4. des: Wolves – West Ham

Molineux 4. desember kl. 20.30: Wolverhampton Wanderers – West Ham United

En svært tung november-måned ble avsluttet på fantastisk vis da West Ham tok tre svært viktige poeng mot Chelsea på Stamford Bridge. Kun fire dager senere venter en ny vanskelig bortekamp for Mark Noble & co da de reiser til Midlands for å møte Wolverhampton Wanderers. Tilsvarende kamp forrige sesong endte 3-0 til hjemmelaget i en skuffende forestilling fra West Hams side.

Wolverhampton var nyopprykket forrige sesong og endte helt oppe på 7. plass. Denne prestasjonen gjorde også at de kvalifiserte seg for denne sesongens Europa League og nå viser det seg også at de er klare for 16-dels finale i den turneringen etter å at de blir nummer 1 eller 2 i sin gruppe. Etter en treg start på Premier League-sesongen har de nå klatret til 6. plass med 20 poeng før ukas midtukekamper.

Klubbens manager Nuno Espirito Santo har gjort en meget god jobb med å ta klubben til Premier League, samt etablere dem i den øverste divisjonen. Han satser også på kontinuitet og har fortsatt med den samme stammen av spillere som gjorde det så bra forrige sesong. Noen få endringer er det blitt og av de nye som kom inn denne sommeren er det kun forsvarsspilleren Jesus Vallejo som har spilt kamper. Han kom fra Real Madrid og har spilt mest cupkamper for Wolves så langt. Den mest profilerte spilleren som gikk ut portene på Molineux foran inneværende sesong var kantspilleren Ivan Cavaleiro som gikk til Fulham i Championship.

De mest sentrale spillerne denne sesongen har vært keeper Rui Patricio, stopperen Conor Coady, Ruben Neves og Leander Dendoncker på midtbanen samt Adama Traore og Raul Jimenez lengst fremme på banen. Sistnevnte har fortsatt der han slapp forrige sesong og er klubbens toppscorer så langt.

På skadelista er det ikke avskrekkende mange spillere, men den solide stopperen Willy Boly sliter med en ankelskade som holder han utenfor en stund fremover. Utover Boly er Ryan Bennett og midtbanespilleren Morgan Gibbs-White begge ute før møtet med West Ham.

I West Ham-leiren var stemningen høy lørdag ettermiddag etter seieren mot London-nabo Chelsea. Det som var spesielt positivt var den viljen spillerne viste til å ofre seg for hverandre og for drakta. Samtlige spillere gjorde manns jobb og defensivt fungerte det plutselig meget godt igjen. Den utskjelte keeperen Roberto måtte vike plass til fordel for David Martin og sistnevnte ble like godt kåret til banens beste. En fantastisk lørdag ettermiddag som David og hans far, West Ham-legende Alvin Martin, vil huske resten av livet.

Det er ikke ventet at Pellegrini vil gjøre store endringer i startoppstillingen fra Chelsea-kampen, naturlig nok. Han bekrefter at Martin starter i mål og det skal heller ikke være noen grunn til å gjøre endringer blant de fire foran han. Det var spesielt morsomt at Balbuena spilte så godt på lørdag etter at han har hatt en svak sesong så langt.

Lengre frem er Noble og Rice selvskrevne sammen med Snodgrass. Felipe Anderson var heller ikke på topp mot Chelsea, men han har mer fart i beina enn Yarmolenko og kan bli foretrukket av den grunn. Ellers er det grunn til å tro at også Pablo Fornals fortsetter etter at han spilte kanskje sin beste kamp i West Ham-trøya på lørdag. Helt på topp var Michail Antonio et angrep alene med fart og kraft. Antonio måtte ut med krampetendenser på tampen sist, men det er ventet at han er med fra start igjen på onsdag. Sebastien Haller var henvist til innbytterbenken for første gang i høst og Pellegrini uttaler at det kan kanskje være sunt for hans form at han får hvile litt nå.

Jack Wilshere er tilbake i trening med førstelaget sammen med Winston Reid. Sistnevnte har nok fremdeles litt igjen før han er tilbake i sin beste form mens Wilshere muligens heller ikke vil være i spillertroppen igjen før møtet med hans tidligere klubb Arsenal mandag neste uke. Manuel Lanzini og Lukasz Fabianski er ennå ikke klare for førstelagsspill, men det nærmer seg etterhvert for den polske storkeeperen.

Wolves på Molineux er en svært vanskelig motstander og det er viktig å spille like disiplinert og med den samme viljen som gutta viste på lørdag. Det skiller fire poeng mellom de to lagene før denne kampen og da sier det seg selv hvor stor forskjell et godt resultat kontra et dårlig vil utgjøre. Vi krysser fingrene for at desember måned starter like godt som november sluttet for West Ham og at det blir «midtuke-moro» på Molineux. Kampen vises til en forandring direkte på TV2 Zebra. Come on you Irons!!!

Legg igjen en kommentar