3. sep: Chelsea – West Ham

Stamford Bridge 3. september kl. 16.00: Chelsea – West Ham United

Nå kommer kampene tett og for West Ham venter London-derby nummer to på bare fire dager. Denne gangen er det Moyes & co som tar turen til vestkanten og Stamford Bridge. Dette er en av de kampene som West Ham-fansen setter aller høyest å få poeng i og det var ekstra surt å miste poeng på overtid forrige sesong da Pulisic scoret Chelseas mål etter at Craig Dawson fikk se det røde kortet noen få minutter i forveien. Kampen på London Stadium forrige sesong ble en desto større triumf da West Ham vant 3-2 etter at Arthur Masuaku ble matchvinner med det som var en blanding mellom innlegg og skudd.

Chelsea har hatt en trøblete start på inneværende sesong og står så langt med syv poeng etter to seire, en uavgjort og to tap. Sist onsdag ble det 1-2 tap mot Southampton på sørkysten etter at de blå hadde tatt ledelsen.

Chelsea er den klubben i Premier League som har brukt mest penger i overgangsvinduet som ble stengt så sent som torsdag denne uka. De har hentet Marc Cucurella fra Brighton, Kalidou Koulibaly (Napoli), unggutten Carney Chukwuenka (Aston Villa), Cesare Casedei (Inter) og Raheem Sterling (Manchester City).  På tampen av vinduet fikk de også sikret seg stopperen Wesley Fofana fra Leicester, Pierre-Emerick Aubameyang (Barcelona – tidligere Arsenal) og Denis Zakaria på lån fra Juventus. I tillegg er Conor Gallagher og Armando Broja tilbake etter utlån til hhv Crystal Palace og Southampton forrige sesong.

Det er også noen store spillere som har forlatt Chelsea denne sommeren. Romelu Lukaku ble ingen suksess i sin andre periode i klubben forrige sesong og er tilbake i italienske Inter mens Toni Rudiger er gått til Real Madrid, danske Andreas Christensen til Barcelona, Timo Werner til RB Leipzig, Emerson er som kjent gått til West Ham, Ross Barkley er frigitt og Ethan Empadu er gått på lån til Spezia i italiensk Serie A.

En som kan få sin debut på Chelseas lag som møter West Ham lørdag ettermiddag er stopperen Wesley Fofana. Av de andre nye er Pierre-Emerick Abameyang ute med en ansiktsskade mens Denis Zakaria ikke har fått arbeidstillatelse ennå. På skadelista finner manager Tuchel viktige N’Golo Kante mens Reece James og Ruben Loftus-Cheek er tilbake fra sine skadeavbrekk.

West Ham kommer fra en god kamp mot Tottenham på onsdag som til slutt endte 1-1. Mange var gode i den kampen og spesielt verdt å nevne er Thilo Kehrer i midtforsvaret. Tyskeren var uheldig å sette inn et selvmål i første omgang, men han spilte for øvrig en nærmest prikkfri kamp og mye tyder på at han vil vise seg å være en særdeles smart signering av West Ham.

Klubbens rekordkjøp Lucas Paqueta kom inn til stor jubel på London Stadium etter 65 minutters spill mot Tottenham og han fikk delvis vist hva vi kan forvente av han fremover. Han er som ventet god med ballen, men viste også at han har arbeidsmoral og at han kan tilpasse seg Premier League raskt.

Ettersom Gianluca Scamacca hadde vært syk var det liten tvil om hvem som skulle besette spissplassen denne onsdagskvelden. Michail Antonio var som vanlig plagsom for Spurs-forsvaret og hadde et flott langskudd som traff stolpen i første omgang. Pasningen hans til Souceks utligning var ikke mindre enn fantastisk og dersom han viser seg fra en like positiv side fremover vil vi garantert få se mange målpoeng fra Antonio også denne sesongen.

West Ham star Michail Antonio will 'relish' new striker challenge, says  Carlton Cole: 'He knows he needs help' | Evening Standard

En som ikke er aktuell mot Chelsea er Ben Johnson. Han pådro seg en strekkskade mot Aston Villa forrige uke og er ikke spilleklar. I tillegg er fremdeles Aguerd i opptrening etter sin ankeloperasjon mens Aaron Cresswell må sjekkes på kampdagen etter at han fikk en smell og måtte forlate banen i andre omgang mot Tottenham. Ettersom Scamacca har vært syk vil også han bli testet nærmere kampstart lørdag.

Noen skader vil det alltid være, men med de forsterkningene West Ham nå har fått inn vil det være lite merkbart om en eller to faste spillere er ute. På onsdag var for eksempel Maxwell Cornet og Manuel Lanzini blant dem som forble ubenyttede reserver, noe som bare understreker hvor solid spillertroppen nå er blitt.

Med fire poeng på de to siste kampene er West Ham igjen godt med og vil med seier her fort være på øvre halvdel av tabellen. Likevel vet vi at å møte Chelsea på Stamford Bridge er en av sesongens absolutt vanskeligste kamper. Det blir spennende å se hvordan Moyes velger å angripe denne kampen og forhåpentligvis vil han nå legge opp til at West Ham skal spille sitt eget spill og jakte scoringer. Det kan bli en ny morsom opplevelse på Stamford Bridge for West Ham-fansen. Vi krysser fingrene for at det blir med poeng tilbake til Øst-London. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar