5. apr: West Ham – Newcastle

London Stadium 5. april kl. 21.00: West Ham United – Newcastle United

Kun tre dager etter hjemmeseieren mot Southampton kommer Newcastle på besøk til London Stadium. Klubbene møttes på St James Park så sent som for to måneder siden i en kamp som endte 1-1. Et sterkt bortepoeng fra West Ham den gang etter at Newcastle hadde åpnet forrykende og hvor de tok ledelsen allerede etter to minutters spill. Heldigvis reiste West Ham seg og Lucas Paqueta utlignet før pause.

Newcastle har hatt en fantastisk sterk sesong og befinner seg i øyeblikket helt oppe på tredje plass i Premier League. På søndag tok de en fullt fortjent 2-0 seier mot Manchester United og etter spill og sjanser kunne faktisk sluttresultatet vært betydelig mer overbevisende. De samme to lagene møttes i ligacupfinalen på Wembley i februar, men den gang ble de røde fra Manchester sterkest.

Eddie Howe har gjort en meget god jobb med Newcastle etter at han overtok managerjobben for et drøyt år siden. Han har fått flere etablerte spillere som Almiron og Joelinton til å skinne og hele laget ser ut til å jobbe knallhardt etter Howes prinsipper. Måten de overkjørte Manchester United på søndag viste hvor sterk lagånd og spirit det er i mannskapet.

I tillegg til de to nevnte spillerne har Bruno Guimares imponert stort på midtbanen denne sesongen mens Joe Willock etter nyttår igjen har begynt å finne scoringsformen han viste da han først var på lån i klubben for to sesonger siden. Det er imidlertid det defensive som har vært det mest imponerende med Newcastles spill denne sesongen. De har en stabil forsvarsfirer med Trippier, Schar, Botman og Burn mens Nick Pope har hatt en meget solid sesong helt bakerst.

I angrepsrekka har svenske Alexander Isak begynt å finne nettmaskene den siste tiden og for et par uker siden ble han matchvinner med to scoringer mot Nottingham Forest. Callum Wilson er en kjent målscorer i Premier League, men ettersom han er skadeutsatt har Isaks form vært avgjørende for at klubben fortsatt kjemper om en Champions League plassering.

På skadelista før onsdagens kamp har Howe bekymring for om Joe Willock rekker å bli klar. Han sliter med en liten antydning til strekk. I tillegg er Miguel Almiron ute til slutten av april mens den svenske backen Emil Krafth må vente enda en måned før han er friskmeldt.

West Ham fikk karret til seg tre særdeles viktige poeng mot Southampton på søndag. Nayef Aguerd ble matchvinner med en fantastisk fin scoring og foruten scoringen var Aguerd, nærmest som vanlig, en av banens absolutt beste spillere.

Nayef Aguerd effort enough as West Ham clinch much-needed win over  Southampton | BelfastTelegraph.co.uk

Det som var litt overraskende i laguttaket sist var at Lukasz Fabianski var tilbake i mål og at Thilo Kehrer tok høyreback-plassen når Vladimir Coufal tross alt var tilbake fra skade. Begge de to spilte imidlertid godt og spesielt Fabianski hadde et par matchvinner-redninger. Det er ikke ventet at Moyes gjør endringer forsvarsleddet denne gang, dersom han da ikke blir nødt til det som følge av skader eller sykdom. Det betyr i såfall at Zouma, Aguerd og Emerson spiller i tillegg til de to nevnte.

På midtbanen ble Tomas Soucek tatt av til fordel for Flynn Downes midt i andre omgang sist. Soucek hadde ikke dagen og virket sliten allerede tidlig i kampen. Det blir spennende å se hvem av de to Moyes velger som partneren til Rice på midten onsdag kveld, om han da ikke overrasker med å spille Lanzini i stedet.

Fremover på banen er det ventet at Paqueta, Bowen og Benrahma starter mens det kanskje er litt mer spenning til om han velger Ings eller Antonio helt fremme. Maxwell Cornet kan også være et godt alternativ i en periode hvor kampene kommer tett og det blir slitasje på spillerne.

På West Hams skadeliste finner vi i hvert fall Gianluca Scamacca de nærmeste to ukene. Han var ikke i troppen mot Southampton og sliter fremdeles med en liten kneskade. Det skal ikke være alvorligere enn at operasjon ble ansett som unødvendig.

Dette blir spennende. Tirsdag kveld ga gode resultater for West Ham i nedrykksstriden og dersom det skulle bli seier i en særdeles vanskelig hjemmekamp mot Newcastle vil det se mye lysere ut med tanke på sesongavslutningen for Declan Rice & co. Vi krysser fingrene for at det blir en fin inngang til påskedagene med poeng til hjemmelaget på London Stadium. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar