28. aug: Aston Villa – West Ham

Villa Park 28. august kl. 15.00: Aston Villa – West Ham United

Det er fjerde serierunde og West Ham jakter sine første scoringer og poeng. Bortekamp mot Aston Villa er definitivt ikke enkelt, men likevel en kamp hvor det er store muligheter for å få med seg poeng tilbake til London. Forrige sesong endte tilsvarende møte med 4-1 seier til West Ham etter scoringer av Ben Johnson, Declan Rice, Pablo Fornals og Jarrod Bowen.

Aston Villa har tre poeng så langt i sesongen etter at de har tapt mot Bournemouth (0-2), vunnet mot Everton (2-1) og tap sist helg mot Crystal Palace (1-3). I midtuka avanserte de til tredje runde av ligacupen med 4-1 seier borte mot Bolton.

Steven Gerrard overtok managerjobben hos Aston Villa etter Dean Smith i november 2021. Selv om klubben ikke hadde problemer med å berge plassen i Premier League satte ikke akkurat Gerrard «fyr» på Villa og det er fortsatt en del som ikke er helt overbevist om at han blir en suksessfull manager på Villa Park.

Foran inneværende sesong har de kjøpt stopperen Diego Carlos fra Sevilla, den svenske backen Ludwig Augustinsson (lån fra Sevilla), keeperen Robin Olsen fra Roma som trolig blir reserve for Martinez og den spennende midtbanespilleren Boubacar Kamara fra Marseille. I tillegg ble Philippe Coutinho signert permanent fra Barcelona etter å ha vært på lån fra januar. De mest profilerte som har forlatt klubben i sommer er Matt Targett (Newcastle), Trezeguet (Trabzonspor), Kourtney House (Watford), den meget talentfulle Carney Chukwuemeka (Chelsea) samt Bertrand Traore som har gått på lån til Istanbul Basaksehir.

Spillere som West Ham må se opp for på søndag er selvsagt Villas spisspar Ollie Watkins og Danny Ings. Dette er spillere som har skapt problemer for West Hams stoppere tidligere og de vet begge hvor målet står.

Den nyinnkjøpte stopperen Diego Carlos har pådratt seg en ackilles-skade som muligens vil holde han utenfor hele sesongen, men foruten han er det ikke skadeproblermer å melde om i Villa-leiren.

West Ham fikk en positiv opplevelse i Danmark på torsdag da Viborg ble greit beseiret med 3-0 i Europa Conference League. Dette betyr at det blir gruppespill i Europa også denne høsten. David Moyes valgte å stille med et sterkt mannskap i Danmark og samtidig fikk flere av de nye som Scamacca, Cornet og Kehrer verdifulle minutter på banen. Førstnevnte scoret sitt andre mål i samme turnering mens Cornet tegnet seg for en assist i tillegg til å misbruke en stor sjanse i andre omgang.

West Ham 3-1 Viborg: Gianluca Scamacca scores his first goal for the  Hammers who hold a two-goal advantage - Eurosport

Det blir spennende å se hvilke elleve Moyes velger å starte med mot Villa. Mot Brighton forrige søndag var det få lyspunkter mens flere gjorde seg positivt bemerket mot Viborg. Kanskje får vi derfor se både Scamacca og Cornet fra start denne gangen? En spiller som definitivt har stilt seg selv i en bedre posisjon siden sesongstart er Said Benrahma. Han har vært meget god og var på scoringslista igjen på torsdag. Benrahma er nå en av klubbens viktigste spillere offensivt og han har vært betydelig bedre enn for eksempel Jarrod Bowen så langt denne høsten.

På skadelista til West Ham finner vi selvsagt Aguerd mens Vladimir Coufal fikk seg en hjernerystelse mot Brighton sist søndag. Den tøffe tsjekkeren kan være tilbake nå, men om han starter besluttes ikke før nærmere kampstart. Craig Dawson har også vært ute siden sesongstart, men nærmer seg å bli kampklar. Ellers var det gledelig å se at Angelo Ogbonna igjen 90 minutter mot Viborg på torsdag. Det var lenge siden sist.

Klubbens nye venstreback Emerson Palmieri er nå spilleklar etter at han ble kjøpt fra Chelsea tidligere denne uka. Han vil definitivt utfordre Aaron Cresswell på venstreback, men vi skal heller ikke se bort fra at de kan spille samtidig. Emerson er italiensk landslagsspiller og det blir veldig spennende å se hva han kan tilføre West Ham.

Hvis vi skal tippe hvilke elleve som løper utpå Villa Park iført West Ham-drakt på søndag: Fabianski – Johnson, Zouma, Kehrer, Cresswell – Rice, Soucek – Benrahma, Fornals, Bowen – Scamacca.

Dersom West Ham vinner på Villa Park kan de klatre forbi Aston Villa på tabellen. Ingen av klubbene kan likevel hvile lenge for allerede førstkommende onsdag er det ny ligakamp da West Ham tar imot Tottenham på London Stadium. Vi krysser fingrene for at det blir en fin søndag ettermiddag for alle med West Ham i hjertet. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar