5. okt: West Ham – Crystal Palace

London Stadium 5. oktober kl. 18.30: West Ham United – Crystal Palace

Kampen som SkySports har valgt ut som sin kveldskamp denne lørdagen er lokaloppgjøret på London Stadium mellom West Ham og Crystal Palace. Forrige sesongs tilsvarende møte endte til slutt med 3-2 seier til hjemmelaget etter scoringer av Snodgrass, Chicharito og Anderson. Selv om det var en underholdende kamp med fine scoringer forrige sesong så er det for mange den første kampen på London Stadium mellom disse klubbene som huskes best da Andy Carroll scoret på det fantastiske brassesparket.

Crystal Palace har åpnet denne sesongen variabelt, men likevel tatt bra med poeng. Foran helgens ligarunde ligger de på en pen 9. plass med 11 poeng. De har tapt for Sheffield United og fått bank av Tottenham, men også vunnet på Old Trafford. Forrige helg tok de tre poeng hjemme mot Norwich.

Under sommerens overgangsvindu hentet manager Roy Hodgson Jordan Ayew fra Swansea, Gary Cahill som var uten kontrakt etter mange sesonger i Chelsea og James McCarthy fra Everton. Ikke de helt store navnene, men spesielt Ayew har imponert denne sesongen. Spillere som forsvant fra Selhurst Park i sommer var Aaron Wan-Bissaka, Jason Puncheon, Bakary Sako, Aleksander Sørloth, Pape Souare og veterankeeperen Julian Speroni.

Wilfried Zaha ønsket seg også bort fra klubben i sommer, men det ble ikke noe av. De første kampene virket han uinspirert, men etter hvert har han begynt å vise noe av hva han kan og spesielt i siste kamp mot Norwich var han god. For øvrig er selvsagt kapteinen Luka Milivojevic en sentral spiller sammen med tidligere West Ham-spiller Cheikou Kouyate på midtbanen.

Den noe uortodokse midtstopperen Mamadou Sakho er ute med skade. Det samme er den svært skadeutsatte spissen Connor Wickham. Nevnte Milivojevic har allerede pådratt seg fem gule kort denne sesongen og han må derfor stå over møtet med West Ham på lørdag. Utenom disse kan Hodgson velge fra de spillerne han har i stallen.

West Ham tok et sterkt bortepoeng mot Bournemouth sist etter å ha ligget under 1-2 fra starten av andre omgang. I andre kamp på rad var Yarmolenko og Cresswell West Hams målscorere og begge de to har imponert både mot Manchester United og Bournemouth.

Etter stortapet mot Manchester City i sesongåpningen er West Ham ubeseiret i ligaen. Forhåpentligvis kan den fine trenden fortsette og møtet med Crystal Palace er siste kamp før en ny landslagspause på to uker. Det store usikkerhetspunktet hos West Ham før møtet med Palace er keepersituasjonen. Lukasz Fabianski pådro seg en lei strekkskade sist og han vil være ute opptil tre måneder. Dette betyr at Roberto som ble hentet som andrekeeper i sommer kommer inn mellom stengene. Roberto spilte en drøy omgang mot Bournemouth sist og gjorde seg ikke bort da. Mange har imidlertid uttrykt skepsis til den nye sisteskansen, spesielt ettersom han har sluppet inn noen enkle mål i oppkjøringskampene og i den bedrøvelige cupkampen mot Oxford forrige uke. Nå må vi bare innstille oss på at Roberto vil våkte målet de nærmeste ukene og det blir opp til forsvarsrekka å hjelpe han så godt de kan. Vi tror Roberto kan vokse med oppgaven som førstekeeper mens ny andrekeeper da blir David Martin som også ble hentet til klubben i sommer.

Foruten Fabianski er det kun Michail Antonio og Winston Reid som er ute med skade. Sistnevnte er nærmest et come-back, men vil uansett først bli testet ut på U-23 laget når han er klar for det.

Roberto går altså inn mellom stengene, mens det er knyttet usikkerhet knyttet til om Manuel Lanzini nå får spille fra start. Sist startet Fornals ettersom Lanzini hadde slitt med en vond tå uka før. Når Lanzini er 100% klar vil nok han være en av de første Pellegrini setter opp på lagoppstillingen og mye tyder derfor på at nummer 10 er i startoppstillingen lørdag. Sentralt på midten har både Noble og Rice vært gode, men Jack Wilshere har også vært frisk når han har kommet inn på tampen av flere kamper. Wilshere er nok veldig sulten på å vise seg frem i 90 minutter snart. Laget for øvrig vil være som de siste to kampene.

Siden forrige landslagspause har West Ham en seier og to uavgjorte. Forhåpentligvis vil Noble & co ta med seg poeng også på lørdag slik at vi fortsatt kan se klubben vår godt oppe på øvre halvdel av tabellen de nærmeste to ukene. Vi krysser fingrene for at vi får en fin lørdagskveld. Come on you Irons».

0
0

Legg igjen en kommentar