4/3: Brighton – West Ham

AMEX Stadium 4. mars kl. 16.00: Brighton & Hove Albion – West Ham United

Så er det klart for ny lørdagskamp for West Ham da de reiser til sørkysten for å møte laget de aldri slår. Brighton har blitt en marerittmotstander for West Ham de seneste sesongene og har nå spilt 11 kamper på rad uten seier mot «The Seagulls». Klubbene møttes sist på London Stadium i august og da kunne gjestene reise hjem med 2-0 seier etter scoringer av MacAllister og Trossard.

Brighton har hatt en meget sterk sesong så langt. I Premier League er de i øyeblikket nummer 8 med 35 poeng. Da manager Graham Potter forsvant til Chelsea i høst var mange skeptiske til hvordan det skulle gå med sørkyst-klubben, men italienske Roberto De Zerbi har også ledet klubben med stø hånd etter at han kom inn som erstatter.

I tillegg til å gjøre det bra i Premier League kvalifiserte Brighton seg til FA cupens kvartfinale denne uka etter å ha beseiret Stoke med 1-0 på bortebane. Siste ligakamp endte med et sjeldent hjemmetap 0-1 mot Fulham.

I januar mistet Brighton en av sine nøkkelspillere i Leandro Trossard som gikk til Arsenal. Til tross for at gode spillere forsvinner fortsetter klubben å prestere og det gjentar seg stadig at det kommer nye stjerneskudd inn portene på AMEX Stadium. Den siste som har blomstret er den japanske midtbanespilleren Kaoru Mitoma. Han ble signert av Brighton i august 2021, men gikk på et sesonglangt lån til Union SG før han returnerte sist sommer og fikk sin Premier League debut i august. Så langt har han 23 kamper for de blå/hvite og står med 8 scoringer. Dette er definitivt en spiller West Ham-forsvaret må se opp for på lørdag.

Andre nøkkelspillere for Brighton er den sentrale midtbaneduoen med verdensmester Alexis MacAllister og ettertraktede Moises Caicedo. Sistnevnte har skrevet ny kontrakt med Brighton denne uka og dermed lagt spekulasjonene om fremtiden på is for en god stund fremover. I forsvarsrekka er fremdeles rutinerte Lewis Dunk sentral mens spanske Roberto Sanchez er tryggheten selv i mål.

Brighton har hatt noen skadeproblemer de siste ukene, men det ser mye bedre ut nå. Både Pervis Estupinan, Solly March, Danny Welbeck og Billy Gilmour ser ut til å være kampklare denne helgen. Levi Colwill er skadd mens Yashin Ayari er syk og uaktuell for spill.

West Ham kommer fra to spillemessig gode kamper mot Nottingham Forest (4-0) og Manchester United (1-3). I cupkampen på Old Trafford viste spillerne hva som virkelig bor i dette laget, men dessverre raknet det idet hjemmelaget utlignet og forsvarsspillet til West Ham begynte å slå sprekker. Det var mange som viste seg skikkelig frem hos West Ham, men det er vanskelig å komme utenom Declan Rice som var «overalt» og banens beste spiller.

Danny Ings scoret to skikkelig «goalgetter-scoringer” mot Forest sist helg, men han var dessverre ikke spilleberettiget i cupkampen. Ings er imidlertid tilbake nå og selv om Michail Antonio gjorde mye bra på onsdag vil Ings med største sannsynlighet starte mot Brighton. Rett bak Ings forventer vi å se Benrahma, Bowen og Paqueta. Benrahma hadde en fantastisk kamp på Old Trafford mens Bowen fikk hvile størstedelen av den kampen da han visstnok slet med en liten skade. Det betyr i såfall at Pablo Fornals igjen blir å finne på benken, selv om han gjorde en god kamp på onsdag. En annen spiller som kan komme inn i en av de offensive rollene i nær fremtid er Maxwell Cornet. Moyes bekrefter at Cornet er i full trening og ikke langt unna å bli spilleklar. Om han er i troppen mot Brighton gjenstår å se.

Sentralt bak denne trioen igjen vil vi se Rice og Soucek. Sistnevnte har også fått et formoppsving de siste ukene og ser ut til å finne seg mer til rette nå enn hva han gjorde første halvdel av sesongen.

West Ham put transfer frenzy to one side as Tomas Soucek and Michail  Antonio deliver in familiar fashion

Med Fabianskis stygge ansiktsskade vil Areola være den vi må stole på helt bakerst utover våren. Han åpnet kampen mot Manchester United på en god måte, men vi kunne se tegn til at han manglet kamptrening utover i andre omgang. Med enda flere kamper i kroppen vil han bare bli bedre og bedre.

Nayef Aguerd hadde en mareritt-avslutning på cupkampen og var innblandet i alle tre baklengsmålene. Det var veldig synd ettersom han har storspilt den siste tiden og vært West Hams forsvarssjef i mange kamper. Aguerd vil mest sannsynlig starte igjen mot Brighton og forhåpentligvis vil han løfte seg fra onsdagens nedtur og fremstå som den stjernespilleren han har potensiale til å bli. Angelo Ogbonna var solid på Old Trafford og mest sannsynlig er det disse to som igjen danner stopperpar for Hammers. Ifølge David Moyes er Kurt Zouma også nå på vei tilbake etter sin skade og han kan være i troppen på lørdag.

Med Vladimir Coufal ute med en hælskade fikk Ben Johnson den vanskelige jobben med å stoppe Manchester Uniteds stjerneskudd Garnacho på onsdag. Johnson klarte seg imidlertid meget godt og gjorde at det ble en vanskelig dag på jobben for Garnacho, selv om han til slutt fikk satt inn 2-1 scoringen likevel. På venstresiden spilte Emerson, men om Moyes nå velger å la Cresswell komme inn der er usikkert.

Lørdagens kamp er West Hams åttende bortekamp på de elleve siste kampene og forhåpentligvis kan spillerne snu den svake rekken med resultater som er oppnådd mot Brighton de siste sesongene. Det er en veldig viktig kamp, spesielt for West Ham, og vi krysser fingrene for at gutta i claret & blue tar med seg poeng tilbake fra London lørdag kveld. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar