30. nov: Chelsea – West Ham

Stamford Bridge 30. november kl. 16.00: Chelsea – West Ham United

Lørdag er det klart for nytt London-derby. Denne gang er det West Ham som tar turen til vestkanten av hovedstaden for å møte Chelsea. Forhåpentligvis går det bedre enn sist helg da Tottenham ble for sterke på London Stadium. Sist sesong vant Chelsea tilsvarende møte 2-0 etter scoringer av Eden Hazard mens møtet på London Stadium endte målløst.

Når Chelsea tar imot West Ham på lørdag er ikke Eden Hazard på banen for de helblå. Hazard ble solgt til Real Madrid i sommer, men til tross for at lagets store stjerne er borte har laget fra Stamford Bridge imponert denne høsten. Forrige sesongs manager Sarri forlot England i sommer til fordel for Juventus, men inn en klubblegende hos Chelsea, Frank Lampard jr. Etter en litt tung start med 0-4 i første ligakamp mot Manchester United har Chelsea gradvis vist bedre og bedre takter. I øyeblikket ligger klubben på 4. plass med 26 poeng. I tillegg er The Blues fortsatt med i Champions League hvor de vil være sikret plass i 8. delsfinalen med seier mot Lille i siste runde av gruppespillet.

På hjemmebane har de kun tapt for Liverpool i ligaen, men de har også måtte se seg slått av Valencia og Manchester United i hhv Champions League og Carabao Cup. Chelsea har faktisk imponert ennå mer på bortebane enn hjemme på Stamford Bridge hittil i sesongen.

Frank Lampard har satset på unggutta i Chelsea denne høsten og det er flere som har fått sine gjennombrudd. Mason Mount var utlånt til Lampards tidligere klubb, Derby, forrige sesong hvor han imponerte i Championship. Lampard har gitt Mount tillit på Chelseas midtbane og han har i tillegg spilt seg inn på det engelske landslaget denne høsten. En annen spiller som her blitt hentet tilbake fra utlån er spissen Tammy Abraham. Han har nærmest bøttet inn med mål og er en spisstype som er både rask, sterk og god i lufta. Stopperen Fikayo Tomori har også spilt seg inn på førstelaget, bare 21 år gammel. I tillegg til å hente tilbake noen unggutter kjøpte Chelsea den amerikanske midtbanespilleren Christian Pulisic fra Borussia Dortmund. Etter tung start har det løsnet den siste måneden for Pulisic og i bortekampen mot Burnley for en måned siden scoret han likegodt hat-trick.

Foruten nevnte Hazard forsvant også de to rutinerte stopperne David Luiz (Arsenal) og Gary Cahill (Crystal Palace) fra Chelsea i sommer. Samtidig ble Kurt Zouma hentet tilbake fra lån i Everton og sammen med nevnte Tomori har de dannet et solid stopperpar.

På skadelista finner Lampard i øyeblikket den tyske stopperen Antonio Rudiger og midtbanespilleren Ruben Lofthus-Cheek som definitivt er ute. I tillegg er har flere spillere småskader og er tvilsomme for spill på lørdag. Sistnevnte dreier seg om Callum Hudson-Odoi, Ross Barkley og klubbens toppscorer Tammy Abraham. Abraham pådro seg en skade da han landet feil i onsdagens Champions League-kamp mot Valencia. Sistnevnte kamp var særdeles innholdsrik og til slutt sto det 2-2 på resultattavla etter at Kovacic og Pulisic hadde tegnet seg på scoringslista for Chelsea.

West Ham er som kjent inne i en svak formkurve og i øyeblikket ligger de faktisk på 17. plass som er plassen over nedrykk. Dette er i sterk kontrast til den gode sesongstarten hvor klubben lå og snuste på plasseringer blant topp 5. På den annen side er det ekstremt jevnt fra 5. plass og nettopp ned til West Ham så akkurat tabellplasseringen er ingen krise ennå. Det som er verre er prestasjonene er vist de seneste kampene. Det har vært veldig ujevnt og selv om enkeltspillere leverer til godkjent så er det andre som ikke er til å kjenne igjen fra tidlig i sesongen og da blir det vanskelig å vinne fotballkamper. Når keeperen i tillegg spiller totalt blottet for selvtillit sprer det seg selvsagt også en usikkerhet fremover på banen.

Det store lyspunktet i 2-3 tapet mot Tottenham sist helg var innhoppet til Michail Antonio. Etter tre måneders skadeavbrekk var endelig «The Beast» tilbake og han kom inn ved pause i stedet for Felipe Anderson som hadde vært svak de første 45 minuttene. Antonio tilførte West Hams angrepsspill noe nytt med fart, kraft og en vanvittig innsatsvilje som mange burde ta etter. Det vil være veldig overraskende om ikke Antonio starter for West Ham på lørdag. Forhåpentligvis vil Antonios inntreden i laget også bety at Haller får bedre arbeidsvilkår helt på topp. Etter en god start på sesongen har det blitt måltørke for franskmannen som har vært nødt til å operere i ensomhet mot motstandernes stoppere.

Det er blitt spekulert i om Pellegrini kommer til å bytte keeper denne gang. Både 19-åringen Anang og David Martin har visstnok vært mer aktive på treningsfeltet til førstelaget den siste uka, noe som kan tyde på at Roberto har gjort så mange tabber at det nå blir gjort en endring i påvente av at Fabianski skal bli klar om noen uker.

Issa Diop soner karantene etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort sist (for øvrig i en situasjon hvor han selv skulle hatt frispart mot Harry Kane). Signalene fra Pellegrini går i retning av at Declan Rice tar en stopperplass ved siden av Ogbonna. For øvrig er fortsatt Lanzini, Wilshere og Fabianski skadet mens Winston Reid jobber seg stadig nærmere kampform.

Chelsea er store favoritter på lørdag, men det har skjedd større overraskelser tidligere så hvorfor skal ikke West Ham kunne ta med seg poeng denne gang? Vi krysser fingrene på nytt. Come on you Irons!

0
0

Legg igjen en kommentar