31. aug: West Ham – Tottenham

London Stadium 31. august kl. 20.45: West Ham United – Tottenham Hotspur

Onsdag kveld er det klart for sesongens første London-derby for West Hams del og det er Tottenham som kommer på besøk til London Stadium. Forrige sesongs møte endte som mange husker med 1-0 seier til hjemmelaget etter at Michail Antonio scoret målet etter corner.

Tottenham har åpnet denne sesongen meget sterkt og står med 10 poeng på fire kamper. I bortekampen mot Chelsea hadde de riktignok marginer med seg i det som til slutt endte 2-2. Mot Nottingham Forest sist søndag ble det 2-0 seier på bortebane etter to scoringer av Harry Kane.

Denne sesongen skal Tottenham også spille Champions League og det er liten tvil om at manager Antonio Conte har hatt det i tankene når han har forsterket spillerstallen i sommer. De som har kommet inn er Richarlison fra Everton, Yves Bissouma (Brighton), Ivan Perisic (Inter), Djed Spence (Middlesbrough) og keeperen Fraser Forster fra Southampton. Sistnevnte er hentet inn som reserve for Hugo Lloris.

Før onsdagens kamp er stopperen Christian Romero og midtbanespilleren Oliver Skipp usikre ettersom de nettopp er tilbake i trening etter skadeavbrekk. Romero er vanligvis i førsteelleveren når han er skadefri. I tillegg er Lucas Moura og Bryan Gil definitivt ute.

West Ham kommer fra en sterk borteseier mot Aston Villa hvor andreomgangen var meget god. Lagets viktigste spiller Declan Rice var ikke til å kjenne igjen i første omgang med både feilpasninger og tapte dueller, men det han viste etter pause er noe av det beste vi har sett av klubbens kaptein. Hele laget var selvsagt mye bedre i andre omgang og formasjonsendringen som Moyes gjorde i pausen var direkte avgjørende for at West Ham kunne reise tilbake til London med alle tre poengene.

West Ham star Declan Rice breaks silence on future between Man Utd and ties  with Chelsea - Sportings News

Dagen etter seieren mot Villa kom den fantastiske nyheten om at brasilianske Lucas Paqueta var klar for West Ham i en overgang som gjør han til klubbens dyreste spiller gjennom tidene. Det virker som det blåser en positiv vind over klubben før møtet mot Spurs og forhåpentligvis vil dette også gi en positiv innvirkning på onsdagens kamp.

David Moyes vil neppe starte med fem forsvarere på hjemmebane mot Tottenham, men det er likevel flere plasser på laget hvor det er usikkerhet rundt hvem som vil starte. For eksempel var Antonio frisk den siste halvtimen han fikk i stedet for Scamacca, men på den annen side hadde han mye bedre arbeidsforhold enn italieneren den tiden han fikk på banen. En annen spiller som ikke har fått vist seg fra sin beste side så langt denne sesongen er Jarrod Bowen. Om Moyes velger å la Bowen få en kamp på benken så vil nok Maxwell Cornet være mer enn klar for å ta en offensiv kantplass.

Lucas Paqueta har ennå ikke trent med West Ham og det beste vi kan håpe på denne onsdagskvelden er nok at han vil være på benken. Den som definitivt vil starte for West Ham er Said Benrahma. Han har vært meget god de første kampene og var igjen veldig positiv da han kom inn halvveis mot Aston Villa.

På skadelista til West Ham finner vi fremdeles Aguerd selvsagt. I tillegg er Ben Johnson usikker ettersom han pådro seg en skade sist og måtte ut tidlig i første omgang. Aaron Cresswell er også usikker ettersom han sliter med en liten smell. Om de to ikke blir klare vil Vladimir Coufal ta plassen på høyresiden mens Emerson Palmieri starter på venstresiden i forsvaret.

Det blir garantert en fantastisk stemning og ramme på London Stadium denne onsdagskvelden. Vi krysser fingrene for at Rice & co fortsetter der de slapp på søndag og kanskje resulterer det i sesongens første tap for Tottenham. Lykke til folkens! Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar