19/2: Tottenham – West Ham

Tottenham Hotspur Stadium 19. februar kl. 17.30: Tottenham Hotspur – West Ham United

Ny serierunde og nytt London-derby for West Ham. Denne gangen tar David Moyes & co den korte turen til Tottenham Hotspur Stadium søndag ettermiddag. Sist sesong endte tilsvarende møte med 3-1 seier til hjemmelaget etter at Kurt Zouma først var uheldig å sette ballen i eget nett. Said Benrahma scoret West Hams mål i kampen. Kampen på London Stadium i høst endte 1-1 og det var nok en gang et selvmål fra West Ham, denne gang ved Thilo Kehrer, som ga Tottenham ledelsen. Heldigvis utlignet Tomas Soucek tidlig i andre omgang og det var West Ham som var nærmest seieren med noen store sjanser mot slutten av kampen.

Tottenham har hatt en variabel sesong så langt og resultatene har den siste tiden skiftet fra seier mot Manchester City den ene uka til stortap mot Leicester (1-4) den neste. Antonio Conte er utvilsomt en dyktig manager, men om han klarer å få Tottenham inn blant topp 4 denne sesongen gjenstår å se. De spilte for øvrig 8-delsfinale i Champions League denne uka hvor det ble 0-1 tap borte mot Milan. Sjansene for å avansere til kvartfinalen er defivitivt tilstede foran returoppgjøret på hjemmebane 8. mars.

Den vanligvis så solide sisteskansen Hugo Lloris har gjort noen tabber denne sesongen som har kostet klubben poeng. Det er mulig at den lange VM-turneringen hvor hans Frankrike gikk helt til finalen har gått utover spillet for klubblaget. Nå er Lloris også skadet og erstattes en periode fremover av den tidligere Southampton-keeperen Fraser Forster. Det er utvilsomt en betydelig svekkelse for Spurs.

I forsvaret stoler Conte stort sett på Dier, Romero og Llenglet. Romero er en god midtstopper som ble verdensmester med Argentina, men han mister lett hodet og pådrar seg mange kort. På kantene har de Emerson Royal på høyresiden og Ivan Perisic på venstre. Sentralt på midtbanen er en av Contes favoritter Bentancur skadet mens danske Pierre-Emile Høibjerg måtte stå over mot Milan på grunn av karantene, men er tilbake igjen nå. Unggutten Sarr imponerte mot Milan mens hans makker i den kampen var Oliver. Helt på topp får stort sett Kane, Son og Kulusevski tillit mens Richarlison har slitt med mye skader etter overgangen fra Everton.

Foruten nevnte Lloris og Bentancur er også Yves Bissouma og Ryan Sessegnon ute med skade mens manager Antonio Conte ikke vil befinne seg på sidelinja grunnet en operasjon.

West Ham kommer nå sist fra seier mot Everton og uavgjort mot Newcastle og Chelsea. Det har vært spillemessig bedring de siste kampene, selv om Chelsea fikk ha mye ball sist helg. En stor strek i regninga mot Chelsea var at både Lucas Paqueta og Nayef Aguerd måtte ut med skade. Nå sier Moyes på pressekonferansen før Tottenham-kampen at Paqueta er uaktuell mens Aguerd kan bli spilleklar. Med Kurt Zouma allerede ute og Craig Dawson ikke lenger er en del av spillertroppen er det en litt småkritisk at Aguerd blir spilleklar.

Trivela Sports Management - Player agency - Player Agents (Gallery) |  Transfermarkt

Declan Rice spilte visstnok med sykdom mot Chelsea sist. Hvem kunne tro det der han dominerte midtbanen mot en av VMs beste spillere, Enzo Fernandez. Tomas Soucek kom inn tidlig i kampen da Paqueta ble skadet og gjorde en god jobb. Mange ønsker å se Flynn Downes i stedet for Soucek, men tsjekkeren er utvilsomt en av Moyes’ favoritter så han vil høyst sannsynlig starte på søndag.

En av de som var best mot Chelsea var Emerson på venstrekanten. Ikke bare scoret han West Hams mål, men han var god både defensivt og offensivt gjennom hele kampen. I øyeblikket er Aaron Cresswell ganske langt unna å ta tilbake den plassen på laget. På den andre siden har Vladimir Coufal vist de siste kampene at han har mye å bidra med når han er i form, noe han definitivt har vært de siste kampene.

Gianluca Scamacca har vært ute med en kneskade, men er tilbake i trening. Ifølge Moyes blir det i beste fall noen spilleminutter på Scamacca mot Spurs ettersom han har vært ute en del uker, men at han kan være et bra alternativ å eventuelt kaste inn fra benken på slutten av kampen er det ingen tvil om. Danny Ings er også spilleklar, men basert på det vi har sett de siste kampene er det mest sannsynlig at Michail Antonio vil være den som starter helt på topp søndag.

Maxwell Cornet er på vei tilbake fra skade, men det er nok ennå noen uker før vi vil kunne ha håp om å se han på banen for førstelaget.

Det har vært noen minneverdige oppgjør disse lagene imellom de siste årene, men 3-3 kampen for to sesonger siden er nok den som rager høyest da Tottenham ledet 3-0 til det gjensto under 10 minutter og Manuel Lanzini fikk tidenes drømmetreff på overtid. Nå er det ny kamp og mens West Ham kjemper i bunnen av tabellen er Tottenham med i kampen om Champions League plass neste sesong. Vi krysser fingrene for at det blir en fin dag å være bortesupporter i nord-London søndag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar