26. apr: West Ham – Liverpool

London Stadium 26. apr kl 20.45: West Ham United – Liverpool

Når det kommer en uke uten europacup så spilles det dobbelt serierunde i stedet og West Ham tar imot Liverpool på London Stadium onsdag kveld. Møtet mellom de to klubbene på Anfield i slutten av oktober endte med 1-0 seier til Liverpool etter scoring av Darwin Nunez. Forrige sesongs møte på London Stadium ble en fantastisk fotballkamp som endte med 3-2 seier til West Ham i en kamp hvor Kurt Zouma og Pablo Fornals kom på scoringslista, i tillegg til et selvmål av Liverpools keeper Allison.

Liverpool ligger i øyeblikket på 7. plass i Premier League med 50 poeng og er avhengig av en sterk sesonginnspurt om det skal bli spill i Europa neste sesong. De har vist god form de seneste ukene med seier mot hhv Leeds og Nottingham Forest i de to siste kampene og uavgjort mot Arsenal og Chelsea før det igjen.

De siste kampene har Mohammed Salah vist bedre form og det er positivt for Jurgen Klopps mannskap. Salah er viktig for laget og nå som Diego Jota også er tilbake fra skade har laget plutselig begynt å score flere mål.

Skadelista til Jurgen Klopp er ikke veldig lang, men han bekrefter at Roberto Firmino, Naby Keita og Stefan Bajcetic er ute mot West Ham. I tillegg er stopperen Ibrahim Konate usikker.

West Ham kommer fra en fantastisk 8 dagers periode med 2-2 mot Arsenal, 4-1 mot Gent og 4-0 mot Bournemouth. 10 scoringer på en drøy uke i en sesong hvor nettopp det å score mål har vært lagets store problem er veldig bra. At Michail Antonio ser ut til å ha funnet tilbake til formen han viste høsten 2021 er bare fantastisk morsomt.

Med 34 poeng har klubben nå seks poengs luke til nedrykksplassene og situasjonen ser betydelig lysere ut enn for bare to uker siden. Fornyet Premier League-kontrakt er imidlertid likevel ikke sikret og det er viktig at spillerne nå bygger videre på de gode opplevelsene den siste uka.

Skadelista inneholder kun Gianluca Scamacca og det er forventet at David Moyes starter med de samme elleve som gikk ut på banen mot Bournemouth. Pablo Fornals gjorde et godt innhopp og sto for en fantastisk scoring på søndag, men han foretrekkes neppe fremfor Benrahma eller Bowen av den grunn. Det er spesielt morsomt at Lucas Paqueta har funnet storformen og han var helt fantastisk både mot Gent og Bournemouth.

Lucas Paqueta makes West Ham admission and sets personal challenge after  Fulham victory - football.london

Vi krysser fingrene for at Declan Rice & co har dagen og at det blir poeng i møtet med en vanskelig motstander onsdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar