2. apr: West Ham – Southampton

London Stadium 2. april kl. 15.00: West Ham United – Southampton

Etter en to ukers spillepause på grunn av landskamper er det klart for en svært hektisk april-måned hvor West Ham skal spille ikke mindre enn syv kamper. Den første er en utrolig viktig hjemmekamp mot Southampton som før søndagens kamp er eneste klubb som befinner seg bak West Ham på Premier League tabellen. Klubbene møttes til omvendt møte i oktober og den gang endte det 1-1 etter at Declan Rice hadde utlignet for West Ham i andre omgang.

Southampton har hatt en svak sesong og har allerede rukket å skifte manager to ganger. Ralph Hassenhuttl fikk sparken i november etter å ha ledet klubben i nesten fire år. Han ble erstattet av Lutons suksess-manager Nathan Jones. Tiden til Jones på sørkysten ble kortvarig og han ble etter hvert erstattet av assistent-manager Ruben Selles som skal lede klubben ut sesongen.

Før søndagens kamp er Southampton sist på tabellen med 23 poeng, men det er fem poeng opp til Wolves på 13. plass. Forrige serierunde snudde de 1-3 til 3-3 hjemme mot Tottenham og klubbens beste spiller, og kaptein, James Ward-Prowse har vist storform og en presis frisparkfot denne våren.

Foran møtet med West Ham er klubbens toppscorer Che Adams ute med skade. I tillegg har den viktige stopperen Mohamed Salisu litt sykdomsproblemer og er usikker, mens Armel Bella-Kotchap, Valentino Livramento og Juan Larios (alle forsvarsspillere) sliter med skader og er ute.

West Ham er ubeseiret hjemme på London Stadium i 2023. I ligaen har det blitt to seire og to uavgjorte. Siste kamp før landskamp-pausen ble det 1-1 mot Aston Villa i en kamp hvor Rice & co burde sittet igjen med tre poeng.

David Moyes er fornøyd med at spillere som Michail Antonio og Lukasz Fabianski er tilbake fra sine skader. Landskampene gjorde imidlertid at Gianluca Scamacca og Nayef Aguerd fikk noen småsmeller og må testes nærmere kampstart. Spesielt sistnevnte er det viktig for Moyes at blir kampklar. I tillegg har Emerson slitt med sykdom, men han rekker forhåpentligvis å bli 100% frisk i tide til søndagens kamp.

West Ham's Emerson opens up on Lucas Paqueta, Brazil, 2022 World Cup and  Udinese clash - football.london

Selv om Fabianski er tilbake i trening vil mest sannsynlig Areola fortsette mellom stengene også mot Southampton. Det er ellers veldig gledelig at Vladimir Coufal er tilbake fra sin skade og spilte begge Tsjekkias landskamper forrige uke. I midtforsvaret vil vi se Kurt Zouma og forhåpentligvis rekker både Aguerd og Emerson å bli klare i tide til søndag kl 15.

Declan Rice har tilbakelagt to veldig solide landskamper og mot Italia var han også på scoringslista. Forhåpentligvis vil han dra nytte av de gode opplevelsene når han nå ikler seg West Ham-drakta igjen. Med seg på midten får Rice trolig Soucek og Paqueta mens Bowen og Benrahma mest sannsynlig starter i de offensive kantrollene. Helt på topp er det grunn til å tro at Danny Ings starter ettersom Antonio nylig er tilbake fra et lite skadeavbrekk.

Etter denne kampen er det kun to hviledager før det er ny hjemmekamp for West Ham. Onsdag kommer Newcastle på besøk i den utsatte kampen fra november (da dronningen døde). Det hadde vært veldig moro om det kunne bli tre poeng og økt selvtillit på søndag slik at starten på den tøffe april-måneden blir god. Dette blir nesten litt for spennende. Lykke til alle Scandinavian Hammers! Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar