31. aug: West Ham – Norwich

London Stadium 31. august kl. 16.00: West Ham United – Norwich City

August avsluttes med hjemmekamp for West Ham mot nyopprykkede Norwich. Sist de to klubbene møttes var sist Norwich var oppe i Premier League, sesongen 2015/2016. Den gang spilte lagene 2-2 i begge oppgjørene. Det betyr også at dette blir første gang Norwich spiller på London Stadium.

Norwich vant Championship forrige sesong med ganske klar margin. De scoret hele 93 mål i ligaen og slapp inn 57 som heller ikke er spesielt lite. Det er altså en klubb som er involvert i mange scoringer i begge ender av banen. Dette har også vist seg i innledningen av denne sesongen hvor de etter tre kamper står med 6-8 i målforskjell. Forrige helg måtte de til slutt se seg slått 2-3 av Chelsea og med tap mot Liverpool i første kamp og 3-1 seier mot Newcastle i andre har de så langt 3 poeng. I midtuka gikk de dessuten på en lei smell i Carabao Cup da de måtte se seg slått 0-1 av League Two klubben Crawley.

Klubbens tyske manager Daniel Farke gjorde suksess med sin offensive fotball i Championship og de har fått mye skryt for måten de har angrepet Premier League på. Den spilleren som har fått mest oppmerksomhet så langt er uten tvil klubbens finske spiss Teemu Pukki. Han har scoret fem mål på de tre ligakampene og er med det toppscorer i Premier League.

Andre profiler i Norwich-laget er den nederlandske keeperen Tim Krul som tidligere har spilt for Newcastle. Timm Klose har vist seg som en solid stopper, men kaptein Grant Hanley er den som styrer forsvarsrekka. På venstre back imponerer 20 år gamle Jamal Lewis med både offensiv kreativitet og defensiv trygghet. Alexander Tettey er fortsatt i Norwich-troppen men har ennå ikke spilt førstelagsfotball denne sesongen.

Foran inneværende sesong hentet Norwich ikke ukjente Sam Byram fra nettopp West Ham, stopperen Ibrahim Amadou fra Sevilla, spissen Josip Drmic fra tyske Monchengladbach og keeperen Ralf Fahrmann fra Schalke.

Før møtet med West Ham sliter manager Farke med skader på nevnte Klose og Hanley mens Christoph Zimmermann, Alexander Tettey og Josip Drmic alle er på vei tilbake og kan komme til å være i troppen på lørdag.

West Ham har lagt en bra uke bak seg etter seier mot Watford i ligaen og mot Newport County i Carabao Cup. Selv om sistnevnte kamp ble spilt med kun en spiller fra start som startet mot Watford noen dager tidligere, og selv om laget slet mot klubben fra League Two i første omgang, gir det økt selvtillit å vinne fotballkamper. Om det var noen som utmerket seg spesielt i cupkampen var det utvilsomt Felipe Anderson da han kom inn for skadde Antonio, men Jack Wilshere, keeper Roberto og Carlos Sanchez spilte god en positiv kamp.

Mot Watford forrige helg var Sebastien Haller den som stjal overskriftene med to scoringer. Mark Noble imponerte også i sin første Premier League-kamp for sesongen, mens Felipe Anderson var den som skapte de største sjansene for de helhvite og som gjorde forarbeidet til Hallers første Premier League-scoring.

Michail Antonio kom inn ved pause mot Watford da han erstattet Andrey Yarmolenko. Antonio var god den omgangen han fikk på Vicarage Road, men uheldigvis pådro han seg en lei strekkskade allerede etter syv minutters spill i midtuka. Det siste av informasjon om Antionios skade er at han må gjennomgå en operasjon i låret og at han vil være ute av spill i tre måneder. Veldig synd for både spilleren selv og klubben, spesielt med tanke på at han var i ferd med å finne den formen vi liker å se fra spilleren med de herlige målfeiringene.

I tillegg til Antonio er det kun Winston Reid som i øyeblikket er skadd av West Hams spillere. Signalene på Reid er at han vil være ute et par uker til. Javier Hernandez måtte stå over mot Watford etter å ha pådratt seg en kneskade på trening, men han er nå spilleklar igjen.

Etter lørdagens kamp venter to ukers pause i Premier League ettersom det er landskamper for mange av spillerne. Det smaker alltid spesielt godt med seier inn i en landslagspause og vi krysser fingrene for at West Ham kan ta med seg den følelsen nå. Om det blir seier på lørdag har det vært en brukbar august-måned for West Ham, til tross for stortapet i første serierunde. Come on you Irons!

0
0

Legg igjen en kommentar