21/8: West Ham – Brighton

London Stadium 21. august kl. 15.00: West Ham United – Brighton & Hove Albion

Søndag er det ny hjemmekamp for West Ham, denne gang mot Brighton i Premier League. Av en eller annen grunn har West Ham ennå til gode å beseire sørkyst-laget i Premier League og vi må tilbake til 6-0 seieren i Championship april 2012 for å finne siste innbyrdes West Ham-seier. Den gang scoret Ricardo Vaz Te hat-trick for hjemmelaget. Forrige sesong endte tilsvarende møte 1-1 da Neal Maupay utlignet i siste spilleminutt etter at Tomas Soucek hadde gitt West Ham ledelsen i første omgang.

Brighton gjorde sin beste sesong i Premier League noensinne forrige sesong da de endte på 9. plass. De har også åpnet inneværende sesong bra og står med 4 poeng etter å ha beseiret Manchester United på bortebane og spilt 0-0 mot Newcastle på eget gress.

Graham Potter har gjort en meget god jobb som manager for Brighton og han skal ha mye av æren for den gode sesongen de gjennomførte sist. Denne sommeren har de mistet to nøkkelspillere da Yves Bissouma gikk ttil Tottenham mens forrige sesongs sensasjonsmann Marc Cucurella er blitt solgt til Chelsea. I tillegg har veteranstopperen Shane Duffy blitt utlånt til Fulham.

Nye spillere på AMEX Stadium foran denne sesongen er angrepsspillerne Julio Enciso fra Libertad i Paraguay og Simon Adingra fra danske Nordskjælland. I tillegg har forsvarsspilleren Levi Colwill kommet fra Chelsea og Pervis Estupinan fra Villareal. Sistnevnte er tenkt å erstatte Cucurella på venstrebacken. Han signerte så seint som denne uka og han kan være aktuell for spill allerede mot West Ham på søndag. Potter bekrefter at Estipunan vil være i troppen.

Midtbanespilleren Pascal Gross har scoret begge målene som Brighton så langt har bokført denne sesongen. Begge kom som kjent i åpningskampen på Old Trafford. En annen spiller som kan få en fin sesong er den rutinerte spissen Danny Welbeck. Welbeck har slitt mye med skader de siste sesongene, men så langt har han vært god som spiss for et Brighton-lag som tradisjonelt har slitt med å score mål. Kanskje kan Welbeck finne tilbake til formen han hadde som Manchester United-spiller for en del sesonger siden?

Det er ingen store skadeproblemer å melde om fra Brighton-troppen og den eneste som vil være utilgjengelig er den polske midtbanespilleren Jakub Moder som har vært igjennom en operasjon i kneet.

Etter to strake tap i ligaåpningen klarte West Ham å sikre sesongens første seier i Europa Conference League mot Viborg på torsdag. Det ble 3-1 seier til slutt etter scoringer av Scamacca, Bowen og Antonio. I tillegg fikk mange spillere verdifull kamptrening som Areola, Ogbonna, Harrison Ashby, Conor Coventry og ikke minst Maxwell Cornet. Sistnevnte gjorde forøvrig et strålende forarbeid til Scamaccas fine scoring.

Mot Viborg fikk også West Hams nye forsvarsspiller Thilo Kehrer sin debut da han kom inn for Ogbonna midtveis i andre omgang. Kehrer viste at han er en klassespiller og kanskje vil vi få se han fra start allerede mot Brighton.

Declan Rice og Aaron Cresswell måtte stå over mot Viborg da de sonet karantene i europacup. De to er spilleklare i Premier League og begge vil mest sannsynlig starte på søndag. Det er selvsagt spesielt viktig at kaptein Rice er tilbake sentralt for West Ham.

West Ham star Declan Rice names Liverpool midfielder as toughest opponent -  Latest UK News

Said Benrahma var West Hams beste mot Nottingham Forest forrige helg og han satt på benken fra start mot Viborg sammen med blant andre Kurt Zouma, Pablo Fornals og Michail Antonio. Av disse vil definitivt Zouma være tilbake i startoppstillingen mot Brighton mens de to øvrige selvsagt også er veldig aktuelle til det.

På skadelista har David Moyes fortsatt Nayef Aguerd som trener seg tilbake etter ankeloperasjonen og Craig Dawson. Sistnevnte er ikke langt unna å bli klar igjen. Når Angelo Ogbonna kun har spilt 65 minutter med førstelagsfotball denne sesongen og Ben Johnson slet litt mot Forest sist så kan det ligge til rette for at Kehrer får stopperplassen ved siden av Zouma på søndag.

Det blir spennende å se hvordan Moyes komponerer startoppstillingen på søndag, men et tips kan være: Fabianski – Coufal, Zouma, Kehrer, Cresswell – Rice, Soucek – Bowen, Benrahma, Cornet – Scamacca. Her er det selvsagt mange usikkerhetspunkter hvor Johnson, Fornals, Lanzini og Antonio selvsagt like godt kan være blant de elleve som løper ut på London Stadium søndag ettermiddag.

Vi krysser fingrene for at poengfangsten starter for West Ham denne søndagen og at den begredelige statistikken mot nettopp Brighton kan bli brutt. Come on you Irons!

 

Kommentarer

  1. Anders M. Mamen

    Takk for en fin analyse, Mats!

Legg igjen en kommentar