23. apr: B.mouth – West Ham

Vitality Stadium 23. april kl. 15.00: AFC Bournemouth – West Ham United

Etter to meget sterke hjemmekamper reiser Declan Rice & co til Englands sørkyst for å møte Bournemouth kun tre dager etter den fantastiske torsdagskvelden i London hvor avansementet til semifinalen i Europa Conference League ble sikret med festfotball og stor stemning på stadion. Bournemouth’s stadion tar ikke mer enn drøyt 11 000 tilskuere så det blir en stor kontrast til London Stadium med 62 000, men det bruker likevel å være godt trykk på Vitality hvor tribunene er tett på gressmatta.

West Ham og Bournemouth møttes på London Stadium i oktober og da var det West Ham som vant 2-0 scoringer av Kurt Zouma og Said Benrahma på straffespark. Før møtet denne søndagen er de to klubbene tabellnaboer med Bournemouth på 14. plass og West Ham på plassen bak med hhv 33 og 31 poeng.

Bournemouth startet sesongen ujevnt og gikk blant annet på et 0-9 tap mot Liverpool. Sesongåpningen, kombinert med litt uoverrensstemmelser, førte til at Scott Parker fikk sparken som manager. Parker ble erstattet av en annen tidligere West Ham-spiller, Gary O’Neil. Som hardtarbeidende midtbanespiller var O’Neil med på å spille West Ham opp i Premier League i 2012. Han har høstet mange lovord for jobben han har gjort med Bournemouth denne sesongen og mye tyder på at han, mot de fleste odds, klarer å styre klubben mot ny Premier League-kontrakt. Forrige helg tok de en meget sterk borteseier mot Tottenham og de har også beseiret Liverpool etter nyttår.

Toppscorer for Bournemouth denne sesongen er danske Philip Billing. Han har vært veldig god, spesielt etter nyttår. I tillegg er Dominic Solanke målfarlig og må passes godt på av Zouma & co på søndag. En annen spiller West Ham-forsvaret må se opp for er kantspilleren Marcus Tavernier. Keeperen Neto har også vært god og Darren Randolph som gikk fra West Ham til Bournemouth i januar har ennå til gode å få spilletid på Vitality.

Foran søndagens viktige Premier League-kamp er de to tidligere West Ham-spillerne Ryan Fredericks og Junior Stanislas ute med småskader. Midtbanespilleren Hamed Traore er også skadet, mens backen Matias Vina har klart å bli spilleklar etter at han fikk en smell i kampen mot Tottenham sist helg.

I West Ham-leiren er stemningen god etter forrige helgs imponerende opphenting mot Arsenal og den fantastiske hjemmekampen mot Gent på torsdag. Plutselig har det offensive spillet løsnet og mot Gent kunne det godt blitt enda flere mål til hjemmelaget med litt marginer i avgjørende situasjoner.

David Moyes valgte å stille tilnærmet toppet lag mot Gent til tross for at klubben fortsatt befinner seg utsatt til i Premier League. Han sparte riktignok enkelte nøkkelspillere som Rice, Antonio, Zouma, Bowen og Benrahma mot slutten da avansementet var sikret og disse er garantert klare for kamp igjen søndag ettermiddag.

Fra kampen mot Arsenal var Areola, Emerson og Aguerd inne på laget til fordel for Fabianski, Cresswell og Kehrer. Vi tror vel at Fabianski og Cresswell er tilbake i startoppstillingen på søndag, men at Aguerd fortsetter sammen med Zouma i midtforsvaret. Det vil være en overraskelse om det blir endringer på noen av de andre plassene på laget.

Lukasz Fabianski will not rush West Ham return | Shropshire Star

På skadelista til Moyes finner vi kun Scamacca som har gjennomgått en kneoperasjon. Angelo Ogbonna var suspendert i Conference League, men er tilgjengelig igjen nå.

Dette blir veldig spennende. Det er kun tre poeng ned til nedrykksplass for West Ham før denne kampen, men om det blir seier her vil det bli et solid pusterom før de syv siste seriekampene. Det er imidlertid en like viktig kamp for Bournemouth så dette blir definitivt en tøff oppgave for The Hammers. Vi krysser fingrene for at spillerne klarer å bygge videre på den gode trenden fra de to siste kampene og at de kan reise tilbake til øst-London med poeng søndag kveld. Come on you Irons!

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. :)

Legg igjen en kommentar