18. mai: AZ – West Ham

AFAS Stadion 18. mai kl. 21.00, UEFA Europa Conference League, semifinale 2. kamp: AZ Alkmaar – West Ham United

Så skal det avgjøres om West Ham går ett steg lenger i Europa enn forrige sesong. For ett år siden ble det exit i semifinalen av Europaligaen mot Eintracht Frankfurt som for øvrig senere sto igjen som vinnere av den gjeve cupen. Som mot Frankfurt er det bortekamp i andre kamp også denne gang for West Ham. Med 2-1 fra første kamp i London er det helt åpent hvem som går til finalen av AZ Alkmaar og West Ham.

Siden første møte med West Ham har AZ spilt hjemmekamp i serien mot Emmen som er et av de svakere lagene i nederlandsk Eredivisie. Den kampen gikk AZ seirende ut av med 5-1 etter at de ledet hele 5-0 til pause. I motsetning til West Ham stilte AZ med sitt beste mannskap i seriekampen på søndag. Fire spillere ble riktignok byttet ut etter en drøy times spill, men det er interessant at de to klubbenes managere valgte helt ulik taktikk mellom de to semifinalene.

Forrige torsdag var den ungarske venstrebacken Milos Kerkez utestengt for AZ, men han er tilgjengelig for spill nå. I tillegg er både den svenske spissen Jesper Karlsson og den offensive midtbanespilleren Dani de Wit tilbake fra skade. Lagets kaptein Bruno Martins Indi og keeperen Sem Westerveld er fortsatt skadet og står over igjen.

Som vi kunne se på London Stadium er AZ et godt lag uten de helt store enkeltstjernene. Både Jordy Clasie og målscorer sist Tijani Reijnders var gode, spesielt i første omgang. I tillegg er danske Jens Odgaard og den greske spissen Pavlidis spillere å følge litt ekstra med på da de er klubbens toppscorere denne sesongen. Veterankeeperen Matt Ryan er muligens klubbens svake punkt og han viste i første møte med West Ham at han har utfordringer, spesielt i feltarbeidet.

David Moyes valgte i kampen mot Brentford på søndag å spare alle spillerne fra forrige torsdag, bortsett fra Nayef Aguerd og Tomas Soucek. Det var likevel mange gode spillere på banen for West Ham, og ikke minst spillere som hadde noe å bevise for å kunne ta en plass på banen når manageren skal velge blant de han mener er best. Det var derfor noe overraskende å se at det ikke var mer innsats og vilje fra for eksempel Lanzini, Fornals og Cornet. Begge de to sistnevnte er langt unna sitt toppnivå.

Michail Antonio, som scoret 2-1 målet forrige torsdag, fikk seg en smell mot slutten av den kampen og var ikke i troppen som møtte Brentford. Nå er imidlertid kraftspissen tilbake i troppen og han starter trolig på topp for bortelaget. En annen gledelig nyhet er at Vladimir Coufal også er tilbake i troppen. Han har vært ute med hamstring-problemer etter kampen mot Manchester City i starten av mai, men skal nå være kampklar. Det er heller ikke rapportert om nye skader etter Brentford-kampen, noe som betyr at Gianluca Scamacca er den eneste som ikke er tilgjengelig på torsdag.

Det blir mest sannsynlig ikke noen store endringer i West Hams startoppstilling siden forrige møte med AZ, men Coufal kan komme inn på høyresiden i forsvaret. Nå har Thilo Kehrer spilt godt, både i den posisjonen og som stopper, den siste måneden så det vil være litt synd om han må vike plassen, men Coufal var også meget god i den perioden hvor han pådro seg skaden så vi vil tro Moyes svært gjerne ønsker seg han på banen her.

Vladimir Coufal feared latest West Ham surrender before rousing Arsenal  fightback: 'I was afraid' | OneFootball

Nayef Aguerd har vært strålende i mange kamper denne våren. Mot Brentford virket han, i likhet med resten av laget, ikke å være 100% påskrudd og det er i noen sosiale medier vært pekt på at duoen Aguerd/Zouma har flere innslupne mål i snitt denne sesongen enn Ogbonna/Zouma. Vi er likevel rimelig sikret på at Moyes her vil velge å bruke Zouma sammen med Aguerd. Det betyr i såfall at forventet startoppstilling torsdag kveld i Nederland vil være: Areola – Coufal, Zouma, Aguerd, Cresswell – Rice, Soucek – Bowen, Paqueta, Benrahma – Antonio.

Dette blir utrolig spennende. West Ham har altså muligheten til å nå sin første finale i Europa på 47 år. Vi krysser fingrene for at det blir den festen vi håper det blir i Nederland torsdag kveld. Lykke til alle Hammers der ute – i kveld er det ikke noen annet antrekk enn West Hams farger som gjelder. Com eon you Irons!

Legg igjen en kommentar