2. nov: West Ham – Newcastle

London Stadium 2. november kl. 16.00: West Ham United – Newcastle United

November innledes med ny hjemmekamp for West Ham da Newcastle er gjester lørdag ettermiddag. Forrige sesong vant West Ham begge kampene mot Newcastle. På London Stadium ble det 2-0 etter scoringer av Rice og Noble mens Chicharito (2) og Felipe Anderson scoret målene i den kruttsterke 3-0 seieren på St James Park. Klubbene møttes for øvrig også i Asia i sommer da Newcastle vant 1-0 etter at Muto scoret kampens eneste mål.

Newcastle måtte hente en ny manager i sommer etter at Rafa Benitez ikke ønsket å forlenge med klubben. Det var blandede følelser blant fansen da klubben valgte å satse på Steve Bruce som klubbens nye manager. Bruce har en managerfortid hos blant annet Sunderland som er Newcastles argeste naborival og han har ikke hatt de helt store resultatene å vise til i de siste managerperiodene sine.

I sommerens overgangsvindu var ikke Newcastle blant de mest ivrige, men de hentet den spennende brasilianske spissen Joelinton fra Hoffenheim for 40 mill pund. Joelinton har ennå til gode å bli den storscoreren som klubbens supportere håpet på, men han er et uromoment der han kjemper på som klubbens eneste spiss på banen. Andre nykommere i sommer var den kjappe kantspilleren Allan Saint-Maximum som kom fra Nice, den svenske stopperen Emil Krafth fra franske Amiens, den spennende backen Jetro Willems fra Eintracht Frankfurt og Andy Carroll som ikke fikk fornyet kontrakt med West Ham.

Etter ti serierunder ligger Newcastle på 17. plass med 9 poeng. De var nær å ta tre poeng sist helg da de lenge ledet 1-0 mot Wolves, men de måtte se bortelaget utligne på slutten av oppgjøret. På bortebane har «The Magpies» faktisk vært brukbare og den beste prestasjonen så langt er 1-0 seieren mot Tottenham. Siste bortekamp endte med 0-1 tap mot Chelsea.

Spillere som har imponert i høst er de unge brødrene Longstaff hvor den yngste av dem, Matt, ble matchvinner i 1-0 seieren mot Manchester United på St James Park. Storebror Shaun Longstaff som fikk sitt gjennombrudd forrige sesong pådro seg direkte rødt kort mot Wolves sist og er utestengt denne helgen.

På skadelista til Newcastle finner vi backen Florian Lejeune samt midtbanespillerne Jack Colback og Jakob Murphy. I tillegg virker det som både den sveitsiske stopperen Fabian Schar og kantspilleren Matt Ritchie sliter med å bli kampklare. Andy Carroll har slitt med en liten strekkskade de siste ukene, men han kan rekke kampen mot klubben han har tjent de siste 6 sesongene.

West Ham skuffet med bare ett poeng mot Sheffield United forrige helg. Manuel Pellegrini hadde gjort hele fem endringer etter tapet mot Everton, men fikk ikke fullt den responsen han håpet på. Målscorer for dagen, Robert Snodgrass, ble kåret til banens beste og bidro sterkt med løpsstyrke og innsats.

Etter en lovende sesongstart har det buttet for West Ham den siste tiden. På en veldig jevn tabell ligger Noble & co på 10. plass med 13 poeng, men det er kun 3 poeng opp til 5. plass og 3 poeng ned til 16. plass.

De som var satt ut av laget sist var Ogbonna, Fredericks, Lanzini, Fornals og Masuaku. Sistnevnte var ventet å måtte vike for Cresswell som hadde slitt med en liten skade de siste ukene og Lanzini / Fornals har ikke vist seg fra sin beste side den siste tiden så det var heller ikke helt uventet at de måtte vike plassen. At Fredericks og Ogbonna ble satt ut til fordel for Zabaleta og Balbuena var mer overraskende. Snodgrass kom som nevnt inn og gjorde en god kamp mens Yarmolenko har hatt bedre kamper tidligere i høst.

Hvordan Pellegrini vil komponere laget denne lørdagen er nærmest umulig å spå. Flere etterlyser å endre offensivt system til to spisser der Haller vil få selskap av Ajeti. Noe av problemet de siste kampene har utvilsomt vært at Haller har blitt for ensom på topp og da kommer heller ikke franskmannen til sin rett. Felipe Anderson har heller ikke vært på topp den siste tiden, men brasilianeren har det spesielle som kan være nok til å avgjøre en kamp på egenhånd. Uansett blir det spennende å se hvilke elleve som løper ut på London Stadium i claret & blue lørdag kl 16.00 norsk tid.

De som ikke er aktuelle for spill lørdag er Fabianski, Reid, Antonio og Wilshere. Winston Reid spilte en time for U23-laget tidligere denne uka og nærmer seg førstelagsspill. Jack Wilshere har dessverre pådratt seg en liten skade mens Michail Antonio er på vei tilbake og han kan være spilleklar om tre uker.

Dette er utvilsomt en viktig kamp. Dersom West Ham skal være med å kjempe på øvre halvdel av tabellen bør Newcastle beseires i London. Forhåpentligvis vil forrige sesongs resultat kunne gjentas og da vil vi i såfall få en fin lørdagskveld alle sammen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar