3. mai: Man City – West Ham

Etihad Stadium 3. mai kl. 21.00: Manchester City – West Ham United

Onsdag er det klart for den hengekampen som West Ham lenge har hatt til gode i kampen mot de andre lagene i nedrykksstriden. Det er neppe mange som har regnet inn noen poeng fra den kampen ettersom det er sesongens vanskeligste kamp på papiret, borte mot ligafavoritt Manchester City. De to klubbene møttes på London Stadium i seriepremieren og den gang vant de lyseblå fra Manchester 2-0 etter to scoringer av Erling Braut Haaland. Kampen på Etihad mellom de to forrige sesong endte 2-1 til hjemmelaget i en kamp hvor Manuel Lanzini scoret et fantastisk reduseringsmål på overtid. Sist gang West Ham klarte å vinne på denne arenaen var i 2015/2016 sesongen da scoringer av Victor Moses og Diafra Sakho ga 2-1 seier for mannskapet til Slaven Bilic.

Sakte, men sikkert, har Manchester City krøpet helt opp i teten av Premier League-tabellen denne våren. Blant annet har de slått deres hardeste konkurrent om ligatrofeet, Arsenal, to ganger og koblet grep om seriemesterskapet.

Erling Haaland skal selvsagt ha en ganske stor andel av æren for at sesongen har vært så bra for Pep Guardiolas mannskap, men akkurat det er det skrevet så mye om hele sesongen at det vier vi ikke mer oppmerksomhet her. Det eneste vi kan håpe på er at Haaland ikke har en like god dag som sist klubbene møttes.

I tillegg til å være favoritter til å stikke av med ligatittelen er City klar for FA cup finale og semifinale i Champions League. De har altså fortsatt muligheten til å skrive seg inn i historiebøkene med gullskrift. Utenom Haaland er det nok bredden i troppen til City som gjør at de har en så god sesong. De Bruyne og Rodri er som vanlig svært sentrale, men den som kanskje har vært aller best denne sesongen er Jack Grealish. Han har virkelig fått sitt gjennombrudd i City-trøya og vist seg som den spilleren han var i Aston Villa.

På skadelista til City har Nathan Ake vært de siste ukene, men han er friskmeldt til onsdagens kamp mens Kevin De Bruyne må testes nærmere kampstart. De Bruyne sto over i 2-1 seieren mot Fulham på søndag.

Etter en periode med mye godt spill og gode resultater mot både Arsenal, Gent og Bournemouth kom West Ham ned på jorda igjen forrige uke. 2-1 tapet mot Liverpool var litt uheldig og hvor West Ham definitivt skulle hatt et straffespark rett før slutt. Mot Crystal Palace var imidlertid ikke laget til å kjenne igjen etter de i forhold til de nevnte kampene. Forsvarsspillet var direkte svakt og flere nøkkelspillere virket slitne og lite påskrudd.

Kurt Zouma pådro seg uheldigvis en ankelskade mot Palace og vil være ute av spill en periode. Det er ikke kommet noen konkret uttalelse om alvorlighetsgraden av skaden hans, men det kan fort bety at resten av denne sesongen ryker for franskmannen. Det er selvsagt veldig synd for West Ham og hvem Moyes velger som makker til Aguerd i midtforsvaret blir spennende å se. Kanskje går han for tre stoppere mot City og da betyr det i såfall at både Thilo Kehrer og Angelo Ogbonna starter kampen.

Kehrer: We want to keep the good momentum going | West Ham United F.C.

Mot Crystal Palace hadde David Moyes latt Cresswell og Benrahma ta plass på benken og var erstattet av Emerson og Fornals. Det var ingen suksess og begge ble byttet ut i pausen. Når hadde heller ikke Benrahma noen god omgang da han kom inn, men det er tydelig at Fornals er langt unna den formen vi har sett av han da han får det til å sitte.

Hvis vi skal ha forhåpninger om poeng mot Englands og kanskje Europas beste lag så må nøkkelspillere som Rice, Aguerd, Pasqueta, Bowen og Antonio ha dagen. I tillegg må vi ha en keeper som tar litt mer enn det som vanligvis forventes, uansett om det blir Fabianski eller Areola som vokter målet.

I tillegg til Zouma er selvsagt fortsatt Scamacca ute med skade.

Selv om de er få som har tro på at West Ham kan få med seg noe fra denne kampen så skal den spilles og det har skjedd større overraskelser i Premier League tidligere enn om West Ham skulle reise tilbake til London med poeng i bagasjen. Vi kler oss i claret & blue og krysser fingrene for at det kan komme en overraskelse på Etihad denne onsdagskvelden. Come on you Irons!

You need to add a widget, row, or prebuilt layout before you’ll see anything here. :)

Legg igjen en kommentar