28. sep: Bournemouth – West Ham

Vitality Stadium 28. september kl. 16.00: AFC Bournemouth – West Ham United

Lørdag tar West Ham turen til sørkysten og Premier Leagues minste stadion for å møte Bournemouth. Sist West Ham var på besøk på Vitality endte det med 0-2 tap etter at Callum Wilson og Joshua King hadde scoret hvert sitt mål for hjemmelaget. Sesongen før var det kun en dommertabbe som sørget for at ikke West Ham fikk med seg en sterk borteseier. For å finne sist gang West Ham kunne reise hjem fra Bournemouth med tre poeng var i januar 2016 da Enner Valencia (2) og Dimitri Payet kom på scoringslista for The Hammers og snudde 0-1 nederlag til 3-1 seier.

Bournemouth slutter aldri å imponere. Sammenlignet med mange av sine Premier League-konkurrenter er de ikke i nærheten av å inneha de samme ressursene. Likevel har de klart seg unna nedrykksstrid med klar margin alle de fire sesongene de nå har spilt i det gjeveste selskapet av engelsk fotball. Etter seks serierunder av årets sesong ligger de pent plassert på 6. plass med 10 poeng som er poenget bak West Ham. De to siste serierundene har de imponert gjennom å beseire både Everton og Southampton med sifrene 3-1, mens det ble tap 0-2 mot Burton i ligacupen denne uka. I sistnevnte kamp foretrakk riktignok manager Eddie Hove å spille med et reservepreget mannskap.

Eddie Hove var ikke den mest aktive av Premier Leagues managere på overgangsmarkedet i sommer. Inn kom midtbanespilleren Philip Billing fra Huddersfield, stopperen Lloyd Kelly fra Bristol City, midtbanespilleren Jack Stacey fra Luton og målfarlige Harry Wilson som er på lån fra Liverpool. De mest kjente av de som gikk ut fra sørkyst-klubben i sommer var midtbanesliteren Harry Arter, keeper Asmir Begovic og spissen Lys Mousset som gikk til nyopprykkede Sheffield United.

I tillegg til nevnte Harry Wilson så har også Callum Wilson fortsatt å score mål denne sesongen. Callum Wilson er en spiss West Hams forsvarere har dårlig erfaring med fra tidligere og som må passes ekstra godt lørdag, i tillegg til Joshua King. Andre nøkkelspillere hos The Cherries er stopperkjempen Nathan Ake og midtbanespillerne Jefferson Lerma og Ryan Fraser. Sistnevnte har imidlertid ikke vært like sentral så langt denne høsten som forrige sesong. Den som har tatt over keeperplassen etter Begovic er 21 år gamle Aaron Ramsdale. Han har U21 landskamper for Englang og er et stort keepertalent.

På skadelista til Bournemouth finner vi i øyeblikket Charlie Daniels, Dan Gosling, Adam Smith, fjorårets komet David Brooks og ex Hammer Junior Stanislas.

West Ham har vist meget god form i ligaen og har holdt nullen i tre kamper på rad. Seieren mot Manchester United sist smakte særdeles godt og førte klubben opp på en sterk 5. plass på tabellen. Det var derfor spesielt skuffende og overraskende at klubben skulle gå på en så voldsom smell mot Oxford i midtuka. Pellegrini mønstret riktignok et mannskap hvor kun to av spillerne hadde startet mot Manchester United i ligaen, men likevel er det altfor svakt å bli knust av et lag to divisjoner lengre ned i divisjonssystemet.

Selv om motstanderne har kommet til sjanser de siste ligakampene er det noe mer solid over forsvarsspillet som West Ham nå viser sammenlignet med forrige sesong. Lukasz Fabianski har fortsatt der han slapp i våres mens Issa Diop og Angelo Ogbonna har vært strålende og blitt betydelig mer samspilt. Det er betryggende å ha Ryan Fredericks på høyreback ettersom han rydder opp i mye med sin store fart. På den andre backen har Arthur Masuaku vært god frem til han ble utvist mot Aston Villa. I Masuakus karantenefravær kom Aaron Cresswell inn mot Manchester United sist og spilte en stor kamp. Han var gjennomgående solid og kronet forestillingen med et fantastisk frisparkmål. Det vil derfor være en stor overraskelse om ikke Cresswell starter også mot Bournemouth.

På midtbanen blir kaptein Mark Noble bare bedre og bedre. At den mannen ennå ikke, i en alder av 32 år, ikke har landskamper for England er en stor gåte. Sammen med Declan Rice har han vært glimrende så langt denne sesongen (Noble sto over de to første kampene med skade). Ettersom Lanzini sto over med skade sist kom Pablo Fornals inn og gjorde sine saker bra. Når Lanzini nå er friskmeldt er det ventet at han igjen starter og hvor han får med seg Yarmolenko og Felipe Anderson på hver sin kant. Helt på topp starter selvsagt Sebastien Haller. Sistnevnte imponerer hver gang han entrer matta og selv om han ikke har kommet på scoringslista de to siste kampene har han bidratt i sterk grad til West Hams resultater.

Jack Wilshere gjorde et friskt innhopp på Man United, men imponerte nok ingen i cupkampen da han spilte 90 minutter. Andre spillere som heller ikke klarte å markere seg positivt i midtuka var Robert Snodgrass, Fabian Balbuena og Albian Ajeti.

På skadelista nevner Pellegrini i pressekonferansen før helgens kamp at den kun består av Michail Antonio og Winston Reid. Det betyr i såfall at Ryan Fredericks ikke er plaget med noe som kunne ligne en liten strekkskade mot slutten av oppgjøret på søndag. Sistnevnte kan vise seg å bli en viktig brikke i møtet med hurtige Bournemouth-spisser. Vi krysser fingrene for at West Ham kan fortsette den fine ligaformen og at cuptapet i midtuka var et engangstilfelle. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar