29. feb: West Ham – Southampton

London Stadium 29. februar kl. 16.00: West Ham United – Southampton

Etter en meget sterk prestasjon som burde endt med poeng borte mot ligaleder Liverpool på mandag tar West Ham imot Southampton til ny ligakamp hjemme på London Stadium. Da klubbene møttes på St Marys i Southampton 14. desember vant West Ham 1-0. Matchvinner i den kampen var Sebastien Haller i det som skulle vise seg å være siste trepoenger med Manuel Pellegrini ved roret. Tilsvarende kamp på London Stadium forrige sesong endte med 3-0 seier til West Ham. I kampen som var sesongens siste hjemmekamp var det Marko Arnautovic (2) og Ryan Fredericks som scoret målene.

Southampton åpnet denne sesongen svakt og de lå lenge under nedrykksstreken. Bunnen ble nådd 25. oktober da de tapte hele 0-9 på hjemmebane mot Leicester. Mange forventet at manager Ralph Hassenhuttl skulle få sparken eller trekke seg frivillig etter den kampen, men østerrikeren hadde ikke tenkt til å stikke fra det som var hans ansvar, å få Southampton til å plukke poeng. Etter å ha møtt flere topplag etter stortapet mot Leicester fikk de to seire på rad i månedsskiftet november/desember og etter det har de kapret jevnt med poeng. Før møtet med West Ham på lørdag ligger Southampton på en solid 12. plass med 34 poeng.

Sist lørdag ble det 2-0 seier hjemme mot Aston Villa mens siste bortekamp endte med 2-3 tap mot Tottenham. I tapet mot Spurs var det Shane Long og Danny Ings som var Southamptons målscorere og spesielt sistnevnte har imponert stort denne sesongen. Ings står med hele 18 scoringer, hvorav 15 av dem i Premier League. Andre spillere som har imponert hos «The Saints» i høst og vinter har vært James Ward Prowse, Nathan Redmond og den danske kapteinen Pierre-Emile Højbjerg for å nevne noen.

Det som skjedde i overgangsvinduet i januar for Southamptons del var at høyrebacken Cedric Soares gikk til Arsenal mens stopperen Maya Youshida forsvant til Sampdoria i Italia. Inn kom den unge høyrebacken Kyle Walker-Pieters fra Tottenham på lån.

Hassenhuttl har ikke de store skadebekymringene, men Nathan Redmond er ute med en muskelskade. I tillegg er det litt tvil rundt midtbanespilleren Moussa Djenepo da han har hatt noen personlige utfordringer.

Etter en begredelig bortekamp mot Manchester City forrige uke viste West Ham seg fra en helt annen side mot Liverpool på mandag. På Anfield så vi et West Ham-lag som ville vinne dueller og angripe. Mange spillere viste seg fra en meget positiv side og spesielt imponerte de fire i forsvarsrekka. Den unge backen Jeremy Ngakia spilte som om han har vært fast inventar i Premier League i en årrekke. Ogbonna og Diop var store i midtforsvaret og det var derfor så veldig synd at Lukasz Fabianski slapp inn mål som han aldri har gjort i West Ham-trøya tidligere.

Tomas Soucek var dominerende på midtbanen i første omgang mot Liverpool, men han måtte dessverre ut med en strekkskade tidlig i andre omgang. Skaden vil hode tsjekkeren ute de neste tre ukene. Da Soucek måtte ut på Anfield satte Moyes inn Pablo Fornals som de siste ukene har vært et stykke unna førstelagsspill. Fornals tok godt vare på muligheten han fikk med både scoring og godt spill mot Liverpools stjernespillere. Felipe Anderson hadde en svak førsteomgang sist, men spilte seg opp i andre omgang før han ble byttet ut til fordel for Haller med ca 25 minutter igjen. Helt på topp imponerte igjen Michail Antonio med fart, fysikk og vilje til å ofre seg for laget. Dessverre ble det ingen scoringer på Antonio denne gangen.

David Moyes velger nok ikke å gjøre noen store endringer i laguttaket denne gang, men Soucek er som nevnt ute med skade. Fornals la inn en god søknad om å få starte nå med sitt gode innhopp. En annen som gjorde et godt innhopp var Jarrod Bowen. Om Bowen får starte mot Southampton gjenstår å se, men det kan i såfalll bli på bekostning av Felipe Anderson. I tillegg til alle ovennevnte har West Ham spillere som Manuel Lanzini som ikke fikk spilletid sist. Dette viser egentlig at Moyes rår over en god spillertropp i øyeblikket.

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Jack Wilshere og Ryan Fredericks i tillegg til nevnte Tomas Soucek. Begge de to førstnevnte har vært gjennom operasjoner og er ute en god stund fremover. Andriy Yarmolenko er tilbake i trening, men foreløpig er han ikke i kampform og derfor ikke med i troppen til lørdagens kamp.

Med den utsatte tabellsituasjonen West Ham befinner seg i er naturligvis lørdagens kamp svært viktig. Med seier her kan klubben klatre over nedrykksstreken idet vi går inn i mars måned, og vi krysser fingrene for spillet fra mandag kan videreføres på lørdag. Det er varslet demonstrasjoner flere steder i området før kampen på lørdag. Som tidligere er det West Hams styre det skal demonstreres mot og forhåpentligvis vil alt gå fredelig for seg. Vi håper på en lørdagskveld hvor vårt kjære West Ham har hentet sin første ligaseier siden 1. januar. Come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar