22. sep: West Ham – Man Utd

London Stadium 22. september kl. 15.00: West Ham United – Manchester United

Søndag tar West Ham imot Manchester United til sjette serierunde og sesongens tredje hjemmekamp. Forrige sesongs møte på London Stadium ble et fyrverkeri av en forestilling fra West Ham. 3-1 ble sluttresultatet etter at Felipe Anderson scoret det første og Marko Arnautovic det siste. Det andre målet til West Ham var et skudd som gikk via Victor Lindelof og ble registrert som selvmål. Møtet mellom de to klubbene i Manchester endte 2-1 til hjemmelaget i en kamp hvor West Ham var best spillemessig, men hvor Man United scoret på to straffespark.

Manchester United har hatt en varierende sesongstart denne høsten. Etter å ha banket Chelsea hele 4-0 i ligaåpningen har det etter hvert blitt tyngre med tap blant annet hjemme mot Crystal Palace. Sist helg ble det seier 1-0 mot Leicester på Old Trafford etter straffescoring av Marcus Rashford. Torsdag denne uka spilte de første kamp i årets Europa League og Ole Gunnar Solskjær valgte da å spare mange av de som vanligvis er i startelleveren. Selv om de hadde mange sjanser i den kampen kom seiersmålet først langt ut i andre omgang ved unggutten Mason Greenwood.

Foran denne sesongen hentet Manchester United den lovende høyrebacken Aaron Van Bissaka fra Crystal Palace, den engelske landslagsstopperen Harry Maguire og den hurtige kantspilleren Daniel James fra Swansea. Mange supportere av «de røde djevlene» hadde nok ønsket seg flere nye inn, men Solskjær måtte til slutt nøye seg med disse tre. I tillegg har de solgt Romelu Lukaku til Inter og Darmian til Parma, mens både Alexis Sanches (Inter) og Chris Smalling (Roma) er gått på sesonglangt utlån.

De spillerne som har imponert mest i den røde trøya denne sesongen er Marcus Rashford og Daniel James. De står i spissen for ungt pågangsmot mens spillere som Matic og Mata har måttet innfinne seg med mye benketilværelse.

Det er noen skadeproblemer i Solskjærs tropp før helgens runde. Luke Shaw og Eric Bailly er definitivt ute mens både Paul Pogba, Anthony Martial og Daniel James er usikre. Av de tre sistnevnte er James den som ryktes å være nærmest kampklar.

West Ham var igjennom en tøff kamp mandag kveld borte mot Aston Villa. 0-0 i den kampen betød at klubben med 8 poeng ligger plassert på 8. plass. Det er for øvrig like mange poeng som søndagens motstander.

Etter et par landskamper for England hvor Declan Rice hadde fått varierte tilbakemeldinger viste han mandag, foran blant andre landslagssjef Gareth Southgate, at han er en fantastisk godt defensiv midtbanespiller. Andre spillere som utmerket seg spesielt positivt på mandag var Lukasz Fabianski og Issa Diop.

Arthur Masuaku pådro seg et rødt kort mot Villa som virket veldig billig. Han må likevel sone karantene for den hendelsen nå og det betyr med stor sannsynlighet at Aaron Cresswell går inn på venstre back.

Manuel Lanzini pådro seg en smell og er usikker før møte med Man United. Argentineren er viktig for West Ham og forhåpentligvis vil han passere den siste testen uten problemer. De offensive midtbaneposisjonene sist ble besatt av Yarmolenko og Anderson, i tillegg til Lanzini. Ingen av de to førstnevnte var spesielt heldige på mandag, men Felipe Anderson vil nok uansett starte på søndag. Dersom Lanzini må stå over vil det trolig stå mellom Yarmolenko, Fornals og Snodgrass om de to siste plassene.

De som definitivt er ute med skade er fremdeles Michail Antonio og Winston Reid. Reid vil trolig være tilbake på treningsfeltet igjen neste uke, men Antonio er nok ute til nyttårstider.

Dersom West Ham skal henge med på øvre halvdel av tabellen så er det viktig at flest mulig av hjemmekampene vinnes. Med tap mot Manchester City og seier mot Norwich hittil hadde det smakt godt med seier også på søndag. Manchester United er absolutt en klubb West Ham bør kunne slå på hjemmebane og forhåpentligvis får vi oppleve det for andre sesong på rad. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar