24/10: West Ham – Bournemouth

London Stadium 24. oktober kl. 21.00: West Ham United – Bournemouth

Etter to bortekamper i ligaen den siste uka tar West Ham imot Bournemouth mandag kveld på London Stadium. Sist de to klubbene møttes i ligakamp på samme arena vant West Ham 4-0 idet som var David Moyes sin come-back kamp som West Ham-manager 1. januar 2020. Mark Noble scoret to mål i den kampen mens Sebastien Haller og Felipe Anderson sto for de to andre. Etter den tid har Bournemouth spilt to sesonger i Championship og derfor har de ikke møtt hverandre.

Tidligere West Ham-profil Scott Parker ledet Bournemouth til Premier League forrige sesong, men en svak åpning på inneværende sesong medførte at sympatiske Parker fikk sparken allerede etter fire serierunder. Mange syntes det var urettferdig ettersom de hadde møtt sterk motstand som Manchester City, Arsenal og Liverpool i de fire første serierundene. Mye tyder imidlertid på at det var mer enn resultatene som lå bak avgjørelsen til eierne ettersom Parker hadde uttrykt høylytt misnøye med midlene han fikk til å forsterke spillerstallen i sommer. Da Parker måtte reise overtok en annen tidligere West Ham-spiller, Gary O’Neil managerjobben på midlertidig basis og han har gjort sakene sine meget bra så langt. Før tapet mot Southampton onsdag denne uka var han faktisk ubeseiret på seks kamper som manager i klubben. Foran helgens serierunde ligger Bournemouth på 12. plass med 13 poeng. Det er plassen foran West Ham.

De nye som kom i sommer var midtbanespillerne Marcus Tavernier fra Middlesbrouth og Joe Rothwell (Blackburn), keeperen Neto fra Barcelona, samt forsvarsspillerne Marcos Senesi (Feyenord) og Jack Stephens (lån fra Southampton). I tillegg skrev de kontrakt med Ryan Fredericks som ikke fikk forlenget med West Ham etter forrige sesong. Av disse så har Neto imponert i mål mens både Tavernier og Senesi har spilt seg inn på laget. De seneste kampene har også Fredericks spilt på høyrebacken og gjør, ikke uventet, en god jobb.

Den mest kjente spilleren som forlot Bournemouth etter fjorårssesongen var Gary Cahill som ikke forlenget kontrakten med klubben.

De mest profilerte spillerne hos Bournemouth i dag, foruten de nevnte nykommerne, er stopperen Chris Mepham, midtbanespillerne Jefferson Lerma og Philip Billing samt spissen Dominic Solanke. Sistnevnte har omsider også begynt å finne nettmaskene i Premier League og er en spiller West Hams stoppere må se virkelig opp for på mandag. I tillegg er tidligere West Ham-gutt Junior Stanislas fremdeles i troppen til The Cherries.

Manager O’Neil har ikke noen store skadeproblemer å hanskes med før møtet med West Ham. Det er som vanlig noen småsmeller etter en Premier League-kamp, men ikke noe som skal bety endringer i laguttaket. Lloyd Kelly og David Brooks har vært ute og er fortsatt ikke klare, men utenom de to er det ingen kjente skadefravær.

West Ham står fortsatt med 11 poeng før helgens runde etter at det ble et surt 0-1 tap mot Liverpool på onsdag. Det var en god bortekamp fra Moyes’ menn og med litt mer hell og dyktighet foran motstanderens mål kunne det blitt både ett og tre poeng med tilbake til London.

Declan Rice spilte en fantastisk kamp mot Liverpool og var banens beste. For første gang hadde han både Soucek og Downes med seg på midten og det fungerte meget bra. Flynn Downes imponerer hver gang han spiller førstelagsfotball for West Ham og han viste overhode ingen respekt for mer meritterte spillere på Liverpools midtbane.

West Ham given Declan Rice transfer warning amid Manchester United and  Chelsea links - football.london

Den som skuffet mest for West Ham mot Liverpool var nok Pablo Fornals. Han er tydelig ikke i form og det var da han ble byttet ut til fordel for Said Benrahma at West Ham for alvor begynte å trykke til mot Liverpools mål i andre omgang. Jarrod Bowen gjorde mye bra, selv om han på en måte ble «syndebukk» da han misset straffesparket i første omgang. Gianluca Scamacca har hatt bedre dager på jobben enn sist onsdag, men han viser igjen at han er en håndfull og vel så det for de fleste stopperne i Premier League. Ingen lag i Premier League har produsert like mange målsjanser som West Ham de tre siste kampene og når det først løsner i målprotokollen kan det blir virkelig morsomt å være West Ham-supporter.

Lucas Paqueta måtte dessverre stå over mot Liverpool etter at han pådro seg en skulderskade mot Southampton sist søndag. Skaden ser ut til å holde Paqueta ute også de nærmeste kampene, men mye tyder på at det ikke blir så ille som støtteapparatet først fryktet. Craig Dawson har også stått over de to siste kampene etter å ha fått seg en smell i siste kampen mot Anderlecht, men han er på vei tilbake og kan bli å finne på banen allerede mot Bournemouth. Med Dawson tilbake vil vi mest sannsynlig få se Thilo Kehrer tilbake på høyre back.

En annen som er på vei tilbake fra skade er Maxwell Cornet. Han har vært ute ennå litt lengre enn Dawson, men også han kan rekke å bli kampklar til mandag. Den siste på skadelista da er Neyef Aguerd. Den marokkanske stopperen nærmer seg også førstelagsfotball. Han er fullt tilbake på treningsfeltet og vil trolig få kamper for West Ham før VM-pausen som starter etter helgen 12.-13. november.

Hjemme mot Bournemouth bør det absolutt bli poeng og helst seier, men vi vet at ingen kamper i Premier League er enkle og heller ikke denne. West Ham må være 100% påskrudd om det skal bli seier. Vi krysser fingrene for at det blir den tredje strake hjemmeseieren i ligaen mandag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar