24. aug: Watford – West Ham

Vicarage Road 24. august kl. 16.00: Watford – West Ham United

Lørdag spilles tredje serierunde og West Ham spiller bortekamp uten å måtte reise veldig langt. Watford holder til på den andre siden av hovedstaden hvor for øvrig West Ham reiste hjem med 4-1 seier i siste serierunde i mai. Kaptein Mark Noble sto for øvrig for to scoringer i nettopp den kampen og det er ekstra gledelig at Mr West Ham er tilbake i troppen nå etter å ha stått over sesongens to første seriekamper.

Watford gjorde en meget sterk sesong sist selv om tapet i siste serierunde mot West Ham medførte at de havnet på nedre halvdel av tabellen til slutt (11. plass). De lå trygt plassert på øvre halvdel stort sett hele sesongen, men FA-cup suksessen gikk nok til slutt til en viss grad utover ligakampene. Nå endte cupfinalen på Wembley til slutt med et braknederlag mot Manchester City (0-6), men likevel en sterk prestasjon av «The Hornets» å komme så langt i turneringen.

Manager Javi Garcia hentet ikke så mange spillere i sommer, men det er noen spennende signeringer klubben har gjort. Den solide stopperen Craig Dawson kom fra West Bromwich mens de brukte hele 27 mill pund på spissen Ismaila Sarr fra franske Rennes. På tampen av overgangsvinduet hentet de også kontraktsløse Danny Welbeck som har slitt med voldsomme skadeproblemer de siste årene mens han har vært Arsenal-spiller. Av spillere som forsvant var forsvareren Miguel Britos som var uten kontrakt etter forrige sesong.

Innledningen på denne sesongen har ikke vært bra for de gule og sorte. De har så langt to tap og 0-4 i målforskjell etter tap mot Brighton (0-3) og Everton (0-1). Klubbens kaptein Troy Deeney har vært en spiller West Ham-forsvaret har hatt problemer med tidligere, men denne gang slipper de å møte den sterke spissen ettersom han har gjennomgått en kneoperasjon og er satt ut av spill i flere uker fremover. Hvem som vil erstatte Deeney sammen med Deulofeu som spiss er ikke helt klart. Det kan være mulig vi får se den nye spissen Sarr for første gang eller så har Garcia også mulighet til å spille med Andre Gray. Foruten Deeney er det noe tvil om de to gode midtbanespillerne Roberto Pereyra og Abdolaye Doucoure blir spilleklare ettersom begge sliter med småskader.

West Ham fikk med seg ett poeng fra Brighton sist helg uten å imponere veldig. Chicharito scoret sesongens første mål, men dessverre utlignet hjemmelaget bare fire minutter senere og kampen ebbet ut med en scoring til hvert av lagene. Det er uansett bra å få med seg poeng fra en arena The Hammers ikke har hatt for vane å få noe godt resultat de siste årene.

Mot Brighton var både Felipe Anderson og Sebastien Haller ute med småskader. Nettopp disse to har vært sentrale brikker i Pellegrinis planer for West Hams offensive kraft denne sesongen og det var selvsagt uheldig at begge to måtte stå over allerede i andre serierunde. Det gledelige er imidlertid at begge disse to mest sannsynlig starter mot Watford på lørdag.

Kaptein Mark Noble har som nevnt vært ute med skade den siste måneden og har derfor gått glipp av de to første ligakampene. Nå er imidlertid veteranen klar igjen og det er forventet at han går inn i startoppstillingen på bekostning av Jack Wilshere. Sistnevnte har ikke imponert de to første serierundene, men han var veldig sentral i de siste oppkjøringskampene så forhåpentligvis er ikke hans toppform veldig langt unna.

Mot Brighton sist hadde Pellegrini valgt Angelo Ogbonna som stopperpartner til Issa Diop. Ogbonna hadde ikke sin beste dag på jobben, men om Pellegrini velger å ta inn Balbuena igjen nå på bekostning av Ogbonna er likevel tvilsomt. På venstreback var Masuaku tilbake sist og nærmest som vanlig var han ustabil defensivt, men kan bidra med mye offensiv kreativitet.

Med Anderson, Haller og Noble tilbake er det i øyeblikket kun Winston Reid som sliter med skade i West Ham-troppen. Det er nok mest spenning knyttet til laguttaket på midtbanen og om det blir satset på en eller to spisser. Med Anderson og Noble tilbake vil de trolig ta to av plassene mens Declan Rice og Manuel Lanzini nok også er selvskrevne i startoppstillingen. Pablo Fornals har ikke funnet seg helt til rette i Premier League ennå, men han må få tid på seg. Det kan derfor være duket for at Michail Antonio, Robert Snodgrass eller Andrey Yarmolenko starter på motsatt kant av Anderson. Så får vi se om det blir plass til både Haller og Chicharito fra start. Det hadde utvilsomt vært spennende å se om de to kunne dannet et fryktet spisspar for klubben.

Det er viktig for West Ham å få med seg et godt resultat fra dette oppgjøret før neste helgs hjemmekamp mot Norwich. I mellom de to kampene skal de også til Newport førstkommende tirsdag for å spille andre runde i ligacupen. Det drar seg til med et tett kampprogram med andre ord og det blir viktig å ha en bred og solid spillerstall. Vi krysser fingrene for at sesongens første West Ham-seier kommer på Vicarage Road lørdag ettermiddag. Come on you  Irons!

Kommentarer

  1. Petter Ulriksen
    Petter Ulriksen

    Jeg hadde spilt Balbuena hver dag, 8 dager i uken 13 måneder i året forran Ogbonna, så akkurat det skjønner jeg ikke hva Pellegrini tenker på!

    Men, som vanlig, da er kampdagen satt Mats, tusen takk for nok en perle av kampdaginformasjon!

Legg igjen en kommentar