25. sep: Oxford United – West Ham

The Kassam Stadium 25. september kl. 20.45, Carabao Cup 3. runde: Oxford United – West Ham United

West Ham reiser til Oxford onsdag for å møte League One-klubben som spiller sine hjemmekamper på The Kassam Stadium. Sist de to klubbene møttes var i tilsvarende cupturnering i 2010. Den gang møttes de allerede i andre runde og kampen ble spilt på Upton Park. West Ham vant 1-0 etter scoring av Scott Parker i det 90. spilleminutt.

Oxford ligger denne sesongen pent plassert midt på League One tabellen med 12 poeng på 10 spilte kamper så langt. De har gjort det bra de siste ukene og på de tre siste står de med 9-0 i målforskjell. Sist lørdag vant de hele 6-0 borte mot Lincoln som faktisk ligger over Oxford på tabellen. Den store spilleren i storseieren var kantspilleren Tariqe Fosu som scoret hat-trick.

En tidligere West Ham-spiller fins i Oxfords spillertropp, Robert Hall. Han var en lovende angrepsspiller med landskamper for alt fra England U16 til U19, men fikk bare 4 førstelagskamper for West Ham mellom 2010 og 2013. Han ble sendt på diverse utlån til blant annet Oxford United, Birmingham og Bolton før han skrev under permanent for Bolton Wanderers i 2013. I 2016 signerte Hall for Oxford United hvor han har vært siden og står med totalt 8 scoringer på 49 kamper. Han fyller 26 år om en måneds tid og har denne sesongen vært litt ut og inn av laget.

Et annet kjent navn i Oxford-laget er spissen Jamie Mackie som blant annet spilte lenge for QPR. Mackie står for rutinen i angrepsrekka til Oxford med sine 34 år. En annen spennende type er midtbanespilleren Ben Woodburn som denne sesongen er på lån i Oxford fra Liverpool. Woodburn, som fyller 20 år neste måned, har vært innom Liverpools førstelag, men trenger mer førstelagsfotball og er derfor sendt på lån til Oxford United.

På veien til 3. runde av Carabao Cup har Oxford beseiret Peterborough med 1-0 i første runde mens Championship-klubben Millwall måtte se seg slått etter straffesparkkonkurranse i andre runde.

I West Ham-troppen er stemningen god etter seieren mot Manchester United på søndag. Etter at forsvaret slapp inn mange mål både i oppkjøringskampene og i første seriekamp mot Manchester City har det vært betydelig bedring og de har faktisk ikke sluppet inn mål på de fire siste kampene (tre seriekamper og en cupkamp). Dersom den trenden fortsetter ser høsten lovende ut.

Mange spillere imponerte mot Manchester United på søndag, men størst av alle var kanskje Mark Noble, Declan Rice og Aaron Cresswell. Sistnevnte fikk en sjelden mulighet fra start i Masuakus karantenefravær, og snakk om å gripe sjansen sin! Cresswell storspilte og satte inn et fantastisk frisparkmål i andre omgang.

Det er grunn til å tro at Pellegrini onsdag vil velge å spille med mange av de som vanligvis ikke starter Premier League-kampene for West Ham. I mål starter trolig Roberto, mens vi også kan forvente å se navn som Zabaleta, Balbuena, Sanchez, Snodgrass og Ajeti på lagoppstillingen. Jack Wilshere gjorde et meget godt innhopp mot Man United og det bør også være gode muligheter for at vi får se han mot Oxford for at han skal få verdifull kamptrening. Kanskje får vi også se noen av unggutta som f.eks. Nathan Holland og Ben Johnson i løpet av kampen på onsdag.

På skadelista til West Ham fant vi Manuel Lanzini sist helg, i tillegg til Michail Antonio og Winston Reid. Det er ventet at Lanzini er spilleklar igjen nå og så blir spørsmålet om han spiller på onsdag eller om han hviles noen dager til for å være 100% kampklar mot Bournemouth førstkommende lørdag. Arthur Masuaku har sonet ferdig karantenen etter det røde kortet han pådro seg mot Aston Villa forrige uke. En spiller det knytter seg litt usikkerhet til er Ryan Fredericks som måtte forlate banen på slutten av oppgjøret mot Manchester United. Det kunne se ut som den hurtige høyrebacken hadde pådratt seg en liten strekkskade og han vil mest sannsynlig ikke bli å se på banen onsdag.

Carabao Cup (ligacupen) er en turnering som West Ham aldri har vunnet, men kanskje kan dette være sesongen? Etter denne rundens kamper er det 16 gjenværende klubber i turneringen og da vil det i såfall gjenstå tre runder før en eventuell Wembley-finale. Det hadde vært utrolig morsomt å oppleve at West Ham henter et trofê 40 år etter siste cuptriumf. Først må uansett Oxford beseires på veien dit og det vil garantert ikke bli enkelt. Vi satser likevel på at Pellegrini & co klarer å få spillerne topp motivert og at det ikke kommer noen «cup-skrell» i Oxford denne kvelden. Come on you Irons!

1
0

Legg igjen en kommentar