29. jan: West Ham – Liverpool

London Stadium 29. januar kl. 20.45: West Ham United – Liverpool

Onsdag kveld er det klart for den utsatte kampen mellom West Ham og Liverpool. Kampen var opprinnelig satt opp 21. desember, men ble flyttet på grunn av Liverpools deltakelse i verdensmesterskapet for klubblag.

Forrige sesongs tilsvarende møte endte 1-1 etter at Sadio Mane hadde gitt bortelaget ledelsen etter en situasjon som skulle vært avblåst for en soleklar offside. Michail Antonio utlignet for West Ham og heldigvis satt vi i hvert fall igjen med ett poeng den gang.

Alle er fullstendig klar over hvilken formidabel oppgave som venter David Moyes’ mannskap på onsdag. Liverpool vant som kjent Champions League i mai og har denne sesongen fortsatt med å være helt suverene. Etter 23 spilte kamper står de med 22 seire og en uavgjort. Det spekuleres i media om de kan feires som seriemester allerede i mars. I såfall vil det være en utrolig prestasjon, spesielt med tanke på at det er andre lag i ligaen som også holder meget høy kvalitet.

I tillegg til å være suveren ligaleder er Liverpool også med i både Champions League og FA cupen. I sistnevnte turnering har de så langt stilt med rent reservelag og mot Shrewsbury sist helg måtte de nøye seg med 2-2, noe som medfører at de må ut i omkamp.

Det er selvsagt mange spillere som har imponert i den røde trøya denne sesongen og spesielt gode har Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Jordan Henderson og Sadio Mane vært. Sistnevnte pådro seg en skade i siste ligakamp mot Wolverhampton og må stå over onsdagens kamp. I tillegg til klubbens toppscorer Mane er James Milner, Sherdan Shaqiri og Adam Lallana usikre da alle sliter med småskader.

West Ham fikk et oppsving den første tiden etter at David Moyes overtok manageransvaret, men den siste uka har vært svak, både spillemessig og resultatmessig. Etter å ha tapt hele 1-4 mot Leicester forrige onsdag ble det 0-1 og cup-exit i en svak kamp mot West Bromwich på lørdag.

Foran møtet med Liverpool er det kun målforskjellen som skiller West Ham fra å ligge på nedrykksplass og fokus utover våren må helt klart rettes mot å berge plassen i Premier League.

Skadesituasjonen har ikke vært bra de siste par månedene, men heldigvis er det noen lyspunkter denne uka. Moyes kunne på pressekonferansen før onsdagens kamp fortelle at både Lukasz Fabianski og Robert Snodgrass kan bli spilleklare. Spesielt vil det bety mye å få førstnevnte på banen igjen. Darren Randolph har ikke dummet seg ut på noen måte etter at han kom inn, men forrige sesongs beste West Ham-spiller, Fabianski, vil uansett gi laget mer trygghet.

Mot West Bromwich var spillet så svakt i første omgang at Moyes gjorde alle sine tre spillerbytter i pausa. Ut gikk Balbuena, Fornals og Sanches mens Noble var blant de som kom inn og tok tak i kampen. Selv om det resultatmessig ikke hjalp å gjøre disse byttene var i hvert fall andre omgang betydelig bedre enn den første.

Det spekuleres mye i eventuelle spillerkjøp nå som det kun er noen få dager igjen før overgangsvinduet stenger. Den som er nærmest å bli klar for West Ham er den tsjekkiske midtbanespilleren Tomas Soucek. Han er tsjekkisk landslagsspiller, var med på å beseire England i høst og virker som en meget spennende signering. Soucek vil imidlertid ikke bli spilleklar før møtet med Brighton førstkommende lørdag. Det kan også komme andre spillere inn før helgen og en høyreback virker å være høyt prioritert ettersom Ryan Fredericks er blant de spillerne som er ute med skade noen uker til.

En spiller som har skuffet så langt i sesongen er Manuel Lanzini. Den lille argentineren får likevel mye tillit og det kan virke som Moyes lar han spille seg i form. Han kan utvilsomt bli en nøkkelspiller utover våren dersom han finner tilbake til den formen vi vet han kan og forhåpentligvis vil han starte storspillet snart.

Det er også sterke rykter om at West Ham forsøker å få signert en ny spiss nå i januar. Haller er utvilsomt best dersom han får spille med en makker i angrepet og med Antonio mye ute med skade blir det for tynt sånn som spillerstallen er besatt nå. Albian Ajeti har fått noen få forsøk på å vise seg frem, men det er mye som tyder på at han rett og slett ikke har det nivået som skal til. Mot Liverpool håper vi at både Haller og Antonio spiller fra start. Sistnevnte har kommet inn ved pause i begge de to siste kampene og vist at han har kvaliteter som har vært sårt tiltrengt store deler av sesongen.

Foruten de nevnte skadefraværene er fremdeles Felipe Anderson ute. Det samme er også Jack Wilshere, Andriy Yarmolenko og Arthur Masuaku.

Før West Ham spilte 1-1, og hadde fortjent å vinne, mot Liverpool forrige sesong hadde de tre tap på rad. Dette viser bare at det kan snu fort og mange liker å minne om at West Ham ofte taper da vi forventer seier. Nå er situasjonen motsatt og kanskje kan vi nå få den samme positive opplevelsen som forrige sesong mot samme motstander? Vi er nå i en situasjon som vi West Ham-fans har opplevd mange ganger før – vi kjemper i bunnen av tabellen, spillerstallen er plaget av skader og formen er svak. Vi har likevel også opplevd mange ganger tidligere at det snur fort. Tenk hvilken fantastisk opptur det vil være om vi kan bli den andre klubben som tar poeng fra Jurgen Klopp og hans Liverpool denne sesongen! Vi krysser fingrene for at det blir en positiv onsdagskveld. COME ON YOU IRONS!!!

Legg igjen en kommentar