22. juli: Man Utd – West Ham, forhåndsomtale

Old Trafford 22. juli kl. 19.00: Manchester United – West Ham United

Sesongens siste bortekamp for West Ham spilles på Old Trafford onsdag kveld. David Moyes og resten av troppen reiser til Manchester i visshet om at de i praksis er sikret ny Premier League-kontrakt, selv om de teoretisk fortsatt kan rykke ned. Vi skal ikke dvele med hva som eventuelt skal skje for at West Ham skal kunne rykke ned, men det må to stortap i de to siste serierundene til for at det skal skje og mulighetene for et slikt scenarie er svært små. Forrige sesongs møte på Old Trafford endte med 2-1 seier til hjemmelaget etter at de fikk to straffespark og Paul Pogba scoret på begge to. West Ham utlignet etter scoring av Felipe Anderson og dominerte banespillet den gang, men dessverre ble alle poengene igjen i nord-England. Møtet mellom de to klubbene på London Stadium i høst endte med 2-0 seier til West Ham etter scoringer av Andrey Yarmolenko og et fantastisk frispark-mål av Aaron Cresswell.

Manchester United har hatt en varierende sesong, men de har tidvis imponert etter at Premier League kom i gang igjen i juni. De kjemper om en av neste sesongs plasser i Champions League og i kamp med Leicester og Chelsea blir det ikke avgjort før i siste serierunde hvilket av de tre lagene som tar hhv 3. og 4. plassen på tabellen. Før onsdagens kamp ligger de røde fra Manchester på 5. plass kun ett poeng bak Chelsea og a poeng med Leicester (Leicester har riktignok spilt en kamp mer enn de to andre). Dette viser viktigheten av onsdagens kamp for dem.

Sist søndag ble det exit i FA cupen for «The Red Devils» etter 1-3 tap mot Chelsea på Wembley. Det ble en mørk dag på jobben for keeper David De Gea som burde tatt to av scoringene. Det spekuleres nå i om De Gea vil måtte overlate plassen til Sergio Romero, men Solskjær har tidligere vist at han ikke lar enkeltkamper være avgjørende for laguttaket og mest sannsynlig fortsetter De Gea mellom stengene også mot West Ham.

Etter at FA cupen ikke lenger er oppnåelig for Manchester United er plass blant de fire beste i ligaen og årets Europa League de eneste gjenstående mulighetene til suksess. Om de skulle havne utenfor «Topp 4» nå vil det bli å anse som en liten katastrofe og presset på spillerne er stort i innspurten.

Flere spillere har stått frem for Manchester United denne sesongen og både Markus Rashford og Anthony Martial har scoret mange mål. I tillegg har det nye stjerneskuddet Mason Greenwood slått igjennom og spilt seg inn i førsteelleveren for alvor nå etter restarten av ligaen. Den viktigste spilleren bak suksessen denne våren og sommeren har likevel vært Bruno Fernandes som ble hentet til klubben i januar. Han har stått frem som en lederskikkelse på midtbanen som klubben har savnet i lang tid. Fernandes scorer mål, spiller frem sine medspillere og legger ned en stor jobb overalt på banen. Portugiseren er en spiller West Ham må stoppe på onsdag og det kan bli litt av en duell mellom han og Declan Rice på midten.

Mot Chelsea i cupen på søndag måtte stopperen Eric Bailly forlate banen rett før pause med hodeskade etter å ha kollidert med en medspiller. Bailly er ikke spilleklar mot West Ham. I tillegg er den unge forsvarsspilleren Axel Tuanzebe ute. Luke Shaw har stått over de to siste kampene, men skal være spilleklar igjen denne gangen.

West Ham har imponert den siste tiden og med 4-0 mot Norwich og 3-1 mot Watford i de to siste kampene er plassen i Premier League så godt som sikret. Aston Villa slo Arsenal tirsdag kveld og ligger sammen med Watford tre poeng bak West Ham. Begge disse lagene har imidlertid en betydelig svakere målforskjell enn Moyes’ mannskap og skal ikke kunne passere West Ham på tabellen.

Flere spillere har imponert for West Ham den siste tiden. Michail Antonio er Premier Leagues mestscorende etter at fotballen kom i gang igjen i juni. Jarrod Bowen har plaget motstandernes forsvar med fart og teknikk. Bowen har også flere målgivende pasninger. I tillegg har den sentrale midtbanen med Declan Rice og Tomas Soucek vært bunnsolide. I siste kamp mot Watford kom også begge de to på scoringslista med fantastiske scoringer. Ettersom West Ham har opsjon på å kjøpe Soucek dersom plassen i Premier League ble sikret går ryktene på at den opsjonen allerede er benyttet og at bekreftelsen kommer om kort tid. Declan Rice spiller vanligvis spesielt godt mot lagene øverst på tabellen og vi gleder oss til å se begge disse to mot Fernandes og Pogba på onsdag.

En som ikke alltid får mye oppmerksomhet, men som har imponert stort den siste tiden, er stopper Angelo Ogbonna. Mot Watford sist og vant han alt av dueller og var banens beste spiller. I sin femte sesong i klubben er Ogbonna i ferd med å gjøre sin beste i West Ham-trøya. I forsvaret for øvrig var Ryan Fredericks ute med skade sist og ble erstattet med Ben Johnson. Til tross for litt nervøs opptreden innledningsvis klarte unge Johnson seg veldig bra og det er ventet at han også starter på onsdag.

Felipe Anderson var tilbake i troppen sist og de eneste som ikke var 100% friske nok til å spille da var Robert Snodgrass og Ryan Fredericks. Det er ventet at de to sistnevnte heller ikke blir å finne i troppen på Old Trafford, og at Moyes velger å starte med de samme elleve som sist. Det betyr i såfall at Sebastien Haller igjen starter på benken. Haller har vært svært nær scoring i sine innhopp mot både Watford og Burnley, men han står fortsatt uten scoring etter restarten. Mot Watford sist var det kun en fantastisk redning av Ben Foster som hindret Haller i å komme på scoringslista og vi unner han et mål før sesongslutt.

Det er første gang på lang tid West Ham-spillerne kan ta fatt på en kamp uten altfor høye skuldre og forhåpentligvis vil det slå positivt ut. Det blir utvilsomt en vanskelig kamp da Manchester United har mange formsterke offensive spillere. Det er likevel ikke umulig å ta poeng her og det hadde vært morsomt om West Ham kunne ta poeng, både for egen klatring på tabellen, men også for å gjøre sesonginnspurten til Manchester United ekstra krevende. Vi krysser fingrene for at West Ham får med seg et godt resultat tilbake til London onsdag kveld. Come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar