6/10: Anderlecht – West Ham

Lotto Park Brussel, 6. oktober kl. 18.45, Europa Conference League: Anderlecht – West Ham United

Torsdag er det Europa Conference League runde 3 av gruppespillet og West Ham spiller sin antatt vanskeligste kamp i gruppe B når turen går til Belgia og Anderlecht. Etter to spilte runder topper West Ham gruppa med 6 poeng mens Anderlecht er nummer 2 med 4 poeng. Anderlecht er for øvrig klubben som beseiret West Ham i finalen av Cupvinnercupen i 1976 og før kampen på torsdag vil hjemmelaget hylle spillerne som var i aksjon den gang.

Anderlecht har ikke hatt noen drømmeåpning på årets sesong. Etter ti serierunder ligger de som nummer 10 på tabellen som totalt består av 18 lag i den belgiske toppserien. De har tapt fire av de seks siste kampene og på søndag ble det 0-1 på hjemmebane mot Charleroi.

Foran inneværende sesong mistet de sin manager Vincent Kompany som reiste til England for å lede Burnley i Championship. Som ny manager etter Kompany kom Felize Mazzu. Han er belgisk og kommer sist fra managerjobben i Union SG som også er en toppserieklubb i Belgia. Mazzu har tidligere også ledet Genk og Charleoi.

Kompany tok med seg sin midtbanedynamo, tidligere West Ham-unggutt, Josh Cullen til England. Inn dørene på Lotto Park i Brussel kom den portugisiske spissen Fabio Silva på lån fra Wolverhampton. Silva er klubbens toppscorer så langt med 4 mål på 7 spilte kamper. Ellers er tidligere Tottenham-stopper Jan Vertongen å finne i Anderlecht sin spillertropp, men han har vært skadeplaget denne høsten og kun startet to kamper. Vertongen var riktignok i startoppstillingen sist søndag og han er ventet å starte også mot West Ham.

Anderlecht har også en nordmann i sin spillertropp. Kristian Arnstad er bare 19 år, men har denne høsten etablert seg på midtbanen til den belgiske storklubben. Han spilte fra start så sent som sist søndag mot Charleroi. På skadelista har manager Mazzu midtbanespillerne Marco Kana, Adrien Trebel og spisen Nilson Angulo fra Equador.

West Ham fikk seg en etterlengtet ligaseier mot Wolves på lørdag. Mange spillere viste seg fram i den kampen og spesielt Scamacca, Bowen og Kehrer imponerte. Scamacca har scoret totalt 3 mål allerede i Conference League og han banket inn et fantastisk mål mot Silkeborg i 3-2 seieren sist. Mot Wolves løsnet det også endelig for italieneren i Premier League og scoringen hans lyste klasse. Ettersom Moyes valgte å ta ut Scamacca allerede etter 65 minutter mot Wolves er det stor sannsynlighet for at vi får se han på banen også mot Anderlecht.

West Ham 3-1 Viborg: Gianluca Scamacca scores his first goal for the  Hammers who hold a two-goal advantage - Eurosport

Av de som ikke startet mot Wolves forventer vi å se Areola, Ogbonna, Johnson, Coufal, Emerson, Downes, Lanzini, Benrahma og Antonio på banen mot Anderlecht. Maxwell Cornet fikk seg en smell i første omgang mot Wolves og er ikke tilgjengelig på torsdag. I tillegg til Cornet er fremdeles Aguerd ute mens han trener seg opp etter sin ankelskade.

Dette er den første av to kamper mot Anderlecht på en uke. Neste torsdag møtes de igjen på London Stadium til fjerde gruppespillrunde i Conference League. Det er viktig at West Ham får med seg poeng fra denne bortekampen og fortsatt innehar ledelsen i gruppa. I likhet med Europaligaens regler forrige sesong så er nemlig gruppevinnerne i Conference League også sikret videre avansement direkte til åttedelsfinale. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar