25/2: West Ham – Nottingham

London Stadium 25. februar kl. 16.00: West Ham United – Nottingham Forest

Det er bare å innse at West Ham i øyeblikket er innblandet i nedrykksstriden i Premier League og lørdag spilles en viktig bunnkamp da Nottingham Forest gjester London Stadium. Møtet mellom de to i august endte med 1-0 seier til Forest i det som var deres første hjemmekamp i Premier League på 23 år.

Nottingham har etter en tung start på sesongen karret til seg nok poeng til å innta en plass over nedrykksstreken, 13. plass i øyeblikket. De er imidlertid ikke mer enn 5 poeng foran West Ham som i øyeblikket ligger på 18. plass.

Manager Steve Cooper og klubbens eiere var svært aktive på overgangsmarkedet før sesongstart og de fortsatte med de strategien også i januar-vinduet. De mest profilerte som kom inn i januar var keeperen Keylor Navas fra PSG, stopperen Felipe fra Atletico Madrid, midtbanespilleren Jonjo Shelvey fra Newcastle og den store spissen Chris Wood også fra Newcastle. Av disse har de tre førstnevnte gått rett inn i førsteelleveren. Navas kom inn da Dean Henderson pådro seg en langtidsskade og Wayne Hennessey ikke bli ansett som god nok til å være fast førstekeeper i Premier League.

Spillere som West Hams forsvar må se opp for på lørdag er de to bevegelige spissene Brennan Johnson og Morgan Gibbs-White. Johnson er klubbens toppscorer mens Gibbs-White står bak mye av det som Johnson jobber med helt på topp.

Nottingham Forest har noen skadeproblemer som gjør Coopers jobb med laguttaket litt utfordrende. De som definitivt er ute er nevnte Henderson, backen Serge Aurier, den store spissen Taiwo Awoniy som for øvrig ble matchvinner mellom disse klubbene på City Ground sist, Wily Boly, Scott McKenna, ex Hammer Cheik Kouyate, Moussa Niakhate, Omar Richards og Giulian Biancone. I tillegg har Ryan Yates slitt med sykdom og Jesse Lingard med en kranglete hamstring. De to sistnevnte er usikre før møtet med West Ham.

West Ham kommer sist fra en svak bortekamp mot Tottenham og må heve seg flere hakk om det skal bli poeng mot Forest. Det som er gledelig nå er at flere av de skadde spillerne er på vei tilbake. Det meste tyder på at Kurt Zouma er klar for spill og at han går rett inn i førsteelleveren lørdag. I tillegg er både Maxwell Cornet og Lucas Paqueta tilbake på treningsfeltet, selv om denne kampen trolig kommer for tidlig for begge de to.

Mot Tottenham sist kunne vi se at Gianluce Scamacca var tilbake i troppen og varmet opp langs sidelinjen. Italieneren kom imidlertid aldri på banen da Danny Ings ble foretrukket som erstatter for Michail Antonio et stykke ut i andre omgang. Kan vi håpe at Scamacca får sjansen fra start mot Forest?

Spurs boss Antonio Conte makes Gianluca Scamacca West Ham prediction amid  Jorginho comparison - football.london

Selv om mange ønsker å se Areola mellom stengene etter hvert så tyder det meste på at Moyes velger å fortsette med Fabianski fra start også nå. Med Zouma tilbake i forsvaret må Ogbonna og / eller Kehrer vike plassen mens Coufal og Emerson fortsetter som vingbacker. På midtbanen er Rice og Soucek de sentrale mens det blir spennende å se hvilke som blir foretrukket litt lengre frem. Flynn Downes fikk starte i stedet for Said Benrahma mot Tottenham, et klart defensivt valg av Moyes. Forhåpentligvis velger han en mer offensiv tilnærming denne gang med Benrahma og / eller Fornals fra start sammen med Bowen.

Vi krysser alt vi har av fingre for at det blir hjemmeseier på London Stadium lørdag ettermiddag og at West Ham kan klatre over de tre nederste plassene på tabellen. Dette blir utrolig spennende og viktig. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar