster fra Bristol City samt spissene Leonardo Trossard fra belgiske Genk og Neal Maupay fra Brentford. Sistnevnte scoret likegodt mot Watford sist etter å ha kommet inn fra benken. Den mest profilerte spilleren som har forlatt «The Seagulls» i sommer er Anthony Knockaert som har reist til Fulham.

Nøkkelspillere fra forrige sesong er stopperne Dunk og Duffy, midtbanespillerne Stephens og Gross samt spissene Murray og Locadia.

Foran helgens møte med West Ham må Potter finne seg i at Jose Izquierdo, Ezequiel Schelotto og Yves Bissoma er uaktuelle som følge av skader.

Mens Brighton fikk en strålende start på sesongen forrige helg så var det motsatte tilfelle med West Ham. Å tape for Manchester City er ingen skam, men 0-5 er stygge sifre på hjemmebane. Heldigvis var det en del lyspunkter å ta med seg, spesielt fra første omgang. Nå blir det spennende å se om spillerne har klart å nullstille seg fra sist og forhåpentligvis klarer de å tette igjen bakover på banen.

Etter at Pellegrini hadde forsøkt å spille inn en førsteellever i de siste oppkjøringskampene var det noe overraskende at han valgte å starte med Michail Antonio mens Pablo Fornals satt på innbytterbenken. Fornals kom inn for nettopp Antonio ved pause uten at det gjorde noen stor forskjell i den kampen.

Mange West Ham-fans ytrer på diverse sosiale media at Arhur Masuaku bør få starte på venstre backplass mot Brighton på bekostning av Aaron Cresswell. Om Pellegrini er enig i at Masuaku fortjener en startplass får vi først svar på en time før kampstart lørdag.

Jack Wilshere gikk ut etter en snau times spill sist etter at han hadde fått seg noen småsmeller. Han er imidlertid spilleklar igjen denne helgen. Etter en imponerende pre-season vil det være overraskende om Wilshere ikke får starte igjen nå, selv om Robert Snodgrass var en av få som får i nærheten av godkjent sist.

På skadelista finner vi fremdeles kaptein Mark Noble, men han forventes å være i full trening igjen neste uke. I tillegg til Noble er det litt usikkerhet knyttet til om Felipe Anderson og Sebastien Haller er klare for kamp lørdag. Begge de to fikk noen smeller sist og vil bli testet på kampdag. Dersom Haller ikke kan spille blir det spennende å se om Pellegrini velger å starte med den nye sveitseren Ajeti eller om han går for Chicharito.

For å komme «på sporet» igjen er det viktig at West Ham får med seg et resultat fra denne kampen. Det blir selvsagt ikke enkelt, spesielt med tanke på Brightons storseier sist og nå skal de hylles av egne fans i sesongens første hjemmekamp. West Ham bør likevel få med seg noe ettersom de, på papiret, har en betydelig bedre spillertropp enn lørdagens motstander. Vi krysser fingrene for at The Hammers kan reise tilbake til London lørdag kveld med poeng i bagen. Come on you Irons!!!

Kommentarer

  1. Petter Ulriksen
    Petter Ulriksen

    Herlig lesning! Alltid godt å få med seg denne på en kamp dag. Tusen takk Mats!

Legg igjen en kommentar