26. okt: West Ham – Sheff Utd

London Stadium 26. oktober kl. 16.00: West Ham United – Sheffield United

Lørdag er det klart for et oppgjør med følelser når Sheffield United gjester London Stadium for første gang. Det har vært en viss rivalisering mellom de to klubbene etter sesongen 2006/07 da West Ham til slutt beholdt plassen i Premier League på bekostning av nettopp Sheffield United. For de som ikke husker historien så ble våren 2007 kalt for «the great escape» hos West Ham etter at 7 seire på de 9 siste ligakampene førte til at de på nærmest mirakuløst vis reddet plassen. Årsaken til rivaliseringen var at West Ham hadde hentet Carlos Tevez og Javier Mascehrano på lån denne sesongen og det viste seg at denne overgangen ikke hadde gått helt i henhold til regelverket. Sheffield United mente at West Ham burde vært straffet med poengtrekk, noe som i såfall ville betydd nedrykk, men saken endte med at West Ham ble tildelt en saftig bot i stedet og Sheffield United måtte ta den tunge veien ned en divisjon.

Sheffield United rykket altså opp til Premier League i mai i år og har overrasket mange denne høsten. Før helgens runde ligger de på 9. plass med 12 poeng som er like mange som lørdagens motstander. De har sluppet inn færrest mål i den øverste divisjonen, sammen med Liverpool, og jobber knallhardt for å hindre motstanderen i å score. Hittil står de med en målforskjell som teller 8-7.

Klubbens manager Chris Wilder er utvilsomt en dyktig leder. Han får spillerne til å følge hans plan og med få eller ingen store stjerner klarer de likevel å skape resultater. Mot Arsenal mandag denne uka vant Sheffield United 1-0 i en kamp hvor de kjempet The Gunners ut av stilen. Motstanderen skapte få målsjanser og seieren var fullt fortjent.

De viktigste signeringene klubben gjorde før ligastarten i sommer var den store sterke spissen Oliver McBurnie som kom fra Swansea for 17 mill pund, Lys Mousset, som for øvrig ble matchvinner mot Arsenal sist, fra Bournemouth, en tredje spiss, Callum Robinson fra Preston mens rutinerte Phil Jagielka kom gratis fra Everton. Sistnevnte har imidlertid kun vært mye på banen et par kamper for «The Blades» denne høsten. I tillegg signerte de kontrakt med den tidligere West Ham-spilleren Ravel Morrison. De fleste husker sikkert Morrisons fantastiske solo-mål for West Ham mot Tottenham for noen år siden. Morrison har imidlertid slitt med å få ut sitt store talent og kom nå sist fra Østersund i svensk fotball.

Nøkkelspillere for de rød- og hvitstripede denne høsten har vært keeperen Dean Henderson (på lån fra Manchester United), stopperne Basham, O’Connell og Egan samt de hardtarbeidende midtbanespillerne Oliver Norwood, John Lundstram og John Fleck.

Foran møtet med West Ham har ikke Wilder noen skadebekymringer og kan stille sitt antatt sterkeste mannskap.

West Ham skuffet stort mot Everton sist og tapte mot et lag som løp og fightet mer enn Pellegrinis gutter. Det er ennå tidlig i sesongen og fra å være et topp-5 lag for to serierunder siden er West Ham nå nede på 11. plass, dog a poeng med Tottenham på 7. plass.

Det var ikke mange av West Hams spillere som kunne få godkjent sist, men til tross for at han muligens burde reddet Evertons første scoring så spilte keeper Roberto en god kamp med flere gode redninger.

Aaron Cresswell var ute med skade sist, men er rapportert kampklar igjen på lørdag. Det betyr mest sannsynlig at han går inn som venstreback i stedet for Masuaku ettersom Cresswell var god i perioden før han pådro seg en liten skade. Ellers blir det spennende å se om det blir endringer i midtforsvaret eller om Diop og Ogbonna får fortsette.

Mot Everton valgte Pellegrini å starte med Yarmolenko på benken etter at han hadde vært gjennom et tøft kampprogram med det ukrainske landslaget. Han kom imidlertid inn allerede i pausen til fordel for Felipe Anderson som har slitt med å finne formen de siste ukene. Om Anderson blir plassert på benken fra start nå er uvisst, men det kan fort bli en realitet. Mange mener at Lanzini også bør få hvile etter en svak periode samtidig som Pablo Fornals ennå har til gode å imponere i West Ham-drakta. Det kan derfor denne gang være muligheter for at vi får se spillere som Robert Snodgrass og Jack Wilshere i startoppstillingen, eller i hvert fall i løpet av kampen. Declan Rice og Mark Noble er nok selvskrevne sentralt på midten selv om de to heller ikke var lysende sist.

Den siste uka har også Sebastien Haller fått høre fra manageren at han har mer å gå på. Haller har stort sett vært meget god denne høsten, men han er avhengig av å få hjelp om det skal bli scoringer på han. Enkelte supportere ytrer ønske om å se Haller sammen med den sveitsiske spissen Ajeti som også ble kjøpt i sommer, men som kun har spilt ligacup så langt. Det er altså mange spørsmålstegn før Pellegrinis laguttak denne lørdagen.

På skadelista finner vi fremdeles Michail Antonio, Lukasz Fabianski og Winston Reid. Den som er nærmest å være spilleklar er Reid som trolig får prøve seg på U-23 laget neste uke. Winston Reid har vært ute veldig lenge, men i form er han en meget god spiller som vi gjerne ser tilbake i West Hams førstelagsoppstilling snart.

Det er mange Scandinavian Hammers tilstede på London Stadium denne lørdagen da det som kjent arrangeres suppportertur i regi av supporterklubben. Forhåpentligvis vil alle få en fin opplevelse med scoringer og underholdende fotball fra hjemmelaget. Lykke til alle sammen enten du befinner deg på stadion, på en pub eller hjemme i stua. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar